(Nettavisen)

Etter to uker på rad med midtukekupong på torsdager, er det tilbake til normalen denne uken med innleveringsfrist på onsdag. Det er midtukerunde både i Premier League, Championship og italiensk Serie A. Tre av kampene er fra Premier League, fem av kampene fra Championship, tre av kampene fra Serie A og midtukekupongen avsluttes med andre semifinalekamp i Copa del Rey mellom Barcelona og Sevilla. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.55. Bonuspotten er på ca 1,4 mill kr.

Onsdag er det ca 58 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Burnley - Leicester
Etter fire kamper uten tap (1-3-1), var det nesten over før det hadde begynt for Burnley i søndagens bortekamp mot Tottenham. Gareth Bale sendte Tottenham i føringen 1-0 allerede etter ett minutt og det endte med 4-0 seier til Tottenham. Som ligger på 15. plass med 28 poeng, men det er ikke mer enn fem poeng ned til Fulham under streken. Tre strake poengdelinger på hjemmebane, alle mot bunnlag. Totalt står Burnley med 4-4-5 hjemme på Turf Moor. Burnley er uten trioen Erik Pieters, Johann Berg Gudmundsson, Robbie Brady og Ashley Barnes som alle er skadet.

James Maddison har nok vært Leicesters viktigste spiller denne sesongen. Uten en skadet Maddison ble det exit i Europa League torsdag kveld med 0-2 tap hjemme for Slavia Praha og lørdag endte det med 1-3 tap hjemme for Arsenal i Premier League. Maddison er usikker også til onsdagens kamp. Leicester fortsatt på 3. plass med 49 poeng og ståt med knallsterke 9-3-1 på 13 spilte bortekamper. Harvey Barnes mistet søndagens kamp og er helt sikkert ute også til denne. Tirsdag kveld er også James Maddison bekreftet ute. I tillegg mangler Brendan Rodgers også Ayoze Perez, Wes Morgan, James Justin, Dennis Praet og Wesley Fofana.

Vi merker oss at det står 3-0-1 i de fire siste tilsvarende på Turf Moor. Et skaderammet Leicester kan få trøbbel igjen. Vi nøyer oss likevel med UB siden Leicester kun har ett bortetap denne sesongen.

2. Sheffield United - Aston Villa
Oppsiktsvekkende nesten hvilken forvandling Sheffield United har vært fra forrige sesong til denne. Endte på en flott 9. plass forrige sesong, men har ikke vært til å kjenne igjen denne sesongen. Ligger helt sist med 11 poeng og med 12 serierunder igjen, er det hele 15 poeng opp til sikker plass. Hjemme på Bramall Lane er ti av tretten kamper tapt. Jayden Bogle, Chris Basham, Jack Robinson, Jack Rodwell, John Egan, Jack O'Connell og Sander Berge er alle fortsatt ute for Sheffield United.

Aston Villa var spådd å få det tøft borte mot Leeds lørdag uten sin stjernespiller Jack Grealish, men Villa gjorde de tipsene til skamme og vant 1-0. Oppe på en flott 9. plass på tabellen med 39 poeng og med to kamper mindre spilt enn West Ham på 4. plass, er Villa kun seks poeng bak. Har vært meget gode på bortebane denne sesongen og står med 7-2-4. Jack Grealish er ute også til onsdagens kamp, det samme gjelder for Matthew Cash.

2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong, nå tror vi klart mest på Villa. B.

3. Crystal Palace - Manchester United
Palace har fått meget godt betalt i sine to siste seriekamper. Ble mer eller mindre utspilt borte mot Brighton forrige mandag, men endte opp med 2-1 seier. Nest best i det aller meste også hjemme mot Fulham søndag, men fikk med seg ett poeng. Til tross for mange middels prestasjoner spillemessig, står Palace med 33 poeng og har ti poeng ned til Fulham under streken. Jeffrey Schlupp og Connor Wickhamer friskmeldt, men ikke Wilfried Zaha som fortsatt er ute med skade.

Manchester United fortsetter sin ubeseirede rekke på bortebane og står med 8-5-0 totalt på bortebane denne sesongen. 0-0 borte mot Chelsea søndag var greit etter spill og sjanser. Holder sin andreplass på tabellen, men er hele tolv poeng bak serieleder Manchester City. Edinson Cavani har mistet de fire siste kampene, men er friskmeldt til onsdagens kamp. Paul Pogba er fortsatt ett stykke unna, men han er samtidig det eneste vesentlige fraværet for Ole Gunnar Solskjær.

Fire strake United-seire i de fire foregående sesongene på Selhurst Park. B.

4. Queens Park Rangers - Barnsley
De fem neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Championship.

Stefan Johansen og Charlie Austin løftet QPR til fire strake seire i februar, men i forrige uke tok seiersrekken slutt. Først ble det 0-0 borte mot Preston forrige onsdag og lørdag ble det 1-2 tap borte for Birmingham. Ligger på 17. plass på tabellen med 40 poeng og har 11 poeng ned til Rotherham under streken. Brukbare 6-4-5 på hjemmebane, de tre siste hjemmekampene er alle vunnet.

