Satte trolig norgesrekord

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Da Ronald Turner og FK Sparta Sarpsborg sikret opprykket mot Fram Larvik lørdag, satte laget samtidig ny norgesrekord i målforskjell.

DEL

Det tror i hvert fall personer i Norges Fotballforbund etter seieren 15-0 til Sparta over Fram. Arrangementsansvarlig Dag Vestlund i Fotballforbundet kan ikke huske at noe annet lag har vunnet så mye i en seriekamp i de øverste divisjonene.

- I cup-sammenheng har det nok vært resultater med større målforskjell, men da er det med lag fra forskjellige nivåer, sier Dag Vestlund.

Maltrakterte Fram

Han understreker at det er vanskelig å finne statistikker fra lang tid tilbake.

- Men jeg har vært i dette gamet veldig lenge, og jeg tror jeg ville husket det dersom det var tilfelle, sier han til Østlandsposten.

I 2003 vant Vard Haugesund 14-0 over Vidar2, mens Ullern slo Kongsvinger2 med sifrene 15-2 tre år tidligere. Dette var de største seirene i 2.divisjon inntil Sparta maltrakterte Fram i opprykkskampen på Stadion.

Lagt merke til

- Det ante meg at vi kunne ha satt norgesrekord etter kampen lørdag. Vi vant enormt mye, mener Sparta-trener Nils Lexerød. Han har heller ikke hørt om noe lag som har vunnet så mye i en av de øverste divisjonene tidligere.

- Jeg mener å huske at FFK vant 10-0 i 2.divisjon den sesongen de rykket opp. Seieren vår er blitt lagt merke til i hele Fotball-Norge. Jeg tviler på at noen har vunnet så mye i de øverste divisjonene, sier Lexerød.

Overbevisende opprykk

Han synes det er morsomt å sette rekord. I tillegg var det artig for treneren at Sparta slo Vard også på målforskjellen til slutt. I tillegg ble Sparta det beste 2. divisjonslaget i landet både når det gjelder antall poeng og antall scorede mål.

- Det gjør at opprykket vårt er ganske overbevisende, mener han.

Fem mål

Ronald Turner er mannen som i aller høyeste grad bidro til rekordkampen. Med sine fem mål ble han toppscorer. Det er ikke hver dag en svenske er med på å sette norgesrekord.

- Dette er jo bare gøy og gir et ekstra kick. Jeg tviler på at det er særlig mange svensker som har en norgesrekord. Det er flott at jeg kunne være med og bidra både til opprykket og rekorden, sier Turner på telefon fra Sverige. Der er han for å hvile ut etter en lang og slitsom sesong.

- Jeg skal ha noen fridager hjemme. Først og fremst er jeg sliten i hodet etter det mentale presset. Da det var tre kamper igjen ville jeg bare bli ferdig med sesongen, forteller Turner.

Ikke verdig

I Larvik slikker de sine sår etter ydmykelsen i Sarpsborg sist helg. Avtroppende trener Jørn Sætevik mener, med rette, at laget gikk i oppløsning.

- Det ble ingen verdig avslutning, dessverre. Det var bare helt forferdelig. Jeg vil bare bli ferdig med dette. Det var veldig trist, sier han.

Leder av Frams fotballgruppe, Torbjørn Nordfjellmark, synes resultatet var bedrøvelig.

- Det skal ikke gå an å tape 15-0. Det er klart det er flaut for Fram, sier han.

Artikkeltags