Roar sparket i Hønefoss

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Tidligere Sarpsborg 08-trener Roar Johansen har fåt sparken som trener for Hønefoss.

Det melder avisa Ringerikes Blad i formiddag.

To seire

Sammen med hjelpetrener Luis Berkemeier Pimenta ble Roar Johansen løst fra kontrakten onsdag kveld.

Dermed fikk ikke mossingen ledet klubben i førstedivisjon i mer enn tolv seriekamper.

Trenerduoen hadde ingen tillit i HBK-styret lenger, selv om styret så sent som søndag kveld uttrykte at de fredet Roar Johansen, til tross for svært svake resultater denne sesongen. Etter tolv seriekamper har laget kun tatt to seire. Det toppet seg for fans og styre da laget tapte 0-5 for FFK i helgen. Hønefoss rykket ned fra eliteserien forrige sesong. Roar Johansen kom inn som trener foran denne sesongen, men har ikke lykkes med å gi klubben et sportslig løft.

LES OGSÅ: Elendig start, men Roar fredes i Hønefoss

Fikk sparken

HBK-styret og daglig leder Rolf-Magne Walstad har gjennomført en grundig evaluering av trenerteamet, og i dag tidlig kom pressemeldingen med nyheten. Johansen og Pimenta fikk til slutt sparken, selv om klubben selv ikke bruker slike uttrykk.

- I denne prosessen har vi hatt en god dialog med Roar og Luis. Spillergruppen har også vært konsultert underveis, sier Terje Raastad, styreleder i HBK til ringblad.no.

Han opplyser at bakgrunnen for enigheten om å avslutte samarbeidet, er todelt: Svake sportslige resultater og samarbeidsproblemer internt i trenerteamet. Utover dette ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentarer om årsakene til trenerfratredelsene, fremholder han.

LES OGSÅ: Trente uten Roar

Styret og daglig leder har nå fullt fokus på å få ansatt et nytt trenerteam.

- Vi er i dialog med aktuelle kandidater. Forhåpentligvis kan vi presentere et nytt trenerteam i løpet av meget kort tid, opplyser Raastad.

Skuffet over resultatene

- Vi ønsker å takke Roar for innsatsen i 2014. Samtidig er det grunn til å uttrykke stor skuffelse på både hans og klubbens vegne for at vi ikke lykkes så langt i denne sesongen, sier Rolf Magne Walstad, sportssjef/ konstituert daglig leder i HBK.

Artikkeltags