Barnsley helt oppe på 7. plass med 51 poeng og har kun ett poeng opp til Bournemouth på playoff. Sterke 5-2-0 på de sju siste seriekampene, men har ikke bedre enn 6-3-7 totalt på bortebane. Men sterke seire mot Brentford og Bristol City i de to siste bortekampene.

0-1 i tilsvarende kamp på Loftus Road i fjorårssesongen. Denne er vrien. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Bristol City - Bournemouth
Etter en meget svak periode med sju tap og kun en seier på åtte seriekamper, har Bristol City slått tilbake med to sterke og overraskende 3-1 seire borte mot hhv Middlesbrough og Swansea. Har avansert til 11. plass og står med 45 poeng totalt. Det er kun sju poeng opp til Bournemouth på playoff. Variable 7-2-7 hjemme på Ashton Gate.

Bournemouth fortsetter å levere sterkt hjemme på Vitality stadium og står med 10-3-4 hjemme etter lørdagens 1-0 seier mot Watford. Fikk Jack Wilshere utvist i sluttminuttene i den kampen og han soner følgelig karantene onsdag. Bournemouth har dog vært betraktelig svakere på bortebane der kun fire kamper er vunnet (4-7-5). Det er hovedårsaken til at laget er hektet av i kampen om de direkte opprykksplassene. Ligger på 6. plass med 52 poeng, men det er hele 11 poeng opp til Brentford på 2. plass.

Ingen enkel kamp dette. Vi tror minst på uavgjort. HB.

6. Sheffield Wednesday - Rotherham
Ekstremt viktig kamp i nedrykksstriden dette. Fire strake tap for Wednesday nå etter at 2-0 ledelse til pause, ble til 2-3 tap borte mot Luton lørdag. Er som kjent fratrukket seks poeng og ligger nest sist med 28 poeng. Det er seks poeng opp til Birmingham på sikker plass. Godkjente 6-5-4 hjemme på Hillsborough.

Rotherham ligger tredje sist og også på direkte nedrykksplass. De har derimot kun spilt 31 kamper og har to kamper tilgode på lagene foran seg på tabellen. Står faktisk med fem strake ettmålstap og borte viser tallene 4-2-9. Forsvarsspillerne Richard Wood, Clark Robertson og Michael Ihiekwe er alle ute for Rotherham.

2-2 og 1-0 i de to siste tilsvarende på Hillsborough. Vi tror Wednesday griper denne. H.

7. Watford - Wycombe
Ingen lag i Championship har vunnet så mange hjemmekamper som Watford. 12 seire på 16 hjemmekamper er sterke tall. Serieleder Norwich har "kun" ti seire på hjemmebane, men likefullt har Watford ti poeng opp til Norwich. Det skyldes gjentatte under pari-prestasjoner på bortebane, der kun fem av sytten kamper er vunnet (5-7-5). Men det er kun tre poeng opp til Brentford på 2. plass. Både Nathaniel Chalobah og Joao Pedro må sone karantene onsdag.

Tabelljumbo Wycombe med kun 23 poeng og har elleve poeng opp til Birmingham på sikker plass. Tok faktisk sju poeng på fire kamper, før det ble 0-2 hjemme mot serieleder Norwich lørdag. Borte er ti av femten kamper tapt. Ryan Tafazolli er fortsatt ute med karantene for Wycombe.

Watford er divisjonens beste hjemmelag og blir blant midukekupongens største favoritter. Vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

8. Stoke - Swansea
To strake bortetap for Stoke nå, som taper terreng i kampen om topp seks og playoff. Ligger på 10. plass med 45 poeng og har sju poeng opp til Bournemouth på den siste playoffplassen. Godkjente 7-4-5 hjemme på Britannia.

Swansea helt oppe på 4. plass med 59 poeng og har kun fire poeng opp til Brentford på andreplass og direkte opprykk. Men to tap på de tre siste er ikke overbevisende og skuffende med 1-3 tap hjemme mot Bristol City lørdag. Røk hele 1-4 mot Huddersfield i siste bortekamp, men totalt står Swansea med sterke 7-3-4 på bortebane.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende. Vi tror ikke Stoke taper denne. HU.

9. Milan - Udinese
De tre neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra midtukerunden i Serie A.

Etter to strake serietap, slo Milan tilbake med en ursterk borteseier mot Roma søndag. Det var Romas første hjemmetap for sesongen og en fullt fortjent seier. Både Zlatan Ibrahimovic og Hakan Calhanoglu pådro seg skader i den kampen og går glipp av onsdagens hjemmekamp. Milan har fire poeng opp til serieleder Inter, men også seks poeng ned til tredjeplassen. Oppsiktsvekkende 10-1-1 på bortebane, litt mer moderate 6-3-3 hjemme på San Siro.

