Wembangomo til Aalesund

Tippeligaen , Fotball , 16.10.2011 , Sarpsborg stadion , Sarpsborg 08 v Tromsø , Thomas Drage i duell med Hugues Wembangomo , Foto: Thomas Andersen

Tippeligaen , Fotball , 16.10.2011 , Sarpsborg stadion , Sarpsborg 08 v Tromsø , Thomas Drage i duell med Hugues Wembangomo , Foto: Thomas Andersen Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hugues Wembangomo er solgt fra Sarpsborg 08 til Aalesund. - Det føles litt rart, men jeg gleder meg også, sier 19-åringen til sa.no.

DEL

Den talentfulle spilleren med en rekke landskamper i aldersbestemte klasser er i øyeblikket med Sarpsborg 08 på La Manga. Men 19-åringen reiser nå hjem til Norge i morgen.

Det er ikke kjent hva overganssummen er. Men Hugues Wembangomo hadde to år igjen av kontrakten.

- Det føles litt rart, men jeg gleder meg også. Valget var ikke så vanskelig da muligeten dukket opp. Det er 14 dager siden jeg hørte om Aalesunds interesse første gang, sier Hugues Wembangomo til SAs reporter Ole-Morten Rosted som følger de blåhvites treningsleir i Spania.

Lørdag morgen setter 19-åringen seg på første fly fra La Manga.

- Vi synes det var riktig å la Hugues gå nå. Aalesund er en bedre klubb enn Sarpsborg 08. Vi er fornøyd med avtalen, og vi viser også at gode spillere som kommer til Sarpsborg vil få muligheter til å komme videre i karrieren, sier daglig leder i 08 Cato Haug.

Haug bekrefter overfor sa.no og klubbens hjemmeside at "Ygg" vil bli erstattet. Man vil bruke endel av pengene som kommer inn til å signere nye spillere.

Wembangomo drar til Ålesund lørdag. Der gjenstår den medisinske testen søndag og avtalen om personlige betingelser før overgangen er i orden.

I fjorårssesongen i eliteserien solgte Sarpsborg 08 Jo Nymo Matland til Aalesund for cirka 1,5 millioner kroner. Det er ikke utenkelig at Wembangomo går for en sum på samme nivå.

19-åringen kom til Sarpsborg 08 i 2008. Moderklubben hans er Tveter IL og unggutten har også spilt for Borgen IL. Selv om 2011 endte med nedrykk for Sarpsborg 08, viste i hvert fall Wembangomo at han utviklet seg voldsomt i møte med garvede toppspillere. Han imponerte med stor fart, fysisk styrke og gode skudd.

Hugues Wembangomo spilte på Nils Johan Sembs G18-landslag allerede som 17-åring.

Artikkeltags