(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, fire fra Premier League, en fra OBOS-ligaen og en fra tysk Bundesliga. Bonuspotten er ca. 250.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Onsdag er det ca. 116 millioner i Viking Lotto-potten. Spill her!

1. Lillestrøm - Vålerenga
Et av de store rival-oppgjørene går av stabelen når Lillestrøm får besøk av Vålerenga på Åråsen. Og Lillestrøm har skjerpet seg litt i de siste par kampene etter at de havnet i en bølgedal med fire kamper uten seier. Nå kommer de hit med nyvunnen selvtillit etter to seire over Stabæk (3-0) og Rosenborg (3-1), og særlig seieren på Lerkendal smakte nok godt for Helland, Åsen & Co. Med fem kamper igjen ligger de på 5.plass med 41 poeng, og med kun tre poeng opp til Viking på bronse har de fortsatt alt å spille for. Vanligvis er de sterke her på hjemmebane, men 20 poeng på 12 kamper i år er ikke mer enn midt på treet og de har faktisk hentet flere poeng på bortebane denne sesongen. Foran denne er Kairinen ute.

Vålerenga har det med å klabbe det til for seg på bortebane i det siste, men gode 4-0-1 på hjemmebane gjør at de henger med selv om en 7.plass med 37 poeng er noe skuffende. Sist tok de en hjemmeseier 1-0 over Brann, mens på reisefot står de med svake 0-2-4 på de seks siste etter at det ble 1-2 sist de prøvde mot Sarpsborg 08. Borchgrevink er ikke med her grunnet sin kneskade. Oppgjørene mellom disse lagene blir alltid jevne, og de ni siste viser 3-3-3 på Åråsen.

Slike kamper lever alltid sitt eget liv, og de betyr gjerne litt ekstra. Selv om Vålerenga har slitt på bortebane må vi dekke helt opp her da statistikken viser at denne kan gå alle veier. HUB.

2. Haugesund - Bodø/Glimt
Haugesund har havnet litt i en blindgate nå med fem tap på de sju siste kampene, og den vanligvis så hjemmesterke klubben har også begynte å hangle litt her på hjemmebane med 2-1-2 siste fem. De hadde en kjempekamp når de knuste Mjøndalen hele 7-0 fjerde sist, men så har det blitt tap mot både Vålerenga (1-2) og Stabæk (1-2) samt en målløs hjemmekamp mot Rosenborg (0-0). Dermed er de nede på en 10.plass, og med over ti poengs klaring både opp og ned har de lite eller ingenting å spille for i de siste kampene. Bojang og Våge Nilsen er fortsatt ute for hjemmelaget.

Heltene fra Bodø derimot, de går fra bragd til bragd. Etter 6-1-0 på de siste sju i serien har de ristet av seg Molde i toppen, og nå har de hele sju poengs ledelse. Dermed går det mot et nytt seriegull, og bodøværingene imponerer kraftig. Nå kommer de hit fra en skikkelig bra kamp nede i Italia, hvor de til slutt klare å ta med seg et flott 2-2 resultat etter møtet med Roma i Conference League. Det er utrolig å se hva Bodø/Glimt har klart, selv etter mange forskjellige skader på nøkkelspillere. Også her mangler de noen i form av Berg, Saltnes og Sørli, men det virker ikke å ha noe å si. De er seriens beste bortelag med 24 poeng på tolv kamper, og mange forventer nok en ny seier her.

Det gjør også vi, og selv om vi ikke tror det blir lett får Bodø/Glimt vår fulle tillit denne gangen også. B.

3. Mjøndalen - Viking
Krigerne til Vegard Hansen er nede, men ikke slått ut. For denne situasjonen har Mjøndalen vært i før, og utrolig nok har de muligheten til å klare seg også i år. De så en stund helt kjørte ut med en rekke på 13 kamper uten seier, men etter at de havnet helt nederst på tabellen har de tatt seg selv i kragen og smelt til med et par fine kamper på rappen. Nest sist knuste de Kristiansund hele 5-0 her på hjemmebane, mens sist hentet de opp 0-2 til 2-2 borte mot Odd etter to flotte mål av Larsen. Nå ligger de fortsatt nederst med 19 poeng, men etter at både Brann (21) og Stabæk (21) avga poeng i går kan de faktisk klatre helt opp til kvalik med en seier her.

Men lett blir det ikke, for de møter et Viking i knallform. Viking kom med fire strake seire foran sist kamp hjemme mot Sarpsborg 08, men der ble det bom stopp og et tap 1-3. Likevel beholdt de 3.plassen sin med 44 poeng, men like bak lurer både Rosenborg (43), Lillestrøm (41) og Kristiansund (40). Viking er ikke like bra på bortebane, men 18 poeng på tolv kamper er likevel fine tall. Viking vant 2-1 i det omvendte møtet, og de vant også 2-1 her forrige sesong.

