Ny sesong for Spartas nummer 95

NY kontrakt: Også kommende sesong blir nummer 95 Didrik Nøkleby Svendsen å finne å Spartadrakta. Det liker også daglig leder i Sparta Daniel Björnberg. Foto:Ole-Morten Rosted

NY kontrakt: Også kommende sesong blir nummer 95 Didrik Nøkleby Svendsen å finne å Spartadrakta. Det liker også daglig leder i Sparta Daniel Björnberg. Foto:Ole-Morten Rosted

Artikkelen er over 2 år gammel

Didrik Nøkleby Svendsen (23) har skrevet under for en ny sesong med Sparta.

DEL

Sesongen 2017/18 ble noe amputert for Didrik Nøkleby Svendsen, ettersom han pådro seg en karantene på 20 kamper. Den avstengningen var han redd skulle skape problemer for videre karriere i Sparta.

Vet aldri

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har tenkt tanken, at nettopp det kunne være ødeleggende for min framtid i Sparta. Likevel har jeg forsøkt å fokusere mest mulig på å komme sterkest mulig tilbake. Jeg syntes jeg hadde en god avslutning på sesongen, og håpet på ny kontrakt, forteller Svendsen.

Sparta og Didrik Nøkleby Svendsen har blitt enige om en kontrakt på én sesong.

– Vi ønsker å se Svendsen over en hel sesong, før vi eventuelt inngår en lengre kontrakt med spilleren, forteller daglig leder i Sparta, Daniel Björnberg.

Veldig glad

Nummer 95 var meget glad da Spartas daglige leder ringte og tilbød ham en ny kontrakt med klubben.

– En ting er helt sikkert. Jeg skal benytte denne muligheten på en god måte. Jeg skal gi alt for Sparta, som er den eneste klubben jeg ønsker å spille hockey for, forteller han etter at kontrakten er signert.

Bytte ut til hockeyspilleren Didrik

Didrik Nøkleby Svendsen, hockeyspiller i Sparta

Didrik forteller videre at han er veldig revansjelysten.

– En slik sesong jeg har lagt bak meg, skal jeg gjøre alt for at jeg ikke kommer til å få igjen. Jeg må være enda mer forsiktig enn det andre spillere må være ute på isen, før det blir en utvisning på meg. Det er ikke alltid lett å være 190 cm høy og veie 115 kg, sier han med et smil.

Mye å jobbe med

Svendsen får ikke fullrost måten Sparta har fulgt ham opp på, når det var som tyngst.

– Uten den hjelpen jeg har fått av Sparta, ville det ikke vært like lett å komme tilbake på den måten jeg gjorde. Nå skal jeg bygge videre på siste delen av sesongen, for den er jeg fornøyd med.

– Hva legger du spesielt vekt på foran kommende sesong?

– Det er i første rekke at jeg skal orke enda mer enn jeg gjør nå. Jeg har en stor, tung kropp som hele tiden skal være med i alt jeg gjør. Da blir det enda viktigere å trene balanse og utholdenhet denne våren og sommeren.

Sparta starter fellestreningen igjen 9. april.

– Hvordan tenker du inn mot en ny sesong i eliteserien?

– Jeg har et rykte som «tøffe» Didrik, det ønsker jeg å bytte ut med «hockeyspilleren Didrik»!

CV

  • Navn: Didrik Nøkleby Svendsen
  • Alder: 23 år
  • Født: Sarpsborg
  • Bor: Sarpsborg
  • Klubb: Sparta
  • Tidligere klubber: Ingen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken