På tide å oppføre seg som et topplag

SKJER DERE! Skjerp dere, Sarpsborg 08-spillere, er kravet fra SAs nyhetsredaktør Petter Kalnes. (Foto: Privat)

SKJER DERE! Skjerp dere, Sarpsborg 08-spillere, er kravet fra SAs nyhetsredaktør Petter Kalnes. (Foto: Privat)

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne gjengen har sagt de skal spille i eliteserien i 2013. Da er det på tide å oppføre seg som et topplag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

De samme spillerne sa også at de skulle spille cupfinale til høsten. Den drømmen kastet de over bord da de tilsynelatende totalt uforberedt tapte for Hødd i Ulsteinvik. I sommerferietempo lot de et lag med langt færre stjerner – med med ditto større innsats og hjerte – sikre seg cupavansementet.

Så mye var den målsettingen verdt.

Skyld ikke på dommeren!

Sist lørdag fortsatte elendigheten med en alt annet enn god fotballkamp mot bunnlaget Bryne på Stadion. At Sarpsborg 08 taper poeng hjemme for et lag som før besøket i Sarpsborg hadde kapret 12 poeng, er i og for seg for dårlig. Men måten det skjer på, er atskillig verre.

For det hører intet steds hjemme at en opprykkskandidat gir fra seg en 2-0-ledelse på hjemmebane mot et lag i motsatt ende av tabellen.

Og skyld ikke på dommeren, selv om Brynes straffespark var av det superbillige slaget.

Fordi:

Magnar Ødegaard skulle aldri ha mistet ballen midt på egen banehalvdel i forkant av situasjonen som endte med straffespark. Dristige, korte utsidepasninger på egen banehalvdel fra midtstoppere har aldri vært noe sjakktrekk. Og vil heller aldri bli det.

Baklengsmål nummer to er nesten for dumt til å være sant. Keeper Frode Larsen sparker ballen rett opp i været og rusler hjem mot målstreken, mens midtstopper Ødegaard taper en ren hodeduell mot Brynes Kai Risholt, som ikke akkurat er noen luftens baron..

Det er til å grine av.

Og det er faktisk ikke et lag med eliteserieambisjon verdig.

Skjerp dere!

Så hør her, Sarpsborg 08:

Selv om dere bare er tre poeng fra direkte opprykk – noe som primært skyldes at heller ikke de andre topplagene i 1. divisjon akkurat nå er gode og jevne nok for eliteserien – må det skjerping til. Både blant dem som er ute på banen og de som er satt til å styre det sportslige i en klubb som ble betegnet som «annerledes» for både sin spillestil, positivitet og gode holdninger. Nå er de bare annerledes i form av at de slipper inn så mange dumme mål.

Derfor:

– Kjære keeper – om du heter Frode Larsen eller Haraldur Björnsson: Nå har det vært nok tabber! Gjør det enkelt med ballen i beina – og spark kula til skogs når det er nødvendig.

– Kjære Magnar Ødegaard og Ole Heieren Hansen: Som midtstoppere er deres viktigste jobb å forhindre mål. Konsentrer dere om å vinne dueller og la andre ta seg av finspillet.

– Kjære Stanley Ihugba: Det er ikke nødvendig å være overalt på banen – hele tiden. Det enkle er som oftest det beste!

– Kjære Øyvind Hoås, Martin Wiig og resten av angriperne: Ofre noen tenner for å score mål. Vis mer guts! Det gjør vondt å skape resultater på fotballbanen!

– Kjære hele laget: Ballbesittelse er flott. Men ikke for ballbesittelsens skyld. Nå har vi sett nok meningsløse støttepasninger for en stund!

– Og kjære Roar Johansen: Det er ditt ansvar. Nå trengs det lederskap! Ta det fram!

Sarpsborg 08 har satt seg et mål. Det er på tide å leve opp til de forventningene en slik målsetting skaper.

Det betyr å oppføre seg som et topplag.

Første sjanse er mot Tromsdalen i Tromsø i morgen.

Grip den!

DEBATT: Er du enig eller uenig med Kalnes?

Artikkeltags