Sarpsborg 08-trener Mike Speight var etter fjorårets sesong klar på at det måtte mange nye spillere inn. To lag i kommende sesong ville være et krav for å ta nye steg.

Måtte ha flere

2017-sesongen ble meget varierende for Sarpsborg 08-jentene. Mye av årsaken til det, var at de hadde en altfor liten stall og når skader og kort kom, ble det for tynt.

– Vi kunne ikke ha det slik en sesong til. Vi er nødt til å ha to lag for å holde i gang de som ikke alltid er i startelleveren. De jentene må også spille kamper, for at de skal bli bedre, forklarer Speight.

Sarpsborg 08 har jobbet en del i markedet for å få spillere til å ta turen til klubben.

Ser lyst ut

Det har kommet mange nye og bare den siste tiden har sju spillere skrevet under papirene for kommende sesong.

– Det er ingen tvil om at vi har en bred stall nå. Vi er nødt til å gjøre en meget god jobb på treningsfeltet, slik at hver og en utvikler seg til å bli enda bedre.

Vi skal bygge relasjoner

Mike Speight, dametrener for S08

– Jobben vår er å bygge damefotballen i Sarpsborg 08 tilbake til 1. divisjon, i første omgang. Det er mange gode lag vi skal slåss med denne sesongen i 2. divisjon, men vi var i perioder nære toppen under fjorårets sesong. Det medfører at jeg har et håp om en enda bedre sesong nå, forteller treneren.

I England

Denne uka er Sarpsborg 08-jentene i Sheffield i England.

– For oss er denne treningssamlingen en viktig uke. Det er ikke bare treningsøkter, men også to kamper. Et mot akademilaget til Sheffield United og en kamp mot damenlaget til samme klubb. Det vil gi oss en del svar på hvor vi står nå.

Speight ser også på denne uka som viktig for jentene på en annen måte.

– Vi har fått mange nye spillere foran sesongen. En uke i Sheffield er jeg sikker på at kommer til å sveise jentene enda mer sammen. Vi skal bruke tiden godt til å bygge relasjoner, påpeker han.