Tobias Heintz (20) klar for Kasimpasa

Klar forSarpsborg 08s spiller Tobias Heintz under kampen mellom Sarpsborg 08 og Besiktas. Foto: Thomas Andersen

Klar forSarpsborg 08s spiller Tobias Heintz under kampen mellom Sarpsborg 08 og Besiktas. Foto: Thomas Andersen Foto:

I dag åpnet overgangsvinduet i Tyrkia og da er Tobias Heintz en saga blott for Sarpsborg 08.

DEL

20-åringen føyer seg med det inn i en etter hvert ganske så lang liste av spillere som har blitt solgt fra Sarpsborg 08.

Et eget produkt

- Vi er stolte i dag. Tobias Heintz er på mange måter et rent produkt av spillerutviklingsarbeidet i Sarpsborg 08. Etter at han kom fra Sprint-Jeløy har han tatt steg på steg. I høst fikk han gjennombruddet i Europa League og var tellende for oss i flere kamper. Når vi nå fikk et bud vi mente var riktig for både spiller og klubb, kan vi ikke annet enn å ønske Tobias lykke til videre. Dette er helt etter strategien vår, sier sportssjef Thomas Berntsen.

 Kantspilleren fikk i år 13 Eliteserie-kamper fra start i Sarpsborg 08, men var totalt involvert i 23 kamper. Med fem målpoeng på tre NM-kamper og totalt tre mål og to assist i Europa Leagues 13 kamper, har Heintz lagt en imponerende 2018-sesong bak seg.

Jakter toppen

 I sin nye klubb blir han nå del av et lag som jakter topplassering i Süper Lig. Kasimpasa er nummer fire på tabellen, á poeng med Trabzonspor på 2. plass, men seks poeng bak Basaksehir som topper.

- Tobias har vært tydelig på at dette er en mulighet han ikke ville la gå fra seg. Det har vært lange forhandlinger, men slik må det også være. Vi skal ha riktig pris for spillerne våre og det har vi fått nå, sier Berntsen, som også legger til at klubben har sikret seg en videresalgsprosent.

- De siste sesongene har vi solgt Anders Trondsen til Rosenborg, Sigurd Rosted direkte til Gent. Anders Kristiansen har blitt klar for en belgisk satsingsklubb i Saint Gilloise og vi satte klubbrekord med Krépin Diatta til Club Brugge. At Tobias Heintz nå selges til en tyrkisk toppklubb beviser egentlig bare hvilken situasjon vi har jobbet oss til. Jeg er sikker på at dette gjør oss mer attraktive for unge, talentfulle spillere rundt om i landet, sier Berntsen avslutningsvis.

Artikkeltags