Jonas Lindbergs store kveld på Sarpsborg stadion

Se mål og høydepunkter fra Sarpsborg 08s storseier mot Kristiansund søndag kveld.

Artikkelen er over 2 år gammel

(Sarpsborg 08 – Kristiansund 5-1) Sarpsborg 08 er igjen på vinnersporet. Fortsatt uten tap på eget kunstgress og ny målrekord i eliteserien ble det.

DEL

Sarpsborg 08 slo kraftig tilbake etter tapet for Stabæk. Sentralt sto de utenlandske spillerne Jonas Lindberg, Patrick Mortensen, Matti Lund Nielsen og Erton Fejzullahu som sto for samtlige scoringer i denne rekordkampen.

Mer å gå på

Svenske Jonas Lindberg var i slaget denne søndags kvelden på Sarpsborg stadion.

– Nå begynner det virkelig å fungere for oss, men helt ærlig både laget og jeg har mer å gå på. Likevel er det dette som nå skjer som jeg hadde håpet på skulle skje når jeg sa ja til å komme hit til Sarpsborg 08, sa Jonas Linberg som scoret ett og var nest sist til mål.

Jonas har i liket med Patrick Mortensen fått trent godt gjennom vinteren og vært helt skadefri.

MYE Å GLEDE SEG OVER: Jonas Lindberg (liggende) blir gratulert ved scoringen av målscorer Patrick Mortensen, Andreas Albech og tomålscorer Matti Lund Nielsen stående.  Foto: Thomas Andersen

MYE Å GLEDE SEG OVER: Jonas Lindberg (liggende) blir gratulert ved scoringen av målscorer Patrick Mortensen, Andreas Albech og tomålscorer Matti Lund Nielsen stående. Foto: Thomas Andersen

– Det er klart at slikt er med å gjør sitt når det skal spilles fotball. Nå har jeg også fått spilt en sesong sammen med de fleste på laget. Vi begynner også å kjenne hverandre god. Vi var ikke i den helt samme situasjonen for ett år siden, sier Linberg og smiler lurt.

God kamp også

Patrick Mortensen som var mye plaget av skader under siste sesong, har virkelig fått vist hva han er godt.

Det var mange som mente før sesongen at dansken ikke var god nok for dette laget. Det mente ikke Berntsen og hans folk. De har også fått helt rett.

– Nå føler jeg at jeg er der hvor jeg skal være. Jeg kan spille 90 minutter uten at det fører til problemer. Slike kamper som i dag kunne jeg jo bare fortsatt å spille videre. Det er klart når vi vinner 5-1, dominerer det meste av kampen, er fotball spesielt gøy.

Mortensen føler nå at det bare blir tryggere og tryggere ute på banen. Vi har fått en pangstart, den skal vi jobbe videre med. Vi har nok av ting å ta tak i, men mye av det jobber vi hardt med på trening og det får vi nå igjen i kampene. Det syntes jeg er spesielt gøy.

Alle bidrar til dette

Det er helt umulig å komme utenom midtbanegiganten til Sarpsborg 08, Matti Lund Nielsen. Det er ingen til om at han er vane med ås pille på høyt fotballnivå fra tidligere.

Ikke bare er han en gigant på midtbanen, denne gang ble det også to scoringer.

Både laget og jeg har mer å gå på

Jonas Lindberg, fotballspiller i S08

Matti er alltid en lun person å snakke med og tar aldri av uansett, for han har vært ute i flere vinternetter tidligere.

– Vi skal nyte å ta vare på alt det positive som nå skjer. Men vi har ingen runn til å ta av, for vi har bare spilt fem serierunder. For et år siden kjempet vi i den andre enden av tabellen på dette tidspunktet og det ble forandringer på det, sier han.

Lund Nielsen er klar på at det er godt lag Sarpsborg 08 har.

– Det er viktig i denne sammenhengen å gi stor pluss til de som også ikke er på banen, ja ikke engang på benken i dag, men på tribunen. Det er spillere som er like gode som de som spiller. Spillere som er med å utvikler oss alle i vår treningshverdag. En ting er helt sikkert, uten dem hadde vi ikke vært der hvor vi er i dag, mener han.

En solid kamp

Sarpsborg 08 trener Geir Bakke var fornøyd med et meste ute på kunstgresset søndag.

– Dette var en solid kamp. Bortsett fra de siste ti minuttene av første omgang og de første ti av andre omgang.

Han gledet seg stort over hvordan kampen ble gjennomført og fem mål lar seg også høre.

Artikkeltags