Fornøyd med hockey-VM så langt

FORNØYD:   
Assistenttrener Sjur Robert Nilsen er fornøyd med de norske prestasjonene så langt.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

FORNØYD: Assistenttrener Sjur Robert Nilsen er fornøyd med de norske prestasjonene så langt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Spartatrener og assistenttrener på landslaget Sjur Robert Nilsen er fornøyd med hockey VM så langt.

DEL

Norge har gjort unna de tre første kampene i årets hockey-VM. Frankrike, Sveits og Slovenia har medført to seire og ett tap. Det syntes Sjur Robert Nilsen er greit.

God start

– Jeg syntes vi har kommet godt i gang. Seks poeng etter de tre første kampene, betyr at vi kjemper om en kvartfinaleplass. Nå har vi møtt tre greie lag, men hadde det gått dårligere ville vi fort vært med og kjempet for å beholde plassen, sier Nilsen.

– Hvordan ser du på de kampene som er spilt?

– Vi var klar over at det ville bli knallhardt å møte Frankrike på hjemmebane i åpningskampen. Den kampen syntes jeg vi taklet meget bra. Det var viktig med en god start og tre poeng i åpningskampen. Det ville garantert vært noe annet om det hadde blitt tap, mener Spartatreneren.

Vippet en del

Nilsen mener at Norge ikke klarte å komme helt opp på det nivået som skulle til for å ta poeng fra Sveits.

– Vi var klar over at første målet ville bety mye i denne kampen. Personlig syntes jeg at første periode var godkjent, mens den andre var langt under pari. Vi kom litt igjen i den tredje, men ikke nok til at vi skulle klare poeng. Summa summarum var det ingen god kamp.

Vi har kommet godt i gang

Sjur Robert Nilsen, assistenttrener på landslaget

Sjur er virkelig fornøyd med den måten som landslagsgutta kom tilbake på mot Slovenia.

– Mange tror at Slovenia er en lett motstander, men det er de ikke. De har kvalifisert seg for OL og har spillere fra NHL, KHL, SHL og andre ligaer i Europa. Vi var klar over at med seier, kunne vi nærmest begrave nedrykksspøkelset.

Den kampen er assistenttreneren godt fornøyd med og gir håp for flere poeng framover og kvartfinaleplass.

Tøffe kamper

Nå er det Tsjekkia, Finland og Canada som venter for de norske gutta.

– Nå venter de aller vanskeligste kampene. Jeg mener at Tsjekkia og Canada er de aller hardeste, mens Finland er de vi er nærmest av de tre. Skal vi klare å ta poeng, må vi likevel nesten overspille litt. Det har vi gjort før og ingen umulighet at det kan skje igjen.

16. mai spiller de norske gutta den siste kampen i de innledende rundene. Det er Hviterussland som er motstander i den kampen.

– Etter den kampen håper jeg vi er klare for kvartfinale, sier sarpingen.

VM I HOCKEY

  • Norges fire siste kamper.
  • 11/5 - Norge Tsjekkia
  • 13/5 - Norge - Canada
  • 15/5 - Norge- Finland
  • 16/5 - Norge - Hvitrussland

Artikkeltags