Kneskade sendte Kristiansen hjem fra hockey-VM

To kamper: Det ble med to kamper for Tommy Kristiansen under VM i ishockey i Bratislava.

To kamper: Det ble med to kamper for Tommy Kristiansen under VM i ishockey i Bratislava. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

VM i hockey ble på ingen måte slik Tommy Kristiansen (29) hadde tenkt seg. Nå sitter sarpingen hjemme i Sarpsborg og venter spent på skaderesultatet av skaden.

DEL

Kun to matcher inn i årets hockey-VM fikk Tommy Kristiansen med seg, før det var å pakke kofferten å reise hjem. Nå er spørsmålet om han blir borte seks uker eller tre måneder.

Skikkelig uheldig

– Det var ikke slik jeg hadde sett for meg dette VM. Jeg fikk spilt de første kampene, og det var i den siste matchen at uhellet var ute. Jeg skulle tekke et slagskudd. Pucken traff meg i foten og medførte at jeg måtte sy fem sting. Det medførte at jeg ikke kunne spille den neste kampen, for å få leget kuttet, forteller Kristiansen.

På grunn av kuttet måtte han stå over Norges neste match, slik at det ikke skulle bli infeksjon og videre problemer.

– For meg skulle det ikke stoppe med kuttskaden. Det var på den første istreningen etter kuttet, at det igjen gikk galt. Beinet sviktet i en situasjon og jeg slo kneet rett inn i vantet. Jeg forsto med en gang at her skjedde det noe negativt, og det skulle vise seg at VM var over etter den smellen, sier en skuffet Kristiansen.

Får var onsdag

– Hvilken diagnose fikk du etter smellen?

– Den første diagnosen viser at festet til menisken er sprukket. Jeg har tatt nye bilder og skal på Olympiatoppen til onsdag. da vil jeg få det endelige svaret.

Kristiansen forteller videre at viser det seg at han må operere vil det ta tre måneder før full trening igjen. Det kan imidlertid være et lite håp om at Tommy kan slippe operasjon, og da vil det ta seks uker før han er i farta igjen.

– Skal innrømme at jeg venter veldig på å få svaret på onsdag. Blir det operasjon, vil det ødelegge mye av oppkjøringen til en ny sesong i hockey, mener sarpingen.

Godt fornøyd

Han er godt fornøyd med de prestasjonene som de norske landslagsgutta har vist i de siste kampene.

– Vi var klar over at det ville bli tøft i de første VM-kampene. Vi hadde likevel ikke sett for oss at vi skulle framstå så dårlig som vi gjorde. Må innrømme at det var tungt for oss alle.

Kampene mot Østerrike og Italia har endt med to seire.

– At vi vant de to kampene har fikset A-VM for oss også til beste sesong. Nå er det bare Latvia som står igjen på programmet og seier her kan OL være i orden for oss. Det hadde vært flott om spillerne hadde fikset det på tirsdag, konkluderer sarpingen.

Artikkeltags