Til topps i Petter Wessel cup

Vinnerjentene: Tune J15s vinnerjenter og brikkene rundt laget. Bakerst fra venstre: Anne Marie Aaserød Johnsen, Marte Urstadmyr Klaussen, Malin Romberg, Helene Kvilesjø, Djellza Istrefi, Iselin Skjelle Spondalen, Emilie Ludvigsen, Kaja Vedahl Lund, Julie Aaserød Johnsen, Maya Bateman, Lasse Tønnesen 

Foran fra venstre: Tuva Reiss, Tiril Sørensen, Emilie Hansen Taha, Eline Steen Bratteberg, Hanna Brevik

Vinnerjentene: Tune J15s vinnerjenter og brikkene rundt laget. Bakerst fra venstre: Anne Marie Aaserød Johnsen, Marte Urstadmyr Klaussen, Malin Romberg, Helene Kvilesjø, Djellza Istrefi, Iselin Skjelle Spondalen, Emilie Ludvigsen, Kaja Vedahl Lund, Julie Aaserød Johnsen, Maya Bateman, Lasse Tønnesen Foran fra venstre: Tuva Reiss, Tiril Sørensen, Emilie Hansen Taha, Eline Steen Bratteberg, Hanna Brevik

Artikkelen er over 2 år gammel

Tune jenter 15 var med å bidro til en jubelhelg de sent vil glemme. Laget gikk helt til topps under Petter Wessel cup i Larvik.

DEL

Jenter 15 til Tune har ett av de aller beste håndballagene i Norge. Noe de beviste under Petter Wessel cup (uoffisielt NM) for denne aldersklassen.

Hadde marginene

Det å vinne Petter Wessel cup i håndball for yngre lag, er blant det største som kan vinnes innen håndballen. Etter åtte kamper sist helg, kunne de unge håndballjentene til Tune strekke armene i været å juble som vinnere.

Allerede i innledningen fikk Tunejentene beskjed om at uten å ta fram det aller beste ville det bli vanskelig å vinne. Det startet greit for jentene i de to første innledende matchene. Her vant de først 19–6 over Linnerud, før Skjetten ble slått 16–12. I den siste innledende matchen var Ålgård motstander og Tune tapte 10–8. Jentene gikk likevel videre som best i gruppa.

16-dels finalen

Allerede i 16-dels finalen fikk de lokale problemer. Da matchen var over sto det uavgjort og det var klart for sudden death. Tune avgjorde med en gang i sudden death og gikk videre til 8-dels finale.

Da er vi ikke gode å komme på talefot med

Lasse Tønnesen, trener for Tune J15

Her ble det få problemer med Storhamar som var motstandere. Tune var klart best i matchen og vant greit 19–13. Like greit gikk det i kvartfinalen mot Lørenskog som ble slått 13–6.

– Vi fikk det meste til å sitte i disse to kampene og da er vi ikke gode å komme på talefot med, forteller trener Lasse Tønnesen.

På vei ut

De fleste regnet med at det ville være slutt for Tunejentene i semifinalen. Laget lå under med seks mål underveis. Fire mål var de etter tre minutter før slutt. En sluttspurt det luktet kvalitet over gjorde at de utlignet i kampens siste sekund og ny sudden death. Det tok tre minutter ut i sudden death før Tune scoret vinnermålet og finalen var et faktum.

I finalen var Tune for det meste foran i antall scoringer. Skreia var motstander og det er et lag som de lokale jentene både tapt og vunnet over denne sesongen. Tune ledet knapt til pause, men spilte en gnistrende andre omgang og vant 18–13.

Tunes keeper Emilia Hansen Taha ble finalens beste spiller.

To Tune-jenter kom på All Star team laget. Det var Julie Aaserød Johnsen og Djellza Istrefi som fikk ekstra utmerkelser.

Artikkeltags