Her har begge lag mye å spille for, men Viking blir greie favoritter. Likevel kan alt skje, og vi dekker helt opp på det største forslaget. B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Molde - Sandefjord
Molde har blitt hektet av i gullkampen, men de har fortsatt et klart grep om sølvet selv om de to siste kampene deres har vært helt krise. For etter to strake tap og hele 0-8 i målforskjell mot Bodø/Glimt og Strømsgodset har det stormet litt rundt laget den siste uken, og foran denne kampen murres det litt i gangene for klubben som fortsatt har tre poeng å gå på ned til Viking på 3.plassen. Her hjemme har de spilt veldig bra hele sesongen, og de står med 28 poeng på tolv hjemmekamper. Men, forrige sesong vant faktisk Sandefjord 1-0 her, og akkurat det har nok Molde-spillerne i minnet. De har noen fravær her foran denne, for Bjørnbak må stå over etter det røde kortet han fikk sist, Hussain er suspendert, mens Ellingsen, Sigurdarson, Hestad og Haraldseid er også ute.

Sandefjord har lenge ridd på den fine bølgen de hadde i første halvdel av sesongen, men etter kun to seire på de tolv siste (2-4-6) har de falt helt ned på en 13.plass. Med åtte poeng ned til Brann på kvalik skal det likevel mye til før det begynner å brenne skikkelig, og de er nok ganske så fornøyde med sesongen så lenge de klarer å beholde plassen. De kommer hit med svake 0-1-5 på de seks siste bortekampene, og selv om de vant her forrige sesong virker det som en meget tøff oppgave denne gangen. Gussiås og Markmanrud er ute her, mens Jonsson er suspendert.

Molde er garantert sugne på å vise seg frem igjen, og følelsen sier at de kommer til å høvle over Sandefjord her. Klar H.

5. Odd - Kristiansund
Skiensklubben sliter fælt med å vinne kamper, og nå har de 0-3-2 og fem kamper uten en trepoenger etter at ikke klarte bedre enn 2-2 hjemme mot Mjøndalen sist. Sesongen har vært en gedigen fiasko, og en 12.plass med 29 poeng er langt under det man forventet før sesongen. Skuffende har det også vært her hjemme på Skagerak Arena, der de kun har 16 poeng og hele 22 baklengs på tolv kamper. De røk 0-2 borte i Kristiansund, men kanskje får de revansj her?

Litt bedre går det for Kristiansund som fortsatt har heng på bronsen selv om de nå ligger fire poeng bak på en 6.plass. De lå lenge veldig bra an, men det kan se ut om presset har tatt de litt i de siste kampene, for 1-2-3 på de seks siste er ikke bra, iallfall ikke når man ser ar de har sluppet inn hele ni mål på de tre siste. (1-3 mot Sarpsborg 08, 0-5 mot Mjøndalen og 1-1 mot Tromsø). Her på bortebane er de ikke bedre enn det 10. beste laget i Eliteserien, og de har ikke scoret flere enn åtte mål på tolv bortekamper. Furu er skadet.

Odd har en elendig sesong, men med tanke på Kristiansund sin meget slappe borteform og svake kamper i det siste får de likevel et tips. Vi dobler dog opp med HU.

6. Tromsø - Strømsgodset
Et av formlagene i Eliteserien for øyeblikket er Tromsø, som med 4-1-1 på de seks siste har spilt seg bort fra alt av bunnstrid. Nå er de faktisk oppe på 11.plass med 29 poeng, og har så å si reddet plassen denne sesongen etter at det så stygt ut en periode. Mye av grunnen til det er at de har blitt mye sterkere her på Alfheim hvor de nå har 3-1-0 på de fire siste etter at de ikke klarte å vinne på de ni første. Nå har de spilt tre kamper her med ni poeng uten baklengs som fasit, og det kan man vel kalle en vellykket snuoperasjon for klubben som kommer fra 1-1 borte mot Kristiansund. Antonsen, Nilsen og Winther er ute her.

Her kommer seriens dårligste bortelag i Strømsgodset på besøk, og hadde det ikke vært for at de er knallgode hjemme så hadde de vært helt nede i bunnen. For seks poeng og 6-24 i målforskjell på bortebane er rett og slett elendig, og de trives rett og slett ikke på kunstgress. De kommer fra en kanonkamp mot Molde sist der de til slutt vant hele 6-0, men kun fire dager før tapte de 0-2 borte mot Sandefjord, noe som kanskje viser hvor stor hjemme/borte-forskjellen er for Drammensklubben. Totalt gir det er 9.plass med 33 poeng, og de er for lengst klare for en ny sesong på øverste nivå. Langtidsskadede Salvesen er fortsatt ute.

