Suksessfull sportsskole på Kalnes

FOTBALL: Mathias Arnesen (10) spiller fotball på sportsskolen, og får instrukser fra en av Sarpsborg 08 sine juniorspillere.

FOTBALL: Mathias Arnesen (10) spiller fotball på sportsskolen, og får instrukser fra en av Sarpsborg 08 sine juniorspillere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken arrangeres det sportsskole for barn med bistandsbehov på Kalnes. Her får barn og unge prøvd seg på ulike idrettsgrener.

DEL

Norges Idrettsforbund, Østfold Idrettskrets og Kalnes videregående skole arrangerer i disse dager en egen sportsskole for barn og unge med bistandsbehov. Idrettsskolen finner sted på områdene til Kalnes videregående skole, og her får de 34 påmeldte prøvd seg på en rekke ulike idrettsgrener og aktiviteter.

Fagleder for kroppsøving ved Kalnes videregående skole, Rolf Inge Ølberg, forteller at de arrangerer tre ulike aktiviteter daglig over en fire dager lang periode. Tilstede er det instruktører fra ulike særforbund og klubber, i tillegg til at ansatte og elever ved idrettslinjen på Kalnes vgs bidrar, så vel som representanter fra Østfold Idrettskrets.

Storfornøyde deltakere

Det var god stemning blant de mange deltakende på sportsskolen, og blant de fornøyde deltakerene var Vilde Haug Sellie fra Sarpsborg, som kunne fortelle at hun hadde vært med med sportsskolen flere ganger.

På spørsmål om hva hun synes var morsomst å gjøre på sportsskolen, svarte Haug Sellie raskt at hun synes bueskyting var det morsomste. Videre føyet hun til at hun også synes det var veldig å gøy å klatre, og det samme mente hun om å spille innebandy.

MORSOMT: Vilde Haug Sellie fra Sarpsborg synes det var veldig morsomt å prøve blant annet bueskyting, klatring og innebandy på sportsskolen på Kalnes.

MORSOMT: Vilde Haug Sellie fra Sarpsborg synes det var veldig morsomt å prøve blant annet bueskyting, klatring og innebandy på sportsskolen på Kalnes. Foto:

Variert tilbud

I løpet av uken er deltakerene med på en rekke ulike idretter, og de får prøve seg i alt fra golf og taekwondo, til bueskyting, klatring og fotball. I tillegg så er onsdagen viet til vannaktivitetenen kajakkpadling og roing, hvor deltakerene får prøve seg under ledesle av instruktører fra Sarpsborg Roklubb.

BLINKSKUDD: Sara Jansen får instrukser om hvordan hun skal skyte, da hun prøvde seg på bueskyting på Sportsskolen på Kalnes.

BLINKSKUDD: Sara Jansen får instrukser om hvordan hun skal skyte, da hun prøvde seg på bueskyting på Sportsskolen på Kalnes. Foto:

Frode Jensen fra Østfold Idrettskrets og Torstein Sletner fra Kalnes videregående skole, forteller at de aller fleste idrettene representert på sportsskolen har et tilpasset tilbud på fritiden, skulle noen av deltakerene få lyst til å prøve seg mer i en av grenene.

De forteller at mye av hensikten med sportsskolen er å få de fremmøtte barn og unge til å kunne få lyst til å drive med en idrett, og gjerne også på fritiden. Videre forteller de at de på sportsskolen passer på å gi deltakerene visse rammer og mulgheter for å prøve ut organisert idrett, men at det er helt fritt for å gjøre som man selv ønsker. De understreker derfor at det er et åpent og variert tilbud for de som deltar.

Her kan man være seg selv, og ikke tenke på hva andre synes

Frode Jensen, Østfold Idrettskrets

Dette er femte året på rad man har arrangert en slik sportsskole, og den fjerde i rekken som går av stabelen på Kalnes vgs. Til høsten skal det arrangeres et tilsvarende arrangement, hvor de samme arrangørene skal stå bak en såkalt grenseløs idrettsdag.

Sportsskolen på Kalnes

  • NIF, Østfold Idrettskrets og Kalnes videregående skole samarbeider om arrangeringen.
  • Avholdes for femte året på rad, og fjerde gang på Kalnes.
  • Sportsskole hvor barn og unge med bistandsbehov får prøve seg på ulike idretssgrener og aktiviteter.

Artikkeltags