Sportsskolen ble en suksess igjen

Martin Strand, Alexandra Hastings, Vigdis Mørdre og Lise Marie Meland har bidratt til at mer enn 30 barn og unge har blitt presentert for en rekke nye idretter.

Martin Strand, Alexandra Hastings, Vigdis Mørdre og Lise Marie Meland har bidratt til at mer enn 30 barn og unge har blitt presentert for en rekke nye idretter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold Idrettskrets, Norges Idrettsforbund og Kalnes videregående skole har denne uken samarbeidet om et flott tilbud for barn og unge med funksjonsnedsettelse.

DEL

33 barn og unge i alderen 8 til 16 år har fått prøve seg i mange nye idretter.

Deltagerne har kommet fra hele Østfold for å forsøke seg i flere forskjellige sporter.

Fra mandag til torsdag har det vært høy aktivitetsfaktor for de påmeldte.

Teppecurling, boccia, innebandy, badminton, roing og kajakkpadling er bare noen av idrettene de har blitt introdusert for.

Alexandra Hastings som er organisasjons- og integreringskonsulent i Østfold Idrettskrets forteller at barna har godt utbytte av sportsskolen.

– Det er viktig å bygge nettverk og det gjør de når de kommer sammen her på Kalnes, sier hun.

De påmeldte har blitt instruert i de forskjellige idrettene av instruktører fra lokale idrettslag og særforbund, samt fra elever ved idrettslinjen på Kalnes videregående.

Vigdis Mørdre er fagkonsulent i Norges Idrettsforbund. Hun er overbevist om at sportsskolen er viktig både for de påmeldte, men også for de involverte idrettslagene.

– Dette kan være en tankevekker for mange klubber, sier hun.

– Ofte er det ikke så mye som skal til for å legge til rette for de med en funksjonsnedsettelse.

Sportskolen ble arrangert i og utenfor idrettshallen på Kalnes, med unntak av onsdagen som ble brukt i Tunevannet utenfor roklubbens lokaler.

Her fikk de unge håpefulle prøve seg i det våte element, både i og utenfor ro- og kajakkbåtene.

Hastings er fornøyd med gjennomføringen av arrangementet og både tror og håper at de som har vært på sportsskolen finner veien tilbake neste år.

– Dette er sjette gangen vi arrangerer sportsskolen og for hvert eneste år har det blitt flere påmeldte.

– Det er en trend vi håper vil fortsette, avslutter en fornøyd Alexandra Hastings.

Artikkeltags