Konte sendte Mali til kvartfinale

Kom inn: Boubacar Konté fra Sarpsborg 08 sikret straffesparkkonkurranse for Mali under 8-delsfinalen i U20 VM, som de vant.

Kom inn: Boubacar Konté fra Sarpsborg 08 sikret straffesparkkonkurranse for Mali under 8-delsfinalen i U20 VM, som de vant. Foto:

Sarpsborg 08s supertalent Aboubacar Konte (18) gjorde 2–2 på overtid for Mali og sikret straffesparkkonkurranse, som de vant. Mali er kare for kvartsfinaler hvor de møter Italia.

DEL

Aboubacar Konte startet ikke for Mali under 8-dels finalen i VM for U20 mot Argentina, men for et innhopp den unge Sarpsborg 08-spilleren gjorde.

Lå under

Argentina var den store favoritten foran årets VM, og har vunnet dette mesterskapet gang på gang. Maradona er blant spillerne som har vunnet VM for U20 og seniorlandslag for samme land.

Aboubacar Konte har spilte de tre tidligere kampene fra start, men mot Argentina startet han på benken. Han fikk heller ikke spilletid i løpet av ordinær tid.

Argentina tok ledelsen 1–0 i første omgang, før Mali reduserte til 1–1 ved Abdoulaye Diaby, et resultat som sto seg kampen ut.

Med det måtte oppgjøret avgjøres ved ekstraomganger. Bare noen sekunder ut i første ekstraomgang scoret Mali selvmål. Malis målscorer Abdoulaye Diaby klønet det til foran egen målvakt og Argentina var igjen i ledelsen.

Kom inn

Da fire minutter gjensto av ekstraomgangene var det klart for Aboubacar Konte som entret matta i Polen. I U20 VM er det slik at hvert lag kan bytte én ekstra spiller i ekstraomgangene. Sarpsborg 08-spilleren var med det Malis fjerde spillerbytte.

Da klokken tikket mot 120 minutter var det fortsatt 2–1 til Argentina. Dommeren la til tre minutter og da minuttet sto igjen skjedde det.

Mali fikk frispark på 25 meter. Sekou Koite tok det og alle ventet innlegg som tidligere i matchen. Aboubacar Konte lurte seg fram på høyresiden, ballen ble sendt mot ham som avanserte innenfor 16-meteren. Fra skrått hold sendte han Mali til himmels ved å gjøre 2–2.

Flere scoringer ble det ikke og dermed klart for straffespark. Konte tok ikke noen av straffesparkene, men det gjorde hans lagkamerater sikkert. Mali scoret på alle sine, mens Argentina misset ett og Mali er videre til kvartfinale.

Kvartfinalen spilles fredag og det er Italia som er motstander for Mali og Aboubacar Konte.

Artikkeltags