Jørgen Strand Larsen klar for AC Milan

Jørgen Strand Larsen med mamma Vibeke og pappa Atle hos AC Milan.

Jørgen Strand Larsen med mamma Vibeke og pappa Atle hos AC Milan. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg 08 og AC Milan er enige om en utlånsavtale fram til 1. juli 2018.

DEL

Jørgen Strand Larsen er klar for AC Milan og han er tiltenkt en rolle på Milan Primavera (AC Milans ungdomslag red.anm.) den kommende sesongen.

Er enige

– Vi er enige med AC Milan om en utlånsavtale fram til 1. juli neste år, hvor de kompenserer oss for lånet av Strand Larsen. Klubben har en forkjøpsrett for å kjøpe ut Jørgen fra vår kontrakt, hvis det skulle vise seg at han lykkes, forteller sportssjef Thomas Berntsen.

AC Milan mangler en spiss på sitt ungdomslag og da falt deres øyne på Sarpsborg 08-spilleren Jørgen Strand Larsen.

– Jeg er sikker på at han vil komme til å få mye spilletid, for de henter ikke en spiller som de har gjort uten at han er tiltenkt en rolle. Det betyr også at han kommer til å utvikle seg enda mer som fotballspiller, mener sportssjefen.

I Italia

Sarpsborg 08-spilleren befinner seg fortsatt i Italia. Jørgen reiste til Milano for snart en uke siden. Her har han nå skrevet sin personlige kontrakt og vært gjennom legetesten som selvsagt ikke var noe problem.

Nå er det de praktiske tingene som skal løses, før han er klar for å flytte til den italienske millionbyen.

– Dette er en fantastisk mulighet for meg. Jeg hadde en drøm om å få spille for en stor klubb, og nå har jeg fått denne. Nå er det bare å vise meg fra min beste side hele veien og ikke minst dra inn all den lærdommen jeg kan få med meg, sier Strand Larsen til SA-sporten.

Unggutten gleder seg også til å komme i gang med å lære språket, ny kultur og bli kjent med nye mennesker.

– Jeg får Gennaro Gattuso som trener og det blir veldig spesielt. Han er en veldig flink og engasjert trener som jeg ser fram til å lære masse av, forteller Strand Larsen.

Dette er en fantastsik mulighet for meg

Jørgen Strand Larsen, ny spiller i AC Milan

Gennaro Gattuso har hele 335 kamper for AC Milan og 73 landskamper for Italia. Han ble verdensmester i 2006 for Italia i Tyskland, så han har sikkert mye å lære bort til unggutten fra Sarpsborg 08.

Best for alle

Berntsen er klar på at når slike muligheter dukker opp, er det klart klubben må gjøre alt for at Strand Larsen skal få mulighet til at en liten drøm skal gå i oppfyllelse.

– Hva om det ikke skulle bli noe salg etter denne sesongen?

– Da er jeg sikker på at vi får tilbake en enda bedre Jørgen Strand Larsen til Sarpsborg 08. Da blir det vi som får lov til å nyte godt av hans fotballkunnskaper. Det vil på ingen måte være så galt det heller. Vi håper selvsagt at Jørgen skal lykkes og det har jeg stor tro på at han også vil gjøre, forteller Berntsen.

CV

Nav: Jørgen Strand Larsen

Alder: 17 år

Klubb: AC Milan

Bor: Sarpsborg snart Milano

Tidligere klubber: Kvik Halden, Sarpsborg 08

Artikkeltags