Webergs gode unghester

Seier: Brenne Røn og Sven Olav Weberg tok en sterk seier i treårsløpet på Kala søndag. Foto: Terje Myhre

Seier: Brenne Røn og Sven Olav Weberg tok en sterk seier i treårsløpet på Kala søndag. Foto: Terje Myhre Foto:

Av

Den dyktige travtreneren Sven Olav Weberg gjorde rent bord i unghestløpene under søndagens sesongavslutning på Kala Travpark.

DEL

Weberg benyttet seg av samme seiersresept i begge løpene; tet fra start til mål. Først ut var den røde kaldblodshingsten Brenne Røn, som avsluttet med en runde i 1.30-fart etter rolig innledning. God var også andrehesten, Grålum-traveren Tangen Ternar. Denne ble for øvrig hurtigste treåring etter å ha startet fra tillegg.

Fart og spenning ble det også i tilsvarende løp for varmblodshester. Her var Weberg igjen på farten med en lovende unghest. Med Tussilago tok han teten på direkten og ble der til mål var passert. Tussilago fikk en del press fra tilleggshesten Sugar Fine Lady underveis, men svarte opp til solid seier. Vinnertiden i det 1900 meter lange løpet ble flotte 1.20,5 etter en avslutning i 1.15-tempo.

Som vanlig ble det også kjørt ponniløp og travritt. Disse ble vunnet av henholdsvis Nepal med kusk Anna Strand og Aine G.L. med Anita Hagmann på ryggen. Andre gode vinnere under årets siste lokalkjøring var Olympic Ouzo, Grude Elle, Dale Kongen og Nova Nada.

Artikkeltags