Suksess på sykkel i tøft terreng

Artikkelen er over 17 år gammel

Sarpsborg Sykleklubbs første terrengsykkelritt ble en suksess. 75 startende og like mange fornøyde etter målpassering lover godt for framtiden.

DEL
For første gang i Sarpsborg Sykleklubbs historie ble i går det første terrengsykkelrittet arrangert av klubben. Det var en spent gjeng som håpet at det ville komme noen til det første rittet.

Sammen
Sarpsborg Sykleklubb valgte å legge det første rittet i offroad, sammen med sitt tradisjonelle landeveisritt. Dette i håp om at mange skulle finne veien til startområdet. Det var i alt 150 syklister fordelt på de to klassene som med 10 minutters mellomrom la ut på sine forskjellige løyper.
- Det var terrengsyklistene vi tenkte mest på under årets utgave av Sarperittet. Landeveisdelen har vi arrangert så mange ganger, at det har blitt rutine. Nå skulle vi arrangere to ritt på en gang og det ble litt av en jobb. Det er mange mennesker som må i aksjon for å hjelpe til under ett slikt arrangement, men den biten har også gått bra, selv om det er fellesferie-tid, sier en av de ansvarlige, Rune Båserud, i Sarpsborg Sykleklubb.

Populært
Terrengsykling har etter hvert blitt meget populært i Norge. Birkebeinerrittet forteller sitt tydelige språk om dette. Tusenvis av syklister er med i den knallharde løypa her. Det neste største rittet her i landet er Grenserittet som blir arrangert i Halden. Også det har fått en kjempehøy status.
- Er det et mål å bli størst i Østfold?
- Jeg er redd vi litt for sent ute til å klare det. Grenserittet i Halden er så innarbeidet allerede. Gjennom vårt sarperitt, ønsker vi å gi et bredere tilbud til sykkelfolket. Vi er nødt til å fornye oss for å være med i tiden, sier Båserud.

Fornøyd
- Hvordan har reaksjonene vært etter debuten?
- Stort sett har det vært bare positive reaksjoner. Vi er godt fornøyd med at det var 75 som deltok første gang. Vi har fått noen tilbakespill fra de aktive, som vi skal jobbe videre med til neste år. Men det er stort sett bare småting som vi skal justere. De store feilene føler vi ikke har blitt gjort og det er godt å tenke på nå.
Selv om det er fellesferie, så ikke det ut til å skremme de aktive fra å ta turen til Sarpsborg. Mange satte fingeren på at markedsføringen av rittet kanskje ikke hadde vært den beste. De som var med, mente at mange ikke var klar over dette nystartede rittet.

Er hardt
Sarperittet er langtfra det lengste terrengrittet som blir arrangert. Sarpsborg Sykleklubb hadde lagt seg på 48 km, en lengde som også passer turrytterne godt.
Halvparten av de 48 kilometrene var lagt til grusvei, mens 30 prosent var asfalt og 20 prosent stier. Den lokale sykleklubben hadde funnet fram til noen skikkelige harde stier. Veien opp til Høgnipa med sine to kjempebakker, ble tøff for mange. Det var en del som måtte ta beina fatt og skyve sykkelen oppover for å nå toppen. På andre strekk gikk det meget fort, men felles for alle rytterne var at de var slitne ved målpassering.

Artikkeltags