Storfint håndballbesøk på St. Olav

FÅR HJELP: Thale Anette Gunnarstorp får hjelp av landslagstrener Thorir Hergeirsson, mens Johanne Jelsness Jensen følger nøye med.

FÅR HJELP: Thale Anette Gunnarstorp får hjelp av landslagstrener Thorir Hergeirsson, mens Johanne Jelsness Jensen følger nøye med. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

St. Olavs håndballspillere fikk en spesiell treningsmorgen onsdag. Kvinnelandslagstrener Thorir Hergeirsson med og startet dagen for dem.

DEL

Det er ikke hver dag landslagstreneren er på tur rundt på skoler, for å se litt på etterveksten i norsk håndball. Leder av toppidretten, Jon Johansen ved St. Olav er glad for at han sa ja. Foruten å være til stede under treningsøkten på morgenen, holdt han også foredrag på skolen senere på dagen for de ansatte.

Siden 1994

Det var ikke helt tilfeldig at han sa ja til å ta turen til Sarpsborg og St. Olav. Det er på denne skolen at Wenche Halvorsen Stensrud, har ansvaret for nettopp håndballen.

Thorir Hergeirsson har helt siden 1994 kjent Wenche i håndballsammenheng.

– Helt siden 1994 har jeg kjent Wenche. Det har blitt mye samarbeid opp gjennom årene, og nå er hun også blitt tilknyttet rekruttlandslaget, en viktig jobb for håndballspillere som skal videre mot ett A-landslag. Det er først og fremst gjennom landslaget vi opp gjennom årene har arbeidet mye sammen. Wenche som analysesjef og var en viktig brikke i den suksessen vi har hatt og har, forteller landslagstreneren.

– Nå er det slutt på analysejobben?

– Det er fullt forståelig at hun nå ønsker å bruke tid på noe annet. Det er en tøff jobb Wenche har hatt, og hun har gjort en glimrende jobb. Jeg er glad for at samarbeidet fortsetter, nå gjennom rekruttlandslaget, fortsetter han.

Lydhøre og tente

Lærer Wenche Halvorsen Stensrud legger ikke skjul på at det var stas blant håndballspillerne på skolen at landslagssjefen tok turen til Sarpsborg.

– Jeg har merket at det har vært en ekstra tenning og litt forventning i dag. Det er inspirerende for dem når Thorir nå velger å takke ja til å turen hit, forteller hun.

Kari Brattset er bevis godt nok

Thorir Hergeirsson, landslagstrener i håndball

Landslagstreneren fulgte hele tiden nøye med hva som skjedde under økten. Han var flittig ute banen å ga gode råd til elevene underveis i treningen.

– En ting er jeg sikker på og det er at de kommer til å huske de råd og tips som de har fått denne dagen, konkluderer Halvorsen Stensrud.

Yngre landslag

Etter at treningsøkten var over tok landslagstreneren en liten prat med spillerne. Han fortalte litt om hvorfor det ikke ble VM-gull denne gang. Om hvor lite som skal til når det ikke fungerer 100 prosent i en finalen.

Han vet hva han snakker om med seks gull, to sølv og to bronse i internasjonale mesterskap.

– Det er for mange som tror at dere må på yngre landslag, for en dag å spille på A-landslagsspiller. Dere har en spiller fra Sarpsborg, som har tatt en plass A-landslaget og ikke er et slikt produkt. Kari Brattset er bevis godt nok, og jeg også nevne Heidi Løke som en annen. Alle vet hvilken plass de har og har hatt på landslaget. Det er bare å stå på og være villige til å legge ned mye og være gode til å takle motgang, ga han beskjed om.

cv

  • Navn Thorir Hergeirsson
  • Født: 27. april 1964
  • Fødested Selfoss, Island
  • Internasjonale meritter: 6. gull, 2 sølv og 2 bronse.

Artikkeltags