Pereira får testimonial-kamp

Thomas Pereira gir seg etter 13 sesonger i Viking-drakta ved sesongslutt, og blir hedret med en egen testimonial-kamp.

Thomas Pereira gir seg etter 13 sesonger i Viking-drakta ved sesongslutt, og blir hedret med en egen testimonial-kamp. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Sarpingen Thomas Pereira (36) havner i selskap med Ole Gunnar Solskjær og Claus Lundekvam når han ved sesongslutt gir seg etter 13 sesonger i Viking.

DEL

Etter 1996/1997-sesongen valgte Yven-gutten Thomas Pereira å flytte til oljebyen Stavanger for å fortsette fotballkarrieren i storklubben Viking.

Siden overgangen fra Moss for 13 år siden har han blitt i Stavanger.

Gir seg etter denne sesongen

Men nå har 36-åringen bestemt seg; denne sesongen blir hans siste på toppnivå. Dermed kan han se tilbake på 13 sesonger i Viking, der han har vært med på opp- og nedturer og innimellom også vært blant landslagssjefens utvalgte menn.

Men Viking ønsker ikke at sarpingen skal sitte "tomhendt" igjen etter 13 års lojal tjeneste for klubben, og ærer sin trofaste spiller med en egen testimonial-kamp. Dato og Vikings motstander er ifølge klubben ennå ikke bestemt, men med en slik testimonial-kamp er det i hvert fall sikkert at Thomas Pereira havner i godt selskap. Ole Gunnar Solskjær fikk sin kamp da han avsluttet sin eventyrlige karriere i Manchester United, og stopperkjempen Claus Lundekvam fikk det samme for lang og tro tjeneste for Southampton. Her hjemme har Bjørn Johansen fått sin kamp etter endt karriere i Tromsø.

- Solskjær, Lundekvam, Pereira... Det er kjekt at klubben vil gjøre dette, sier 36-åringen til Viking FKs hjemmeside.

- Et stødig forbilde

Sportsdirektør Egil Østenstad legger på klubbens nettsider ikke skjul på at Yven-gutten har vært spesiell for Viking.

- Thomas har gjort noe så uvanlig som å være i Viking i 13 sesonger. Han er en av dem som har spilt aller flest ganger for klubben, og det i en tid der det ikke er vanlig at noen samler seg hundrevis av kamper for et enkelt lag, sier sportsdirektøren, som beskriver 36-åringen som et stødig forbilde på alle måter.

- Når han så gir seg, er det naturlig å tenke på en måte å markere dette ekstra på. I England brukes testimonialene til slik. Det vil være gøy om vi får til et godt arrangement som samler mye folk. Vi har aldri prøvd det før, men det ville være kjekt om det kan skje, sier Østenstad.

Artikkeltags