Han var ikke klar over at klubben han leder har kommet seg inn på topplista over landets heteste sponsorobjekter. En rykende fersk rapport rangerer sponsormarkedet i Norge.

Av 16.000 sponsorobjekter er Sarpsborg 08 på 20. plass.

Det er Stavanger Aftenblad som først omtalte rapporten.

Sarpsborg 08 har på kort tid opparbeidet seg et særdeles godt omdømme og renommé og nå er det betalt med en plass blant de 20 beste på Sport Insights liste.

Selskapet er Nordens største analyse- og rådgivningsselskap og lager annenhvert år en omfattende rapport om det norske sponsormarkedet. Rapporten baseres blant annet på intervju av 2000 sponsorer og rangeringen er basert på antall sponsorkroner som klubben får inn hvert år.

Cato Haug mener dette er nok et bevis på at Sarpsborg 08 har tatt store steg og nå er et sponsorobjekt som kan måle seg med de fleste store norske aktører.

– Dette er et resultat av vårt arbeide med omdømme, økonomi og sport. Dette er et arbeid som er gjort over tid og vi ser nå at det gir resultater. Det er jo helt fantastisk å bli nevnt i samme åndedrag som de som er på lista, sier Haug.

Han leder ikke lenger en liten bakgårdsklubb. Sarpsborg 08 har vokst seg betydelig og kan nå titulere seg som en av landets store sponsorobjekter.

I dag er det i all hovedsak lokale sponsorer som støtter Sarpsborg 08, men kanskje denne rapporten kan være med å endre på det.

– Jeg skal være så ærlig å si at vi er litt forundret over at ikke flere store sponsorer er med. Men vi er fortsatt unge og bygger omdømme hele tiden. På en annen side så ser vi jo at våre store sponsorer har gått inn med enda mer i klubben. Det sier også sitt, smiler Cato Haug.

Topp 20 sponsorobjekter

1. Norges Skiforbund

2. Norges Fotballforbund

3. Rosenborg BK

4. Norges Håndballforbund

5. Stavanger Oilers

6. Norges idrettsforbund

7. Brann

8. Strømsgodset

9. Viking

10. Norges Skiskytterforbund

11. Vålerenga

12. Aalesunds FK

13. Norges Røde Kors

14. Odds ballklubb

15. Norsk Toppfotball

16. Molde FK

17. Kreftforeningen

18. Lillestrøm SK

19. Sykkel-VM

20. Sarpsborg 08

Kilde: Sponsor Insight/Stavanger Aftenblad