Truls (20) debuterte i Allsvenskan

Har debutert: Truls Kamhaug har debutert for Hagfors og Allsvenskan i speedway.

Har debutert: Truls Kamhaug har debutert for Hagfors og Allsvenskan i speedway. Foto:

Truls Kamhaug (20) har fått sin debut i Allsvenskan i speedway for sin klubb Hagfors i Sverige.

DEL

Sist uke fikk Kamhaug sin debut i det aller ypperste selskap i speedway. Han debuterte i Allsvenskan for Hagfors og fikk en pangstart i første heat, men så var det slutt med sykkelproblemer.

Dårlig tid

Det var ikke meningen at sarpingen skulle hatt sin debut sist uke.

– Jeg fikk en telefon fra klubben tidlig onsdag morgen, om jeg kunne være på plass i Norrköping på ettermiddagen. De hadde fått ett forfall og det var en ledig plass. Det er klart at jeg ønsket å være med på det, men det var knapp tid, forteller sarpingen.

Han hadde også et annet problem, at kun en speedwaysyklene var klar for løp. Det medførte at kun fikk med seg en speedwaysykkel, noe som kan være risikabelt om noe skulle skje.

Truls rakk starten og allerede i det andre heatet fikk han sin debut. Han kjørte inn til en overraskende andreplass, men så fikk han problemer med motorsykkelen. Kamhaug fikk kjørt et heat til på lånt sykkel, men det var ingen suksess.

Tilbake igjen

Det har vært en spent sarpingen, som har håpet på at det skal komme flere telefoner fra Sverige. Det har det gjort og onsdag er han på plass på hjemmebanen i Hagfors for å kjøre Allsvensk-match der.

Han skal også til Sverige å kjørte kommende lørdag. Da er det 1. divisjon og det er Vargarna som har leid ham inn for å kjøre for laget.

Ligasesongen har også startet her i Norge, og NMK Oslo som Truls kjører for.

Det første stevnet ble unnagjort sist helt, og åpningen ble ikke helt slik som forventet. Truls veltet i det første heatet, men i de neste heatene sikret han seg 12 poeng. Det var en jevn fordeling av første og andreplasser. Han ble nest beste poengplukker individuelt og NMK Oslo ble også nummer to i lagserien.

Artikkeltags