Til Swissman med Brage i vogna

Det er mange som etter hvert har møtt Lise Lavoll Borgen og sønnen Brage på denne måten. (Foto: Johnny Helgesen)

Det er mange som etter hvert har møtt Lise Lavoll Borgen og sønnen Brage på denne måten. (Foto: Johnny Helgesen)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ingenting stopper Lise Lavoll Borgen (26). Med sønnen Brage i vogna løper hun mil etter mil, for å kunne konkurrere i Swissman.

DEL

Åtte uker etter at Brage (sju måneder) kom til verden konkurrerte Lise i Østfold Triathlon. Nå er hun i full gang med forberedelsene til den ekstreme triatlonkonkurransen Swissman.

Grunnlaget legges når hun løper med Brage i vogna – mil etter mil enten fra Høysand eller fra Hannestadfjellet.

Blir tøft

I midten av november kom beskjeden om at hun hadde kommet gjennom nåløyet og var tatt ut til å delta i Swissman. Men hun nøyer seg ikke med det. I fem helger på rad til sommeren skal hun delta i like mange triatlonkonkurranser og ultraløp.

– Det blir tøft, men nå får jeg virkelig tynt meg og sett hva kroppen tåler. Det er en fordel av hovedmålet mitt, Swissman, er den første konkurransen. Jeg skal også delta i et ultraløp på 101 kilometer i Sveits. Men i den konkurransen sammen med Rockman som er en svømme- og løpekonkurranse på ti etapper ved Preikestolen utenfor Stavanger, er målsettingen bare å gjennomføre. Jeg ønsker å finne ut om dette er konkurranser for meg. Når det gjelder de to siste konkurransene, Haugesund Ironman og Østfold Triathlon, er målsettingen å vinne klassen jeg deltar i, forteller hun.

Vi møter henne på veien fra Hannestadfjellet til Storbyen hvor hun skal trene styrke og intervaller på Sats. Med Brage i vogna suser hun over gangbrua over Torsbekkdalen. Men den ni kilometer lange løpeturen regner hun ikke som trening. Den er så «kort» at hun betegner det som «gratistrening».

Finnes ingen grenser

– Hvorfor driver du med dette. Mange vil betegne det som galskap?

– Det er ikke grenser for hvor ekstremt det kan bli. Spørsmålet er hvor gal og sinnssyk en selv blir. Jeg har alltid elsket utfordringer. Jeg liker hverdagene, men jeg trenger det lille ekstra å strekke meg etter, svarer Lise.

– Hvordan får du tid til å trene så mye med to små barn, jobber og hjem?

– Jeg har blitt ekstremt flink til å planlegge. Løpeturen tar jeg når Brage skal sove. Det har blitt så mye at jeg har opplevd at hjulene har røket. Ellers blir det å sette seg på sykkelen i kjelleren før barna har stått opp og etter at de har lagt seg, forteller Lise.

 

Artikkeltags