Stortrives i 5. divisjon

GOD: Raymond Kvisvik var involvert i mye av SFKs offensive spill da sarpingene tok en viktig seier mot Råde lørdag. (Foto: Pål A. Karlsen)

GOD: Raymond Kvisvik var involvert i mye av SFKs offensive spill da sarpingene tok en viktig seier mot Råde lørdag. (Foto: Pål A. Karlsen)

Artikkelen er over 5 år gammel

«Super-Ray» synes fortsatt det er moro å spille fotball.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Den tidligere toppspilleren Raymond Kvisvik (37) stortrives i sin nye fotballhverdag i 5. divisjon. Greåker-gutten har en lang karriere bak seg på både nasjonalt og internasjonalt toppnivå. «Super-Ray» har vunnet cupen med Brann og FFK, vært proff i Austria Wien og spilt elleve landskamper. Likevel synes han ikke det er noen nedtur å spille i 5. divisjon.

– Dette er et annet nivå enn jeg er vant til fra eliteserien. Forskjellen er naturligvis stor, men jeg synes det er moro å spille fotball. Det er kjærligheten til fotball som driver meg, sier 37-åringen som kom til SFK i sommer.

«Super-Ray» var svært sentral da SFK vant den vriene og viktige bortekampen mot Råde 1-3 lørdag. Veteranen var involvert i de to første scoringene.

Bedre form

- 0-1 etter 10 minutter: Kvisvik slår en perfekt gjennombruddspasning til Ronald Turner. Spissen scorer alene med keeper.

- 0-2 etter 30 minutter: Kvisvik slår et innlegg på bakerste stolpe til Turner. Han slår ballen tilbake til Petter Øyrås som scorer fra kort hold.

«Super-Ray» hadde også flere andre lekre framspill, så han har ikke glemt gamle kunster med venstrebeinet.

– Venstrebeinet er ikke blitt for gammelt. Det er jeg ikke bekymret for, sier Kvisvik og ler.

Derimot er ikke kroppen og utholdenheten like god som for noen år siden.

– Jeg synes formen begynner å komme. I dag ble det mye løping i første omgang og det kostet krefter. Etter pause ble det mindre løping. Jeg var mest opptatt med å plassere meg riktig, sier han.

Kvisvik forteller at han blir stokk stiv etter 90 minutter med fotball, og han bruker noen dager på å bli kampklar igjen.

– Det er mulig jeg tar en sykkeltur i morgen (søndag) for å få i gang kroppen. Men det er det vel ingen som tror på likevel, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg forteller det til deg, sier Kvisvik og ler.

Humørspreder

«Super-Ray» stortrives i klubben han også spilte for i 1995 og -96.

– Jeg synes det er kjempegøy å være her igjen. Men jeg vet ikke om alle guttene synes det er like morsomt at jeg er her. Jeg slenger med kjeften hele tiden. Forteller de andre hvordan de skal slå pasninger og i hvilke rom de skal løpe. Det er godt ment for at vi skal utvikle oss. Det er ikke sånn at jeg har fasiten, men jeg har mye erfaring jeg prøver å dele med de andre, sier Kvisvik.

Trener Rino Hansen er glad Kvisvik har kommet til SFK.

– Raymond er en humørspreder. Han er flink til å kommunisere, snakke med andre spillerne. Raymond bidrar både på og utenfor banen. Han var en av Norges beste spillere, og venstreslegga hans er fortsatt meget bra, sier Hansen.

Artikkeltags