- Vant gull for pappa

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Midt i feiringen av sitt første seriemesterskap for Greåker tenker nittenårige Patrick Hjemgård på faren, Lennart, som han mistet i tsunamikatastrofen i romjulen 2004.

DEL

(Greåker IBK - Sveiva IBK: 7-7) Hjemgård fikk føle tsunamikatastrofen på nært hold da faren Lennart Hjemgård ble revet bort fra ham.

Jeg vil gjerne dele dette gullet med ham, sier unggutten og blir stille et øyeblikk.

- Han støttet meg og fulgte meg opp i idrett, både hockey og innebandy. Uten ham hadde jeg aldri vært der jeg er nå, sier han alvorlig, men med klar stemme.

Det er en reflektert unggutt som feirer sitt første seriemesterskap som innebandyspiller, og lover at han skal nyte øyeblikket og kvelden sammen med sine jublende lagkamerater. Endelig er Greåker IBKs niende seriemesterskap i havn.

Fauskanger er helten

Hjemgård røper at han spiller på lag sammen med en av hans aller største forbilder. Greåker-veteranen Willy Fauskanger.

- For noen år siden fikk jeg drakten til Willy og den hang jeg stolt opp på veggen hjemme, og der henger den fremdeles, forteller Hjemgård og ler godt.

Han er så herlig ekte når han sier at han fortsatt ser opp til Fauskanger som innebandyspiller.

- Selvfølgelig ser jeg opp til Willy, han har lært meg masse og er fortsatt en viktig inspirator for de unge på laget.

Hjemgård har også fått mye spilletid av trener Johnny Petersen denne sesongen og mener det definitivt har bidratt til utviklingen hans.

- Akkurat nå er jeg bare kjempefornøyd og stolt med hva jeg har prestert denne sesongen. Jeg har fått mye spilletid og gjennom det utviklet med på alle områder som innebandyspiller, stråler Hjemgård midt i haugen av syngende lagkamerater.

Bare godord

Både Willy Fauskanger og trener Johnny Petersen skryter av Patrick Hjemgård. Fauskanger mener han i Hjemgård ser en kommende landslagsspiller og en arvtaker etter seg selv.

- Han er ærlig og oppofrende i spillestilen og har også evnen til å score mål, sier Fauskanger.

Trener Petersen er enig med Fauskanger og legger til at Hjemgård er en ydmyk lærevillig unggutt som setter laget foran seg.

- En viktig egenskap, sier Petersen. Trener Petersen tok for øvrig også sitt første seriegull i karrieren så langt.

- Jeg er norgesmester med Slevik, men dette er mitt første seriemesterskap, så i kveld skal det feieres lover han. Nå skal vi kose oss en kveld før tankene rettes mot det kommende sluttspillet.

Artikkeltags