Sparta ute av handlingsplanen til forbundet

GODT FORNØYD: Spartas daglige leder Daniel Bjørnberg i Sparta, er fornøyd med beskjeden fra Norges Ishockeyforbund.

GODT FORNØYD: Spartas daglige leder Daniel Bjørnberg i Sparta, er fornøyd med beskjeden fra Norges Ishockeyforbund. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sparta får sin lisens og klubben er nå endelig ute av handlingsplanen og månedlige rapporteringer.

DEL

Det var stor glede på Sparta-kontoret da brevet fra Norges Ishockeyforbund kom. Klubben er ikke lenger under handlingsplanen og slipper de månedlige rapporteringene.

Betyr mye for oss

Daglig leder i Sparta Daniel Björnberg konkluderer med at dette er en milepæl de har jobbet hardt for å komme til.

– Det å komme ut av handlingsplanen og de månedlige rapporteringene, viser at det blir gjort mye riktig. Vi håper at dette også skal gjøre vårt omdømme enda bedre. Slik vi ser på det, har vi vært under rapportering helt siden 2012, forteller Björnberg.

Likevel er den daglige lederen klar på at det er nok av utfordringer som venter, og Sparta kommer til å jobbe videre på den samme måten som de har gjort til nå. Den viser at det er den rette veien for klubben.

Mangler litt

Klubblisensutvalgets innstilling til forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund var at Sparta skulle slippe handlingsplan og månedlige rapporteringer. Sparta er ikke helt på trygg grunn.

For å være helt utenfor alles blikk, skal klubbene ha en rating på 63 poeng. De papirene som Sparta leverte inn ble det gitt en rating på 60 poeng. Framgangen har vært så god de siste årene, at de er sikker på at Sparta er over rating på 63 poeng når neste lisens skal sees på.

I forbundsstyrets vedtak heter det at lisensen til Sparta videreføres. Klubben har en rating på 60 og en positiv egenkapital pr. 31 desember 2016. Dette tilfredsstiller imidlertid ikke lisenskravene som har en rating på 63 poeng og positiv egenkapital.

Vi må fortsatt jobbe med likviditeten

Daniel Björnberg, daglig leder i Sparta

Ratingen er derimot så nære kravet for lisens at klubblisensutvalget velger å benytte skjønn og godkjenner klubben for spill kommende sesong uten handlingsplan og de månedlige rapporteringer. Dersom klubben når budsjettert resultat i 2017, vil den med god margin tilfredsstille kravene for klubblisens i 2018, skriver de i brevet til Sparta.

Nok å jobbe med

Björnberg kan videre fortelle at klubben har nok av utfordringer, men dette gjør jobben noe lettere framover.

– Vi må fortsatt jobbe med likviditeten, og vi må hele tiden kontrollere våre kostnader. Vi har også en altfor liten egenkapital og arbeidskapitalen må også bedres betraktelig, sier Björnberg.

Den daglige lederen er klar på at det koster klubben mange unødvendige kroner når likviditeten ikke er bra.

– Å betale alt av penger fra kontoen i banken, vil sparer oss for viktige utgifter. Det er ikke alltid så lett, men vi jobber videre for å få det til. Stadig nærmer vi oss våre målsettinger, forteller han.

Handlingsplan

  • Sparta har i mange år vært ekstra overvåket av Norges Ishockeyforbund på grunn av økonomien i klubben.
  • Selv om klubben mangler tre fattige poeng, har de nå fått sin lisens uten en handlingsplan og månedlig rapportering.

Artikkeltags