Sesongens første trening for 08-jentene

SESONGOPPKJØRING: I går startet Sarpsborg 08-jentene med sesongoppkjøringen og alle var ivrige etter å komme i gang.

SESONGOPPKJØRING: I går startet Sarpsborg 08-jentene med sesongoppkjøringen og alle var ivrige etter å komme i gang. Foto:

Torsdag hadde Sarpsborg 08-jentene sin første trening for sesongen, og den første treningen med Mike Speight som sjef.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det var god stemning på treningsfeltet da Speight ledet sin første trening med 08-jentene. I ti minusgrader måtte jentene vise frem det de kunne i flere pasningsøvelser og spill. Flere ganger stoppet engelskmannen spillet for å forklare plasseringer og taktikk slik at jentene fikk bedre forståelse for hvilket spill han vil se.

- Han er streng. Han stiller krav, men han har også humor i det han sier, flirer Karoline Nilsen som har vært jentelagets fjes i media de siste månedene.

- Vi har bedt om det (at han skal stille krav til oss), men jeg tror det er viktig for jentene at han har humor. Han tuller litt med jentene, og det gjør at han fort blir godt likt.

Glad alt har roet seg

Jentene er veldig glade for at alt kaoset rundt laget endelig har ordnet seg, slik at de kan fokusere for fullt på fotballen.

- Det er deilig å vite at vi kan starte sesongoppkjøringa uten å tenke på alt annet, sier lagets keeper Emilie Bekkevold.

- Jeg er enig, vi visste det kom til å ordne seg på en eller annen måte, men det beste er å komme tilbake til 08. Å komme i gang og at de har fått en trener inn så fort er veldig bra, sier Nilsen.

KEEPERTRENING: Emilie Bekkevold og Rune Hansen.

KEEPERTRENING: Emilie Bekkevold og Rune Hansen. Foto:

Bekkevold har spilt fotball siden hun var fem år gammel, men ble først keeper for fire år siden. Hun er fornøyd med å ha fått inn Rune Hansen som keepertrener, og de to hadde en god økt mens de andre jentene trente med Speight.

- Han (Rune Hansen) virker veldig flink. Han virker erfaren og det virker som han vil pushe meg, få meg best mulig og gjøre laget best mulig.

- Akkurat nå er jeg eneste keeper. Det er fint med tanke på at jeg får mye spilletid, men det hadde vært bra om det var en til. En jeg kunne trene med og konkurrere med, slik at man må måle seg med den andre og kunne pushe seg litt ekstra, sier 16-åringen.

Trenger spillere

Ifølge Nilsen og Bekkevold er hele spillergruppa ivrige etter å få inn flere spillere. De håper at flere jenter vil vise interesse for klubben nå som Speight er trener. Det samme gjør lederne rundt laget.

- Vi planlegger å ha to lag, forteller Mona Brevik som tar seg av det administrative rundt damelaget.

- Vi trenger flere jenter, så hvis det er noen som har lyst til å prøve seg hos oss er det bare å komme. Det er

NØYE: Mike Speight tok seg tid til å instruere spillerne nøye slik at de skulle begynne å forstå spillet hans.

NØYE: Mike Speight tok seg tid til å instruere spillerne nøye slik at de skulle begynne å forstå spillet hans. Foto:

stort aldersspenn i gruppa, så vi trenger både erfarne spillere og nye. Her er det bare å komme og prøve.

Lørdag 7. januar spiller jentene treningskamp mot Østfolds jenter 16-kretslag i Østfoldhallen. Det er noe hele gruppa gleder seg til.

- Jeg er veldig klar, det er lenge siden vi har spilt kamp nå - i så fall jeg – så det skal bli godt å få kjenne på det igjen, smiler Bekkevold.

- De har mange gode spillere, flere på landslagsnivå så det blir bra å få prøvd seg mot dem.

Damefotballen i 08

  • 25. oktober ble det klart at Sarpsborg 08 skulle legge ned satsningen på damefotball. De begynte dermed å se etter klubber som var interessert i å ta over deres eksisterende damelag.
  • 6. desember reverserte klubben vedtaket. Styret hadde bestemt at damefotballen fortsatt skulle være en del av klubben.
  • 3. januar ble Mike Speight klar som ny hovedtrener for jentene. Rune Hansen er ansatt som keepertrener, mens Mona Brevik skal jobbe med det administrative rundt jentelaget.

Artikkeltags