Tromsø har gjort Alfheim til sin borg igjen, og får tipset her mot bortesvake Strømsgodset. H.

7. Start - Ranheim
Med tre kamper igjen har ikke Start så veldig mye å spille for, for med 33 poeng og 12.plass er det sju poeng opp til både playoff og kvalik, og dermed skal det veldig mye til for at det blir noen av delene. De har en kamp til gode på lagene over slik at playoff fortsatt er mulig, men da skal alt gå Start sin vei i de siste kampene. Formen er ujevn med 2-2-2 på de siste seks, og sist røk de 2-3 borte mot Aalesund i en kamp de ledet både 1-0 og 2-1 før Aalesund snudde.

Ranheim hadde også muligheten til å ta playoff, men etter fire tap på de sju siste kan det se ut som det ender opp med spillefri etter 30 spilte kamper. Særlig 1-3 tapet hjemme mot KFUM sist var surt for trønderne, for nå har de seks poeng opp til akkurat KFUM som har den siste playoffplassen med sine 40 poeng mens Ranheim ligger på 9.plass med 34.

Ingen av lagene ser ut til å klare playoff, men så lenge det er håp er det bare å prøve. Start var ganske gode mot Aalesund sist og får et lite tips her. HU.

8. Arsenal - Watford
Mikel Arteta har fått sving på sakene, og nå har Arsenal ni kamper på rad uten tap i serie og cup. I Premier League har de 5-2-0 siste sju, og etter en svak start har de jobbet seg opp på en 7.plass med kun tre poeng opp til West Ham på 4.plass. Sist dro de til Leicester å tok hjem en sterk 2-0 seier, mens i sin siste kamp på Emirates var det Aston Villa som måte dra tomhendt hjem etter at Arsenal vant 3-1. Foran denne er det kun Xhaka som mangler, og alt ligger til rette for et lekent London-derby mot Watford.

For Watford sin del har det trøblet lenge, og 2-1-5 på de åtte siste er litt faretruende. Fortsatt ligger de over streken med sine ti poeng, men feks slike kamper som sist (0-1 hjemme mot Southampton) bør de vinne for å ha mulighet til å beholde plassen ved sesongslutt. De har dog vunnet to av sine tre siste her på fremmed gress, og særlig 5-2 seieren over Everton var av det meget overraskende slaget. Etebo, Kabasele og Sierralta er ute.

Watford glimter til på bortebane med ujevne mellomrom, men her må Arsenal få et klart tips. H.

9. Everton - Tottenham
Everton er som alltid vanskelige å regne på, for de varierer kraftig fra kamp til kamp. Men nå har de havnet litt skjevt på det, for etter at de startet sesongen bra har de nå tre strake tap der alle egentlig er kamper de kunne ha vunnet. Først kom det to strake hjemmetap mot West Ham (0-1) og Watford (2-5), før det ble nok et tap borte mot Wolves (1-2) sist. Ikke helt fan av kamper mot lag som begynner med W der med andre ord, og nå må trener Benitez finne en vei ut av dette før det virkelig begynner å murre i veggene på Goodison Park. De er helt nede på 11.plass, men det er uhyre jevnt og det skiller kun tre poeng opp til Manchester United på 5.plass. Calvert-Lewin, Mina, Sigurdsson og Doucoure er ute.

Tottenham er en annen klubb som har slitt kraftig, noe som kulminerte i at trener Espirito Santo fikk sparken allerede etter ti seriekamper etter at de røk 0-3 hjemme for Manchester United i en kamp de skapte nada og niks. Inn kom en gammel kjenning for Premier League, nemlig Antonio Conte. Og det ble bedring tvert, for Tottenham slo Vitesse 3-2 i Conference League på torsdag selv om det nok ble jevnere enn ønsket til slutt. I serien ligger de på en 10.plass med 15 poeng, men med kun to poeng opp til 5.plass er de fortsatt med i kampen om E-cup neste år. Her er Gil og Sessegnon ute, men ellers virker de ganske fulltallig.

Her kan det meste skje, og selv om vi gir et meget svakt tips til Tottenham må man gardere opp. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Leeds - Leicester
Leeds kjenner pusten av lagene under streken, for med usle ti poeng på ti kamper ligger de på 17.plass kun to poeng over Burnley. Det tok en etterlengtet seier sist med 2-1 borte mot Norwich, og med sju poeng på de fire siste har de kanskje funnet en viss stim. Største problemet har vært mangelen på mål (ti mål på ti kamper), og det hjelper nok heller ikke særlig på at hovedspissen Bamford er ute med skade. Det samme er også Koch og Ayling, men det er intet nytt.

