Her signerer Eduok med Sarpsborg 08

I S08-DRAKT: Emem Eduok fra da han var i Sarpsborg og hadde skrevet under avtalen med Sarpsborg 08 i desember. Foto: Sarpsborg 08

I S08-DRAKT: Emem Eduok fra da han var i Sarpsborg og hadde skrevet under avtalen med Sarpsborg 08 i desember. Foto: Sarpsborg 08 Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sarpsborg 08 forventer at den nigerianske landslagsspissen kommer som planlagt.

DEL

- Eduok var i Sarpsborg i midten av desember. Vi skrev under en fireårskontrakt med ham den 11. desember, bekrefter sportssjef Thomas Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

I samme periode ble Sarpsborg 08 også enig med A&B Acadamy om betingelsene klubbene mellom.

- Det kan jeg bekrefte, sier Berntsen.

Skal ha skrevet under for to klubber

Eduok skal etter planen ankomme Sarpsborg og slutte seg til troppen etter Nigerias landslagssamling 18. januar. Men:

I Afrika rapporteres Eduok klar for en annen klubb. Spissen skal angivelig ha besøkt tunisiske Esperance de Tunis. Der skal han ha gjennomgått og bestått en medisinsk test og, i følge afrikanske medier, ha kommet til enighet med klubben om sine personlige bettingelser.

LES OGSÅ - Eduok kommer 18. januar

En vesentlig forskjell er at Edouk her skal ha blitt kjøpt fra klubben Dolphins, og ikke A&B Academy som Sarpsborg 08 har sin avtale med.

Kontrakt ut 2018

- Vi har selvfølgelig registrert dette, men forholder oss til avtalen vi har med spilleren selv og A&B Academy. Av spillerens agent har vi fått vite hvilken klubb vi skal forholde oss til.

- Er dere sikre på at det er A&B Academy og ikke Dolphins som eier Eduok?

- Eduok har bekreftet, både muntlig og skriftlig, at A&B Academy er klubben som eier ham.  Også klubben har bekreftet dette selv, og da regner vi med at det er riktig. Vi har en vanntett kontrakt som varer ut 2018 og forventer at han dukker opp som avtalt.

LES OGSÅ: Emem Eduok på vei til Sarpsborg 08

Berntsen bekrefter videre at det også har vært kontakt med Eduok underveis i prosessen - også etter at han dro hjem til Nigeria.

- Like før jul snakket vi sammen i 10-15 minutter. Det gikk på rent praktiske ting rundt kontrakten. Siden har vi også kommunisert via sosiale medier. Meldingene tyder på at han selv tenker å komme til Sarpsborg.

FIFA-sak?

- Du frykter med andre ord ikke at avtalen går i vasken?

- Man vet dessverre aldri i fotball. Vi handler en spiller fra et annet kontinent. Når det er sagt, har vi skrevet under en fireårskontrakt med spilleren selv og har en avtale med klubben som eier ham. Hvis han da likevel ikke dukker opp, blir det fort en FIFA-sak. Vi har kontrakten med spilleren og forholder oss til den, sier Berntsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken