(Nettavisen)

Ingen klarte tolv rette forrige uke, og dermed er det JACKPOT denne uken med 1,3 millioner ekstra i tolverpotten. Bonuspotten har også nådd sitt tak på tre millioner, og den skal derfor også fordeles ut til alle med tolv rette denne lørdagen. Dette gjør at samlet tolverpott havner på ca. 6,5 millioner kroner. Det er med andre ord ypperlige forutsetninger for å levere en tippekupong akkurat denne lørdagen, og analysene og forslagene får du så klart her hos oss.

Denne ukens lørdagskupong består av to kamper fra Eliteserien, fire kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Lørdag er det ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillestopp er 18.00.

1. Brann - Rosenborg
Brann var på vei oppover på tabellen, og ting kunne se litt lysere ut, men så har det bremset opp igjen og bergensklubben står atter en gang med fem kamper uten seier og to strake tap mot Viking (0-2) og Vålerenga (0-1). Det hjelper heller ikke på at de andre lagene rundt streken har begynt å ta poeng, og nå ligger Brann utsatt til under streken med sine 20 poeng. Ett poeng over ligger Stabæk med 21, mens ett poeng under ligger Mjøndalen med 19. Disse tre har skilt seg kraftig ut nå, og alt tyder på at det beste Brann kan håpe på er en kvalikplass. Her hjemme på Brann Stadion har de slitt i hele år, og 13 poeng på tolv kamper er svakt. Gerson, Pedersen og Sane er ute med skade foran denne.

Rosenborg har også slitt nå i det siste etter en fin periode, og mens håpet om gull er borte begynner også tanken om medalje å svinne hen. En seier på de fem siste (1-2-2) har gjort at Viking har tatt de igjen i kampen om bronse, og akkurat nå har trønderne 4.plassen med 42 poeng, to poeng bak Viking. Bak Rosenborg igjen lurer Kristiansund med 40 og Lillestrøm med 41, så her er det jevnt om både tredje og fjerdeplassen. Det ble et meget skuffende hjemmetap mot Lillestrøm sist (1-3), i en kamp der Rosenborg egentlig hadde full kontroll i 60 min før de klappet helt sammen i de siste ti. Her i Bergen bruker de dog å trives, og de har vunnet hele fem av de seks siste. Hoff, Pereira og Augustinsson er savnet her.

Det er to lag litt ute av form som møtes her, men begge har mye å spille for. Selv om Rosenborg har en meget bra statistikk her og kanskje blir små favoritter tar vi ingen sjanser og dekker fullt opp med HUB.

2. Sarpsborg 08 - Stabæk
Sarpsborg 08 begynte å kjenne pusten i nakken fra lagene i bunnen av tabellen, og dermed trykket de til på gasspedalen og kommer hit med tre strake seire i bagasjen. Nå er de oppe på 10.plass med hele elleve poeng ned til streken, og dermed er nok en ny sesong i Eliteserien sikret. Den usikre trenersituasjonen til Lars Bohinen har nok også preget klubben, for etter det ble kjent at han ikke forlenger har laget spilt mye bedre. To flotte borteseire mot Viking (2-1) og Kristiansund (3-1) har det blitt, i tillegg til hjemmeseieren over Vålerenga nest sist (2-1). Moling er fortsatt ute her, mens Thomassen er suspendert grunnet gule kort.

Stabæk har kjempet nede i bunnen lenge nå, og etter fem kamper på rappen uten en trepoenger kunne det se ut som de heller ikke skulle klare det mot Haugesund sist. Men de snudde 0-1 til 2-1, og tok et meget etterlengtet og viktig seier etter at kjappe Mathis Bolly satte seiersmålet i 84.min. Det gjør at Stabæk tok igjen Brann og overtok kvalikplassen med sine 21 poeng. Like bak ligger dog Brann på 20p og Mjøndalen på 19p, så her blir det å kjempe hele veien inn. Foran denne sliter de litt bakover, for Amankwah er skadet mens Wangberg må stå over med gule kort.

