Thomas Berntsen: – Kyle Lafferty spiller mot Kristiansund

Mer jubel: Kyle Lafferty spiller mot Kristiansund og håper på mer jubel fra hans side.

Mer jubel: Kyle Lafferty spiller mot Kristiansund og håper på mer jubel fra hans side. Foto:

Kyle Lafferty står med tre gule kort foran kampen mot Kristiansund. Sportssjef Thomas Berntsen er klar på at han skal spille.

DEL

Sarpsborg 08 har tre matcher igjen av sesongen og Kyle Lafferty har pådratt seg tre gule kort. Får Sarpsborg 08 spissen et nytt gult kort mot Kristiansund, må han stå over kampen etter. Gult mot Kristiansund, betyr utestengelse mot Haugesund hjemme på Sarpsborg stadion 24. november.

– Skal spille

Det er flere som mener at Kyle bør stå over kampen mot Kristiansund, for å være sikker på å spille mot Haugesund på stadion. Det er nettopp på hjemmebane at sarpingene vinner fleste kamper. Skal kontrakten berges må det minst en seier til for de blå/hvite.

– Jeg ser ingen grunn til at Lafferty ikke skal spille mot Kristiansund til søndag. Han er klar over hvilken situasjon han er i og, hva han betyr ute på banen for oss. Vi kan ikke gå rundt å tenke på alle mulige ting. Vi må ta en kamp av gangen, og gjøre alt for å ta med tre poeng hjem fra Kristiansund, sier Berntsen.

Berntsen minner om at etter kampen i Kristiansund, skal spissen hjem til Nord Irland, for å spille landskamper. Ingen vet hva som kan skje i disse matchene.

Blir borte

– Tenk om vi skulle spare Kyle mot Kristiansund for at han skal spille mot Haugesund. Så reiser han hjem for å spille landskamper. Der er han så uheldig å bli skadet enten mot Nederland eller Tyskland. Da får vi ikke gjort nytte av ham i noen kamper. Nei slik kan vi ikke tenke, han skal være på banen å hjelpe oss i Kristiansund.

Thomas Berntsen liker dårlig den måten motstandere oppfører seg på mot den nordirske leiesoldaten Lafferty.

– Jeg vet jeg ikke blir populær når jeg sier dette, men det må jeg gjøre likevel. Kyle er en tøff, men en fair spiller. Han har sine tjuvtriks fra en helt annen fotballverden enn den norske. Når motstandere som Tromsø i siste kamp, bare går inn for å få ham utvist. Alle kan gå inn se på hva Simen Wangberg gjør før han blir tråkket på. Det er han som forsøker å provosere til utvisning to ganger. Kyle skjønner hva han prøver på. Han trekker til seg foten før han setter den ned på Vangbergs fot, som da er på hans plass på bakken. Han og de øvrige spillerne forsøker da å påvirke dommeren til å vise ham ut. Det er på ingen måte fair play, spør du meg, mener Berntsen.

Artikkeltags