Pereira utelukker ikke spill i hjembyen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Thomas Pereira (33) kan spille fotball i Sarpsborg før karrieren er over.

DEL

- Jeg utelukker ikke at jeg flytter hjem til Sarpsborg. Det er fra Sarpsborg jeg er, så det føler jeg blir veldig naturlig. Men slik situasjonen er nå, får jeg ikke forlate Viking, sier Pereira.

FK Sparta Sarpsborg har tidligere meldt sin interesse for Pereira. Viking virker imidlertid fast bestemt på å beholde sin forsvarsspiller ut kontraktstiden.

- Det er av sportslige årsaker vi valgte å forlenge kontrakten med Thomas i vinter, slik at han er bundet til Viking ut 2007-sesongen. Thomas Pereira har vært en svært viktig Viking-spiller i mange år, sier Egil Østenstad.

Viking ser ikke noen grunn til at Thomas Pereira skal forlate klubben før kontrakten har løpt ut.

- Vi er opptatt av å ha gode fotballspillere i Viking. Jeg har aldri hatt noe annet inntrykk enn at Thomas trives godt i klubben og i byen, sier Østenstad.

Tung sesong

Thomas Pereira har hatt en tung sesong i Viking. Sarpingen har vært fast inventar i Stavanger-klubben, men dette året har Pereira slitt benken unormalt mye.

- Viking har hentet en meget god back ved navn Øyvind Svenning som jeg konkurrer med om spill på venstrebackplassen. Jeg fikk starte de fire første matchene denne sesongen, siden har Svenning vært førstevalget. Det er en uvant situasjon for meg, og det har vært tungt. Men jeg har holdt humøret oppe hele veien, og er i grunnen tilfreds sportslig sett, fastslår Pereira.

Egil Østenstad kan love Pereira mange flere fotballkamper i Viking-karrieren.

- For første gang har Thomas hatt en reell kamp om plass på laget. Det har han taklet profesjonelt, og han har vært flink. Jeg vet det vil bli mange flere fotballkamper i Viking for Pereira, fastslår Egil Østenstad.

Viktig for laget

Selv om Pereira må finne seg i å slite mye benken, er det ikke aktuelt for Viking å slippe sarpingen.

- Beskjeden jeg har fått er at jeg er like viktig for laget, uansett om jeg spiller eller sitter på benken. Klubben sa nei til en henvendelse fra FK Sparta Sarpsborg i juni, og det er det jeg må forholde meg til, sier Pereira.

Å spille fotball i Stavanger er stort.

- VI har hatt nærmest utsolgt på hver hjemmekamp, og det er en generell stor interesse i Stavanger. Men publikum er ikke tilfreds med det vi har prestert så langt denne sesongen, sier mannen som spiller for klubben som ligger på tiende plass på tabellen.

Thomas Pereira spilte sist fotball i Sarpsborg i 1995, da han spilte for Sarpsborg Fotballklubb. Pereira spilte siden for Moss Fotballklubb, før han fortsatte sin fotballkarriere i Stavanger sommeren 1997. Sarpingen er nå inne i sin tiende sesong for Viking Fotballklubb.

Artikkeltags