Sarpsborg 08 har virkelig funnet formen, og selv om de ikke lenger har så mye å spille om får de et greit tips her. Stabæk kjemper dog med nebb og klør, slik at det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

3. Brighton - Newcastle
Et av lagene i Premier League som folk har lagt sin elsk på denne sesongen er Brighton. For med trener Graham Potter sin offensive spillestil har de hentet poeng etter poeng og jobbet seg helt opp på en 8.plass på tabellen kun fire poeng bak Manchester City på 3.plass. Nå har de kanskje ikke vunnet på de fem siste (0-4-1), men de har spilt vriene kamper mot bla. Arsenal (0-0), Liverpool (2-2) og Manchester City (1-4) slik at formen ser nok litt verre ut enn den egentlig er. Sist klarte de altså 2-2 mot Liverpool på Anfield, og nå kommer endelig en litt "lettere" kamp. Alzate og Welbeck er fortsatt ute, men det har de vært en stund allerede.

Newcastle sliter voldsomt, og de venter fortsatt på sin første seier. 0-4-6 er fryktelig, og det hjelper lite at de nå er en styrtrik klubb når de verken har spillere eller trener på toppnivå pr i dag. De ligger nest nederst med skarve fire poeng, og kun Norwich er dårlige pr. dags dato. Nå har det også blitt seks poeng opp til streken, og sesongen kan bli en katastrofe om de ikke snart begynner å snu skuta. Sist holdt de ut en god stund hjemme mot Chelsea, men de raknet til slutt å tapte klart 0-3. Anderson og Dummett er ute som vanlig her.

Brighton har vist spennende takter i år, og mot et Newcastle i fritt fall får de et klart utgangstips. Likevel står de med fire uavgjorte på de fem siste, slik at det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

4. Brentford - Norwich
Nyopprykkede Brentford har gjort sine saker ganske bra, men nå begynner de kanskje å miste litt av den typiske nybegynnergløden. Tre strake tap har de foran denne, og selv om hjemmetapene mot Chelsea (0-1) og Leicester (1-2) var knepne nok skuffet de mer med å tape 1-3 borte mot Burnley sist. En 13.plass med tolv poeng er likevel klart respektabelt, men nå er det kun fem poeng ned til Burnley under streken. Også skadene begynner å hope seg opp, og her mangler de norske Ajer i tillegg Baptiste, Bech Sørensen, Dasilva og Raya.

Norwich er det svakeste laget i Premier League, og man blir nok ganske sjokkert hvis de til slutt klarer å holde plassen. For starten har vært helt under båten, og 0-2-8 og massive 3-25 i målforskjell sier alt om hvor mye de sliter på alle fronter. Det er ingen poeng og ingen scoringer, men masse baller i eget nett. Sist røk de 1-2 hjemme for Leeds, mens de i sin siste bortekamp ble massakrert hele 0-7 mot Chelsea. Byram og Zimmermann er ute med skader.

Brentford har havnet litt i en bølgedal, men de får uansett full tillit her mot sørgelige Norwich. H.

5. Chelsea - Burnley
Chelsea leder an tabellen i Premier League med sine 25 poeng, og med kun tre innslupne mål leder de også den statistikken klart. Noen trodde kanskje at de skulle bli svekket med skadene på Lukaku og Werner, men de har bare fortsatt seierstoget, og nå har de 4-0-0 på de fire siste i serien. I tillegg slo de Malmö FF 1-0 i CL tidligere denne uken, slik at alt virker å være på stell. De har slått Burnley greit her de siste årene (2-0 og 3-0 i '19 og '20) og med 4-1-0 her på Stamford Bridge denne sesongen er de klare favoritter her. Nevnte Lukaku og Werner er fortsatt ute, det samme er Kovacic. Mount er også usikker.

Burnley fikk seg en stor opptur sist når de slo Brentford 3-1 hjemme og tok sin første seier i årets Premier League. 1-4-5 holder likevel ikke til å komme seg over streken, og de ligger nå på en 18.plass med sine sju poeng. Borte har de ikke akkurat sprudlet med 0-2-3, men feks 2-2 mot Leicester viser at de av og til slår til. Her er Stephens eneste avbrekk.

Chelsea er utrolig vanskelige å stoppe nå, og her får de en av kupongens klareste tips. H.

