Tar ferie på sølvplass

Patrick Mortensen fikset tre poeng til Sarpsborg 08 og det til magiske jubelsener både ved scoring og etter kampen. Laget er tilbake på sølvplass. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix)

Patrick Mortensen fikset tre poeng til Sarpsborg 08 og det til magiske jubelsener både ved scoring og etter kampen. Laget er tilbake på sølvplass. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix)

(Brann- Sarpsborg 08 0-1) Dette ble dagen hvor Sarpsborg 08 tok igjen sølvplassen. Hvem andre enn Patrick Mortensen fikset den scoringen?

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Sarpsborg 08 kom til Bergen med mange uavgjorte på rad. I det pøsende regnværet i andre omgang, klarte Sarpsborg 08 på en heroisk måte å avgjøre. De tok med seg alle tre poengene.

En goalgetter

Klokken tikket over 90 minutter og all belaget seg på poengdeling. Gjestene fra Sarpsborg hadde fått Andreas Albech utvist etter sitt andre gule kort åtte minutter før slutt. Det var helt klart at gjestene måtte forsvare seg til det ene poenget.

Det var da Patrick Mortensen dukket opp på en corner, etter klabb og babb setter han ballen bak Brann-keeperen og tre poeng var nærmest i boks.

– Det er alltid deilig å score mål, men ikke noe er bedre enn når du kan gjøre det på overtid. Kampen sett under ett var kanskje ikke dette målet helt rettferdig, men vi skulle hatt tre sist. Denne gang var det langt jevnere ute på banen. En bedre måte å ta ferie på kunne vi ikke fått,sa Mortensen etter kampen.

Skjedde lite

Det var ingen tvil om at dette var en kamp som betydde veldig mye for begge lag. Dermed ble det også en omgang med ikke de aller største mulighetene.

UTVIST:  Andreas Albeck ble utvist etter to gule kort. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix)

UTVIST: Andreas Albeck ble utvist etter to gule kort. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix)

Den aller største var det Sarpsborg 08s Krépin Diatta som hadde. Han ble glimrende spilt igjennom av Tobias Heintz og var alene med keeper. da han skulle sette ballen til side for Branns keeper Alex Horwath, var beinet til Brann forsvarer Bismar Acosta der. Diatta skulle ha avsluttet tidligere, for dette var en gedigen mulighet til gjestene.

Ellers bare omgangen preg av to lag som hadde fått beskjed om at de hele tiden skulle ha nok spillere bak ballen. De skulle ikke bli tatt på overganger. Det medførte også at mye av det som skjedde, ble mellom begge lags 16 meter.

Vinne mer dueller

Da lagene gikk til pause var Anders Trondsen klar på at S08 tapte altfor mange dueller.

– Vi er også nødt til å holde ballen enda mer langs bakken. De gangene vi har gjort, har vi skapt det lille vi har gjort til nå, sa Trondsen til Eurosport.

Snytt for straffe

Andre omgang var bare sekunder gammel da Sarpsborg 08 ble snytt for straffespark.

Igjen var det Krépin Diatta som frekt fikk tak i ballen igjen alene med Brann keeper. Denne gang ble han felt bakfra, men dommer Døvle vinket spillet videre til stor frustrasjon hos Sarpsborg 08.

Det var en langt mer fart over det første kvarteret av andre omgang. Det var spesielt Brann som hadde skrudd opp tempoet. Det var langt mer fart over hjemmelaget og de hadde mye mer ball også. Det ble likevel ikke skapt all verden av hjemmelaget.

Det hardnet betraktelig til og kampen ble etter hvert preget av mange frispark og meget oppstykket spill ute på banen.

Nesten uvirkelig

Med seieren 1 Bergen, gikk Sarpsborg 08 forbi både Molde og Brann på tabellen. De kan ta sommerferie på sølvplass.

At det skulle bli en tøff kamp på et regntungt Brann Stadion, var alle klar over.

Sarpsborg 08 kjempet heroisk under hele kampen og de hadde faktisk de klareste sjansene. Andreas Albech måtte gå i garderoben noen minutter før slutt. Alle ventet at Brann skulle kjøre tøft mot slutten og et skikkelig trøkk.

Det var da Sarpsborg 08 sto fram og laget goalgetter Patrick Mortensen satte inn sitt åttende for sesongen.

Det var en ellevill gjeng av S08-spillere som virkelig takket alle supporterne som fikk en fin avslutning på kvelden.

Artikkeltags