Søgaard tilbake til Sparta

NY SJANSE: Sarpingen Mikkel Søgaard (t.v.) får en ny sjanse til å bevise at han er god nok for Sparta. Her er unggutten i en duell med Sparta-spilleren Brandon Buck sist sesong. (Foto: Thomas Andersen)

NY SJANSE: Sarpingen Mikkel Søgaard (t.v.) får en ny sjanse til å bevise at han er god nok for Sparta. Her er unggutten i en duell med Sparta-spilleren Brandon Buck sist sesong. (Foto: Thomas Andersen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Den lovende backen Mikkel Søgaard (19) har fått kontrakt med Sparta.

DEL

19-åringen er dermed tilbake i moderklubben etter ett gjesteopphold i Manglerud Star. Søgaard fikk ikke spilletid i Sparta forrige sesong, og valgte da å bytte klubb. Nå er han klar for den blå drakta igjen.

– Vi er muntlig enig med Mikkel. Det eneste som gjenstår er å skrive under kontrakten, forteller trener og sportssjef Sjur Robert Nilsen i Sparta.

Nye forsterkninger

Brevik-klubben har en vanskelig økonomisk situasjon, og det er usikkert om de kan hente mer enn én ny spiller fra utlandet.

– Vi har en ny keeper som førsteprioritet. Roger (Forsberg) og jeg håper også på en ny back, men det spørs hvor mye penger vi har. Morten Carlsson jobber med den biten nå. Roger og jeg mener vi trenger en topp 3-back i laget får å bli et topplag, men vi vet ikke om vi får råd eller når vi eventuelt kan hente en ny back, sier Nilsen.

Spartas trenerduo har derfor jobbet med alternative løsninger.

– Det første vi jobbet med var å få Tobias Skaarberg på plass. Det andre var å gå i dialog med Mikkel Søgaard og Patrick Wessel. Nå er vi enige med Mikkel om kontrakt, sier Nilsen.

Mikkel Søgaard har spilt på aldersbestemte landslag og regnes som en lovende back.

– Mikkel fikk spille 26 kamper for MS i eliteserien sist sesong. Nå er det opp til ham å ta opp hansken. Ingenting ville gledet meg mer enn om en Sparta-gutt kunne hjulpet oss å være med i toppen av norsk hockey, sier Sjur Robert Nilsen.

God skøyteløper

Søgaard har mange gode ferdigheter, men mangler fysisk styrke i eliteserien.

– Mikkel er en veldig god skøyteløper. Han må få på seg mer muskler. Mikkel har skøyteferdigheter til å bli en god kreativ back, sier Nilsen.

Sparta har nå kontrakt med åtte backer kommende sesong: Henrik Ødegaard, Patrick André Bovim, Christopher Henriksen, Patrik Bäärnhielm (ny fra Lillehammer), Marius Hagberg (ny fra Stjernen), Tobias Skaarberg, Andreas Klavestad (ny fra egen ungdomsavdeling) og Mikkel Søgaard.

Artikkeltags