6. Crystal Palace - Wolverhampton
Crystal Palace har kommet seg inn i en rekke hvor de sjelden taper kamper nå, men med fire poengdelinger på de fem siste blir det likevel ikke hentet nok poeng. 2-6-2 siste ti er status, og da ligger de fortsatt nede på 14.plass med tolv poeng selv om de er helt på høyde i de aller fleste kampene de spiller. Sesongens største skalp kom likevel sist kamp når de slo Manchester City 2-0 på bortebane. City spilte riktignok en hel omgang med 10 mann, men Crystal Palace ledet 1-0 også på det tidspunktet det røde kortet kom, slik at man skal ikke ta noe bort fra Crystal Palace der. Her er Ferguson fortsatt ute, ellers så ser ting ganske greit ut for hjemmelaget som vant 1-0 her forrige sesong.

Wolverhampton har funnet formen skikkelig nå den siste tiden, og står med 4-1-0 på de fem siste. De har dog ikke møtt noen av topplagene, og hjemmeseieren 2-1 over Everton var vel den tøffeste kampen sånn sett. Men tretten poeng på fem kamper har uansett fått de helt opp i ryggen på topp fem, og med 16 poeng ligger de nå på 7.plass, kun et poeng bak Manchester United på 5.plass.

Crystal Palace vant 1-0 her forrige sesong, og det blir garantert jevnt igjen. Crystal Palace taper dog ikke ofte, og her hjemme gir vi de ett ørlite overtak. HU.

7. Blackburn - Sheffield United
Blackburn fikk en skikkelig trøkk sist når de røk hele 0-7 hjemme for Fulham. Det var nok en skikkelig kalddusj etter de to fine seirene de tok mot Derby (2-1) og Reading (2-0) i kampene før. Fire tap på de siste viser ikke all verdens til form, og de har da også falt ned på en 12.plass med 23 poeng selv om de kun har to poeng opp til QPR på 5.plass.

Enda lenger ned finner vi Sheffield United som heller ikke får spillet til å sitte. En 16.plass med 19 poeng er langt under pari, og med fire tap på de sju siste er det ingen umiddelbare tegn til bedring selv om de klarte 1-1 borte mot Nottingham Forest sist. En liten positivitet er likevel at de har hentet fire av seks mulige poeng på bortebane i de to siste etter at de først slo Barnsley 3-2 før de altså spilte 1-1 mot Nottingham Forest sist.

Denne kampen kan ende alle veier, og her må det dekkes opp så godt det går. Vi ender opp med UB på 96-rekkeren og HUB på 433-rekkeren.

8. Bournemouth - Swansea
Bournemouth radet opp seier etter seier, og de aller fleste trodde nok at hjemmekampen mot Preston sist skulle bli en enkel match. Men topplasserte Bournemouth skulle få sesongens første smell, og de tapte meget overraskende 1-2. De ligger fortsatt helt i topp med 37 poeng, men avstanden ned til Fulham har nå krympet til to poeng. Med 9-1-1 er formen fortsatt fantastisk og de har attpåtil vunnet de fem siste hjemmekampene mot Swansea.

Swansea har også funnet formen etter en svak start, og med 4-0-1 på de fem siste har de nå karret seg opp på en 11.plass med 23 poeng. Det er kun to poeng som skiller opp til QPR på 5.plass, slik at her er det fryktelig jevnt mellom lagene. Sist tok de en sterk borteseier 2-1 mot hjemmesterke Coventry, men borteformen er generelt ikke særlig bra med 1-2-3 siste seks.

Bournemouth fikk seg en kalddusj sist og bør være ganske så revansjelystne her. Vi gir de full tillit igjen. H.

9. Coventry - Bristol City
Vanligvis så hjemmesterke Coventry gikk på sesongens første hjemmetap sist når de røk 1-2 for Swansea. Dermed fortsatte de sin ujevne form som nå viser 3-3-3 på de ni siste. De er likevel helt oppe på en 4.plass med 27 poeng, mye pga av sin flotte hjemmeform som viser 19 poeng på åtte kamper.

Et lag som sliter mer er Bristol City. Nå har de 2-0-5 på de sju siste, og sist ble det tap 0-3 borte mot Birmingham. Men de er likevel bedre borte enn hjemme, og tolv av lagets 19 poeng har kommet på fremmed gress. En 19.plass med 19 poeng er litt skuffende, men det er hele åtte poeng ned til streken, slik at det er ingen umiddelbar fare sånn sett.

Coventry er solide her på eget gress, men tapet sist pluss at Bristol City faktisk er best borte gjør at vi må doble opp med HU.

