OL-rytter rir for Borge

GLAD: Alida Louise Sandvold (i midten) er glad for at de har fått en kapasitet som Tony André Hansen til klubben. Til venstre ser vi Thea Emilie Mathisen.

GLAD: Alida Louise Sandvold (i midten) er glad for at de har fått en kapasitet som Tony André Hansen til klubben. Til venstre ser vi Thea Emilie Mathisen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Den profilerte sprangrytteren Tony André Hansen (34) skal ri for Borge Rideklubb.

Torsdag ble nyheten presentert for medlemmene. Hansen har vært trener i klubben siden i høst, men nå vil han også representere klubben i konkurranser. De tre siste årene har han ridd for Moss Rideklubb.

– For meg ble det et naturlig valg etter at jeg ble klubbtrener i høst. Det er en klubb med svært engasjerte medlemmer jeg har møtt, sier Hansen.

Dopet i OL

Han er en svært meditert sprangrytter, men er nok mest kjent for dopingsaken fra Beijing-OL i 2008 da Norge ble fratatt bronsemedaljen i lagkonkurransen. Han hevdet sin uskyld da og gjør det fortsatt, selv om han må akseptere at han ble domfelt.

– Er ikke klubben redd for å bli forbundet med en juksekultur?

– Vi har tenkt på det. I dag er Hansen antidopingambassadør og jobber sammen med Antidoping Norge. Erfaringen hans vil få en direkte effekt på våre medlemmer, og det vil være positivt. Vi jobber bevisst med å bygge de rette holdningene i klubben, sier leder Per-Ivar Heier.

– Hvordan er det å få slike spørsmål nesten seks år etter at det skjedde, spør vi Hansen.

– De spørsmålene kommer stadig tilbake. Jeg begynner å bli vant til det. Det er noe som kommer til å henge ved meg resten av livet, svarer han.

Engasjert

Alida Louise Sanvold (21) er glad for at Hansen har kommet til klubben.

– Han har masse kunnskap og erfaring å tilføre oss, og engasjementet hans gjør at vi får lyst til å satse, sier hun.

Artikkeltags