Leicester har vel heller ikke hatt en sesongstart de setter som bare positiv, for med 14 poeng ligger de midt i haugen på en 12.plass. 17 baklengs er altfor mange, og resultatene har vært veldig ustabile hele sesongen. De er også med i E-cup og ligacup, og de har slitt på alle tre fronter den siste tiden. I ligacupen måtte de ha straffer for å slå ut Brighton 3-2, mens i serien tapte de 0-2 hjemme for Arsenal nest sist før de til slutt kun klarte 1-1 hjemme mot Spartak Moskva i EL denne uken. Dermed er det en litt shaky gjeng som tar turen til Leeds denne søndagen. Ute foran denne er Fofana, Justin og Albrighton med skader, mens også Barnes, Pereira og Maddison er usikre.

Nok en meget vrien kamp dette, og den kan egentlig gå alle veier. Vi må ta et valg, og vi ender opp med HB.

11. West Ham - Liverpool
West Ham fortsetter den fine stimen de har, og knuste Aston Ville hele 4-1 på bortebane sist. Når de også slo Tottenham 1-0 hjemme i serien før de slo ut Manchester City 1-0 på straffer i Ligacupen kan man trygt si at de er inne i en nydelig stim. Det ble en bitteliten nedtur i EL denne uken med 2-2 borte mot Genk i Belgia, men der har de uansett mer enn mindre kvalifisert seg for playoff allerede. De har parkert på 4.plassen i PL med 20 poeng, men her kommer kanskje deres tøffeste kamp så langt denne sesongen.

For Liverpool går som toget akkurat nå, og laget som har scoret flest i ligaen med sine 29 mål har ikke tapt en kamp siden de røk mot Hertha Berlin i en treningskamp i sommer. I serien har de 6-4-0, og selv om de kun klarte 2-2 mot Brighton sist kom de sterkt tilbake i CL denne uken når de slo Atletico Madrid 2-0 på Anfield. Med 22 poeng på ti kamper har de fire poeng opp til Chelsea, men etter at Chelsea kun spilte 1-1 mot Burnley lørdag kan de kneppe innpå med en seier her. Liverpool har et meget sterkt tak på West Ham, og de har vunnet åtte av de ni siste mot de uansett bane. Forrige sesong vant de 3-1 her, og de ønsker garantert en reprise. Firmino, Elliott, Keita og Milner er ute.

To lag i meget fin flyt dette, men Liverpool skal ha den beste stallen og får et tips. De har også vunnet åtte av de ni siste mot West Ham, og vi klemmer til å lar de stå ugardert. B.

12. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen
Hertha står med 4-0-6 hittil, og der sier litt om hvor ustabile de er. Man vet sjelden hvilken versjon man får, og sist ble det et tap borte mot Hoffenheim (0-2) etter at de tok to seire før det mot Eintracht Frankfurt (2-1) og Borussia Mönchengladbach (1-0). De har vært like ujevne her på hjemmebane med 2-0-2, men nå møter de et av Bundesligas beste bortelag. Boyata må stå over denne grunnet rødt kort, mens Klunter er skadet.

Mens Hertha ligger nede på 13.plass har Bayer Leverkusen bedre heng på teten med sin 6.plass og 17 poeng. Det er bare to poeng opp til Wolfsburg som har 4.plassen, og selv om formen ikke er helt knall med 3-1-2 er de mye bedre her på bortebane enn hjemme, der de står med flotte 3-2-0 etter fem kamper. Sist knuste de Betis hele 4-0 i EL tidligere denne uken, og den var nok god etter fem kamper uten seier. Her har de en del fravær, og Aranguiz, Bakker, Baumgartlinger, Bellarabi, Fosu-Mensah og Schick er alle ute.

Tøff kamp, men Leverkusen er gode borte og får et utgangstips. Vi dobler dog uansett opp med UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Lillestrøm - Vålerenga HUB

2. Haugesund - Bodø/Glimt B

3. Mjøndalen - Viking B

4. Molde - Sandefjord H

5. Odd - Kristiansund HU

6. Tromsø - Strømsgodset H

7. Start - Ranheim HU

8. Arsenal - Watford H

9. Everton - Tottenham UB

10. Leeds - Leicester HB

11. West Ham - Liverpool B

12. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen UB

Sportspills 432-rekker:
1. Lillestrøm - Vålerenga HUB

2. Haugesund - Bodø/Glimt B

3. Mjøndalen - Viking HUB

4. Molde - Sandefjord H

5. Odd - Kristiansund HU

6. Tromsø - Strømsgodset H

7. Start - Ranheim HU

8. Arsenal - Watford H

9. Everton - Tottenham HUB

10. Leeds - Leicester HB

11. West Ham - Liverpool B

12. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen UB