Gå til sidens hovedinnhold

Spesiell sak for politiet

Artikkelen er over 8 år gammel

– Det er spesielt og uvanlig for politiet å motta en anmeldelse som involverer en dommer og en spiller på en fotballbane.

Det er politiførstebetjent Jan Andreassen ved Fredrikstad politistasjon som sier dette til SA.

Han bekrefter overfor SA at politiet nå har mottatt anmeldelsen fra fotballdommer Sebastian Mikalsen.

Stanget og slått

Mikalsen sagt til SA at han ble stanget og slått av en Borgar-spiller under seriekampen i 4. divisjon mellom Borgar og Kråkerøy.

– Vi har ikke fysisk mottatt saken ennå i Fredrikstad, men jeg regner med at det er vi som skal etterforske den siden det er i vårt område det skjedde. Jeg kan bekrefte at saken er anmeldt, og den vil bli etterforsket på vanlig måte, sier politiførstebetjent Jan Andreassen.

Skal avhøres

– Er det legemsfornærmelse eller legemsbeskadigelse anmeldelsen lyder på?

– Det er litt tidlig å si ennå, sier Andreassen etter å ha lest anmeldelsen.

– Hva skjer med saken?

– Vi vil innkalle partene og vitner fortløpende til avhør. Her vil det være en vurdering av hvor mange vitner det vil være nødvendig å avhøre, sier Andreassen.

Sendes til forbundet

– Hvor lang tid vil dere bruke på saken? – Litt avhengig av hvor mange vitner som må avhøres, så burde vi være ferdig med saken i løpet av tre-fire uker før vi eventuelt lar den gå videre til påtalemyndigheten, sier Andreassen.

Fredag besluttet Østfold Idrettskrets å sende saken videre til Norges Fotballforbund. Også her vil behandlingen av saken ta flere uker.

Da en spiller fra Borg SK slo ned en dommer i fjor, brukte forbundet nærmere tre måneder før en dom forelå.