Det var et oppmøte old boys laget ikke har sett på lange stunder, da laget skulle trene for første gang på det nye dekket utenfor klubbhuset til IL Sparta. Spesielt var det også fordi mange av spillerne hadde lagt ned mye dugnadsarbeid på den nye fotballbanen.

- Dugnadsarbeiderne har gjort en fantastisk jobb, og etter kun seks dagers arbeid var dekket ferdig. Allerede torsdag spilte 13 åringene på samarbeidslaget mellom Tune og Sparta mot SFK, og den historiske kampen vant hjemmelaget med 3-1, forteller Svein Erik Eide Hansen til SA-sporten.

Anlegget har kostet klubben mye penger.

- Det ferdige dekket har kostet 6,7 millioner kroner. Finansieringen har FK Sparta Sarpsborg Ungdom stått for. Vi har et budsjett vi akter å jobbe etter som skal dekke utgiftene, og sørge for en reinvestering om drøye ti år, forteller han.

At kunstgresset vil ha mye å si for talentutvikling, er han ikke i tvil om.

- Ved å legge dette dekket, har vi etablert et flott anlegg for fotballspillere. Dette tror jeg sikkert vil gi seg utslag i flere gode fotballspillere på lengre sikt. Slikt inneværende år har vært temperaturmessig, vil det mulig å spille fotball hele året på den nye banen ved de samme værforholdene. Men dette er i utgangspunktet ingen helårs-bane, for undervarme har vi ikke, forteller Eide Hansen.