Udinese med 1-0 seier hjemme mot Fiorentina i en jevnspilt kamp søndag. Det sendte laget opp på 28 poeng og det er ti poeng ned til Cagliari under streken. Beskjedne 3-4-5 på tolv spilte bortekamper. Med mannskapet ser det ikke så aller verst ut.

3-2 til Milan i tilsvarende kamp forrige sesong, mens det endte 1-1 sesongen før der igjen. Milan har vesentlige fravær og har kun vunnet halvparten av sine hjemmekamper denne sesongen. HU.

10. Fiorentina - Roma
Ingen spesielt god sesong for Fiorentina hittil. Ligger helt nede på 15. plass med kun 25 poeng og har ikke mer enn sju poeng ned til Cagliari under streken. 0-1 tap borte for Udinese i en jevnspilt forestilling søndag. Brukbare 5-4-3 hjemme i Firenze. Kun Bonaventura og Kouame er ute med skader.

Sesongens førsts hjemmetap for Roma søndag kveld, da det ble 1-2 for Milan og det var lite å si på det resultatet. Edin Dzeko var ikke med da og han er også ute med skade til onsdagens bortekamp. Roma falt ned til 5. plass med det tapet og står med 44 poeng. Det er kun to poeng opp til Juventus på 3. plass. Moderate 4-2-5 på elleve spilte bortekamper.

Det står 2-1-2 på de fem siste tilsvarende i Firenze, Roma vant 4-1 her forrige sesong. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

11. Genoa - Sampdoria
"Derby delle Lanterna" i Genova og det er faktisk Italias eldste derby. Kampen spilles som vanlig på Stadio Luigi Ferraris som begge klubbene bruker som hjemmebane.

Genoa kjempet mot nedrykk stort sett gjennom hele fjorårssesongen, men berget seg tilslutt. Innledet også svakt denne sesongen, men etter at Davide Ballardini overtok som trener, har det bedret seg betraktelig. Stod med 5-4-1 under Ballardini, før han valgte å stille reservepreget i helgens bortekamp mot Inter som endte med 0-3 tap. Genoa ligger på 13. plass med 26 poeng og har åtte poeng ned til Cagliari under streken.

Sampdoria valgte også å stille redusert hjemme mot Atalanta søndag og dermed ble det 0-2 tap. Ligger på 10. plass med 30 poeng og dermed 12 poeng ned til Cagliari under streken og kan spille med senkede skuldre i siste del av sesongen.

Lagene vant hvert sitt møte forrige sesong. Nå tror vi litt mer på Genoa, men helgardering synes uansett mest fornuftig. U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Barcelona - Sevilla
Returoppgjør i Copa del Rey og Barcelona har en jobb å gjøre for å ta seg til finale i og med at Sevilla vant 2-0 i første møte. Fikk et slags overtak på Sevilla før denne returen, ved å ta en sterk 2-0 seier i Sevilla i lørdagens ligaoppgjør. Det endte forøvrig 1-1 på Camp Nou i tredje serierunde i begynnelsen av oktober.

Barcelona har vist kanonform i serien den siste tiden og står med ni seire og en poengdeling på sine ti siste seriekamper. Gerard Pique har vært lenge ute med skade, men startet lørdagens seriekamp mot Sevilla, men pådro seg en ny smell der og er usikker.

Også Sevilla har vist solid form i La Liga i det siste og står med 7-1-2 på sine ti siste seriekamper. Førstkommende tirsdag venter returoppgjør i åttedelsfinalen mot Borussia Dortmund i Champions League. Marcus Acuna og Lucas Ocampos er fortsatt ute med skader.

Barcelona er knallsterke på hjemmebane og vi tror de vinner denne returen, men om de vinner nok er ikke gitt. H.

96-rekker:
1. Burnley - Leicester UB

2. Sheffield United - Aston Villa B

3. Crystal Palace - Manchester United B

4. Queens Park Rangers - Barnsley HB

5. Bristol City - Bournemouth HB

6. Sheffield Wednesday - Rotherham H

7. Watford - Wycombe H

8. Stoke - Swansea HU

9. Milan - Udinese HU

10. Fiorentina - Roma HUB

11. Genoa - Sampdoria U

12. Barcelona - Sevilla H

432-rekker:
1. Burnley - Leicester UB

2. Sheffield United - Aston Villa B

3. Crystal Palace - Manchester United B

4. Queens Park Rangers - Barnsley HUB

5. Bristol City - Bournemouth HB

6. Sheffield Wednesday - Rotherham H

7. Watford - Wycombe H

8. Stoke - Swansea HU

9. Milan - Udinese HU

10. Fiorentina - Roma HUB

11. Genoa - Sampdoria HUB

12. Barcelona - Sevilla H