Brattset med den beste debuten

Historisk debut: Thorir Hergeirsson men han aldri har hatt en bedre debutant i et mesterskap enn Kari Brattsets VM innsats. Her jubler begge for en ny norsk scoring.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Historisk debut: Thorir Hergeirsson men han aldri har hatt en bedre debutant i et mesterskap enn Kari Brattsets VM innsats. Her jubler begge for en ny norsk scoring. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kvinnelandslagets trener Thorir Hergeirsson har gode tanker om håndballspillere fra Sarpsborg. Han nevner spesielt to spiller Ragnhild Aamodt og Kari Brattset.

DEL

Ragnhild Aamodt og Kari Brattset er to sarpinger som har satt sitt håndballpreg på landslagshåndballen. To spillere som landslagstrener Thorir Hergeirsson hatt og har gleden av å jobbe med.

Ingen bedre debut

Hergeirsson er ikke lei på å snakke om debuten i VM til Kari Brattset.

– Dette er den beste håndballdebuten jeg har vært vitne til av en håndballspiller i min tid som landslagsspiller. Vi håpet at hun skulle trå til, for vi vet hva som bor i denne Sarpsborgjenta. Likevel vet man aldri hva som skjer som debutant i et stort mesterskap. Ingen tvil om at hun gjorde sine saker langt bedre enn hva vi hadde trodd, forteller Hergeirsson.

Han legger til at hun som debutant var på banen i alle de ni VM-kampene.

– Det var ikke bare at hun spilte alle kampene, men hun var blant våre beste spillere i alle kampene.

En annen vei

– Kari har tatt en litt annen vei når det gjelder å komme med på A-landslaget. Hun har ikke spilt spesielt mye på yngre landslag. Hun var 26 år da hun spiller sitt første store mesterskap. Det viser bare at det er flere veier å komme med på A-landslaget. Hun er ikke alene om det, for Heidi Løke har gjort det samme, sier landslagstreneren.

Han er klar over at spillere vanligvis kommer med helt unge, og det første mesterskapet er mest for å venne seg til store mesterskap.

Den beste håndballdebuten jeg har vært vitne til

Thorir Hergeirsson, landslagstrener for damene

– Det var ikke nødvendig med Brattset. Hun hadde med seg den ballasten som skulle til, når hun fikk sin sjanse. Han startet håndballen SIL, så Fredrikstad, Glassverket og nå Vipers. Det har vært en fin stigning og den rette veien å gå, mener han.

– Ser du for deg henne som spiller på A-landslaget for framtiden?

– Hun vil helt klart bli en viktig brikke for oss og selv med et mesterskap bak seg er hun nærmest etablert. Hun har så mange gode egenskaper både på og utenfor banen som er gull verdt for oss.

Noen år siden

En annan håndballspiller som Thorir gjerne trekker fram er Ragnhild Aamodt.

– Det var høyrevingen sin det, og hun hadde den tålmodigheten som skulle til for å bli en etablert spiller på A-landslaget. Hun var spilleren som har vært innom de yngre landslagene og av den grunn gått gradene, forteller han.

Ragnhild fikk med seg 133 landskamper og scoret 318 landslagsmål. Hun vant et OL-gull, tre EM-gull og fikk et VM-sølv i sin karriere.

cv

  • Navn Thorir Hergeirsson
  • Født: 27. april 1964
  • Fødested Selfoss, Island
  • Internasjonale meritter: 6. gull, 2 sølv og 2 bronse.

Artikkeltags