Tufte og Borch med få problemer i NM

Olaf Tufte og Kjetil Borch hadde få problemer med å ro inn til NM-gull i dobbeltsculleren.

Olaf Tufte og Kjetil Borch hadde få problemer med å ro inn til NM-gull i dobbeltsculleren. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg Roklubb får skryt etter helgens NM.

DEL

Finalen i tungvektsklassen for dobbeltsculleren ble nærmest for en formalitet å regne for duoen Tufte og Borch, som ror for Horten Roklubb. De tok NM-gull på tiden 7.11.6, hele 23.4 sekunder foran sølvplassen.

- Det var en oppskriftsmessig seier, når jeg har den partneren jeg har i dag. Vi tok tak i løpet fra start, og presset oss for å få en så god tid som mulig, forteller Tufte til Sarpsborg Arbeiderblad etter målgang.

Dette er ellevte gang Olaf Tufte ror inn til NM-gull i dobbeltsculler. I tillegg har Horten-roeren plukket mange NM-gull i singelsculler i sin karriere.

- Jeg er fornøyd med løpet i dag, fordi vi pushet oss selv hele veien. Det var kraftig motvind, som gjorde det tungt å ro i dag.

Og det var ikke bare motvinden Olaf Tufte sleit med i dag. Bronsevinneren fra Rio-OL forteller at han egentlig ikke skulle vært med i årets NM.

- Jeg har ligget syk i to uker i strekk. Jeg har slitt med rygg- og magesmerter, så jeg skulle egentlig ikke vært her, så jeg hadde vel egentlig ikke godt av dette, forteller Tufte.

Høster skryt for arrangementet

Sarpsborg Roklubb arrangerer Tunevannsregattaen hvert år, men å arrangere NM er større. Men vertene har landet på beina hver gang, og høster skryt for måten arrangementet har blitt gjennomført på.

- All logistikk har gått knirkefritt, og vi utøvere har fått alt tilrettelagt for å gjennomføre så gode løp som mulig, forteller Are Strandli.

Også han tok bronsemedalje i Rio-OL, i lettvektssculler sammen med Kritoffer Brun. Positive tilbakemeldinger har også Olaf Tufte å komme med til Sarpsborg Roklubb.

- Arrangementet har vært strålende. Det har, etter hva jeg har forstått, gått helt knirkefritt både lørdag og søndag. Jeg har i hvert fall ikke merket noen problemer, og har stortrivdes i Sarpsborg, forteller Tufte.

Slike tilbakemeldinger setter rosjef i Sarpsborg Roklubb, Thomas Gundersen, stor pris på.

- Det er alltid hyggelig å få gode tilbakemeldinger, og når Strandli og Tufte, som er vant til den høyeste internasjonale kvalitet, er godt fornøyd med årets NM, så skal vi være det også, forteller rosjefen.

Artikkeltags