Kongsvinger takket nei til eliteserien

Endelig klart: Endelig er det klart hvor mange lag det blir i årets eliteserie i hockey for Spartas Niklas Roest og resten av eliteseriespillerne.

Endelig klart: Endelig er det klart hvor mange lag det blir i årets eliteserie i hockey for Spartas Niklas Roest og resten av eliteseriespillerne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kongsvinger Knights bestemte på sitt styremøte torsdag kveld å takke nei til den ledige plassen i eliteserien.

DEL

Endelig ser det ut til at norsk hockey vet hvor mange lag som skal spille i eliteserien i 2018/19. Norges Ishockeyforbund klarte dermed ikke å fylle plassen etter Lørenskog og kommende sesong blir derfor på ni lag.

Måtte ha én million

Da Lørenskog ikke fikk lisens for kommende sesong, var det først Narvik som ble forespurt om de ville ha plassen i eliteserien. Etter mye fram og tilbake, hvor Narvik ønsket hjelp på flere områder for å klare den økonomiske belastningen, valgte de å takke nei til plassen.

Reglene i Norges Ishockeyforbund er slik at alle lag som har vært i playoff til eliteserien skal ha en mulig til å være med om noen trekker seg. Dermed gikk forespørselen videre til Kongsvinger Knights mandag. De kunne ikke samle styret før på torsdag og fikk utsettelse av forbundet.

Torsdag kveld ble styremøtet holdt i Kongsvinger. Der kom det fram at de måtte framskaffe én million kroner for å klare sesongen. Etter endt styremøte ble det besluttet i klubben å spille i 1. divisjon kommende sesong.

Ni lag i sesongen

Svaret fra Kongsvinger Knight betyr at det blir ni lag i kommende hockeysesong. Lagene i eliteserien kommer til å møte hverandre seks ganger. I hver serierunde vil et av lagene måtte stå over, og det vil også få konsekvenser som viktige kamper mellom jul og nyttår.

Under fjorårets sesong spilte lagene 45 kamper før sluttspillet satte inn. Denne sesongen vil det bli økt til 48 kamper, og lagene møter hverandre seks ganger i grunnspillet, mot fem fra siste sesong.

Seriekomiteen og klubbene var stort sett enige om serieoppsettet for sesongen, før Lørenskog forsvant. Nå må forbundet og klubbene sette seg ned og nærmest starte på nytt igjen med serieoppsettet.

Disse lagene spiller i årets eliteserie: Storhamar, Lillehammer, Stavanger, Sparta, Vålerenga, Frisk, Stjernen, Ringerike og Manglerud Star.

Artikkeltags