(Nettavisen)

Amedia har kjøpt rettighetene til Ekstraklasa og en rekke kamper kommer til å bli vist. Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Lørdag er det klart for toppkamp i polsk Ekstraklasa mellom Lech Poznan og Legia Warszawa. På hjemmelaget finnes det en spiller som gjorde seg bemerket i den norske eliteserien for noen år siden.

14 millioner i Lotto-potten lørdag. Spill Lotto og Joker her!

Følger i Robert Lewandoskis fotspor

Etter en suksessfull sesong i Rosenborg, hvor han ble toppscorer i 2016 med 19 mål, ble danske Christin Gytkjær solgt til 2. Bundesliga-klubben 1860 München. Angriperen scoret i debuten, men oppholdet i Tyskland ble ikke slik han hadde forestilt seg. Det ble kun to scoringer på 15 kamper, og i tillegg rykket klubben ned til tredje nivå.

Trykk her for å se Lech Poznań - Legia Warszawa direkte fra lørdag klokken 20.00

Dansken ble etter hvert løst fra kontrakten med tyskerne, og endte opp i Polen. Der har Gytkjær funnet seg til rette. I den første sesongen i Ekstraklasa scoret han 19 mål i ligaen. Sist sesong endte 30-åringen opp på 12 mål, og denne sesongen har den tidligere Eliteserie-profilen scoret 15 mål på 23 kamper, og det gjør ham til toppscorer i ligaen. Skulle han klare å bli toppscorer i ligaen vil han følge i fotsporene til en stjernespiss.

Poznan hadde nemlig også toppscoreren i 2009-2010-sesongen. Han het Robert Lewandowski og scoret 17 mål. Bayern Munchen-profilen scoret totalt 32 mål på 58 kamper for Lech Poznań i perioden fra 2008 til 2010.

Eliteserien på vei tilbake. Se treningskampen mellom Haugesund og Brann her

Før koronapausen i den polske ligaen hadde Christian Gytkjær scoret tre mål på de tre siste kampene. Vi tror han fortsetter der han slapp, og at han skyter Lech Poznan til poeng i toppoppgjøret mot Legia.

Gytkjær er ikke den eneste tidligere eiteseriespilleren i den polske klubben. Lech Poznan har også nordmannen Thomas Rogne på lønningslisten

Lech Poznan - Legia Warszawa 2,60 - 3,00 - 2,40 U (spillestopp lørdag kl. 19.55)

Å spille på hjemmebane pleier vanligvis å være en stor fordel for Lech Poznan. De har vært solide på hjemmebane, hvor de er uten tap i de syv siste kampene, men det trenger ikke å være tilfelle i denne kampen som spilles foran tomme tribuner Serieleder Legia kan profittere på det.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lech Poznan ligger på femteplass i Ekstraklasa før lørdagens kamp. De har kun ett tap på de 13 siste kampene, men avstanden opp til serieleder Legia Warszawa er likevel ni poeng.

Trykk her for å se Lech Poznań - Legia Warszawa direkte fra lørdag klokken 20.00

Legia spilte cupkamp mot Miedz Legnica fra nivå to på tirsdag, og de vant 2-1. De har en luke på åtte poeng ned til lag nummer to. De var i strålende form før Ekstraklasa ble stengt ned. Serielederen har vunnet elleve av de siste 14 kampene i ligaen.

Lech Poznan har en dag mindre hvile før lørdagens kamp. De spilte cupkamp mot Stal Mielec onsdag. Thomas Rogne & Co tapte 1-2 på bortebane mot Legia i oktober, og de har kun vunnet to av de siste fem ligakampene.

Møtene mellom disse to lagene har vanligvis vært tette og jevne. Tre av de fire siste kampene har vært avgjort med ett måls margin. Vi synes uavgjort virker som et sannsynlig utfall. U gir 3,00 i odds. Spillestopp er klokken 19.55.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Piast Gliwice - Wisla Krakow 1,82 - 3,15 - 3,75 U (spillestopp kl. 17.25)

Piast og Wisla er de to lagene som helst ikke skulle sett at Ekstraklasa tok koronapause, særlig Wisla Krakow. Ledet av den tidigere Dortmund-spilleren Kuba Blaszczykowski viste de god form og vant seks av de åtte siste kampene før ligaen ble stengt ned.

Trykk her for å se Piast Gliwice - Wisla Krakow direkte klokken 17.30

Piast på sin side imponerte med å slå serieleder Legia borte. De brøt dermed seiersrekken til Legia hjemme i den polske hovedstaden, og er også det eneste laget som har vunnet begge kampene mot Legia i 2020. Lørdag mangler imidlertid Piast to nøkkelspillere. Både Patryk Sokolowski og kapteinen Gerard Badia er skadet. Hos Wisla er alle spillerne friskmeldt og klare til kamp. Vi tror denne kampen ender U. Oddsen er 3,15.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Disse kampene vises lørdag og søndag:

30. mai kl. 20.00: Lech Poznań - Legia Warszawa

30. mai kl. 17.30: Piast Gliwice - Wisla Krakow

31. mai kl 12.30: Wisla Plock - Korona Kielce SA

31. mai kl.17.30: Lechia Gdańsk - Arka Gdynia

Alle de direktesendte kampene vil man finne her.