10. Luton - Stoke
Luton har prestert ganske så bra over tid nå, og står med 4-2-1 på de sju siste. Særlig her på Kenilworth Road er formen fin med 3-2-0 siste fem etter at de slo Middlesbrough 3-1 her sist. En 8.plass med 24 poeng er godt over godkjent, og det er faktisk kun tre poeng opp til Coventry på 4.plass. De slipper inn relativt mye mål med sine 21 baklengs, men blir reddet av at de også scorer ganske så mange (26).

Stoke på sin side hadde en liten bølgedal her forrige måned med fire kamper på rad uten seier, men sist slo de tilbake med en fin borteseier 1-0 over Blackpool. Dermed har de fortsatt den siste playoffplassen med 25 poeng, selv om det er uhyre jevnt nedover på tabellen der det kun skiller tre poeng mellom 5.plass - 13.plass. Stoke har dog vært klart best hjemme, og her på fremmed gress har de bare hentet åtte poeng på åtte kamper.

Luton kommer hit med fin form, mens Stoke har slitt på bortebane. På det grunnlaget får Luton en liten fordel, men her må vi dekke opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. West Bromwich - Middlesbrough
West Bromwich er i knallform her på eget gress, og kommer nå hit med ubeseirede 6-2-0 på hjemmebane. At de ikke ligger bedre plassert enn en 3.plass med 31 poeng er grunnet den dårlige borteformen som nå viser tre strake tap mot relativt hard motstand i Fulham, Swansea og Stoke. Sist måtte de vente lenge på de forløsende scoringen mot Hull, men det endte til slutt 1-0 etter en scoring langt ute i 2.omgang.

Middlesbrough er variable, og som regel ender det med enten seier eller tap. 5-0-6 siste elleve viser hvor ustabile de er, og etter en runde med tre strake seire kommer de nå fra to tap på rad mot Birmingham (0-2) og Luton (1-3). Dermed ligger de midt i haugen på 14.plass med 21 poeng, men det er kun fire poeng opp til Stoke på playoff.

West Bromwich er meget sterke her å eget gress, og mot Middlesbrough som er veldig enten-eller får de et greit tips her. H.

12.. Blackpool - QPR
Blackpool har vist bra takter lenge, og 6-1-2 siste ni er ganske fine tall. Et av tapene kom dog her på hjemmebane i sist kamp når de litt overraskende tapte 0-1 mot Stoke. De er også ett av lagene som ligger midt på tabellen med sine 24 poeng, men akkurat hjemmeformen er ikke den aller beste med kun seks scoringer og tolv poeng på åtte kamper.

QPR ligger litt bedre an på en 5.plass, men de har kun poenget mer enn Blackpool. Etter en ujevn periode med 3-0-5 på åtte kamper har de nå fått skjerpet seg litt å hentet fire poeng på de to siste. Særlig seieren 1-0 på bortebane over Cardiff sist var viktig, og akkurat borteformen er helt grei med ti poeng på åtte kamper. QPR scorer mye mål denne sesongen, og med 27 mål er det kun Fulham som har scoret flere.

Vrien kamp dette mellom to lag som gjerne er enten-eller. Vi tror på det samme også her, og dermed kjører vi HB.

Sportspills 96-rekker:
1. Brann - Rosenborg HUB

2. Sarpsborg 08 - Stabæk H

3. Brighton - Newcastle H

4. Brentford - Norwich H

5. Chelsea - Burnley H

6. Crystal Palace - Wolverhampton HU

7. Blackburn - Sheffield United UB

8. Bournemouth - Swansea H

9. Coventry - Bristol City HU

10. Luton - Stoke HU

11. West Bromwich - Middlesbrough H

12.. Blackpool - QPR HB

Sportspills 432-rekker:
1. Brann - Rosenborg HUB

2. Sarpsborg 08 - Stabæk H

3. Brighton - Newcastle HU

4. Brentford - Norwich H

5. Chelsea - Burnley H

6. Crystal Palace - Wolverhampton HU

7. Blackburn - Sheffield United HUB

8. Bournemouth - Swansea H

9. Coventry - Bristol City HU

10. Luton - Stoke HUB

11. West Bromwich - Middlesbrough H

12.. Blackpool - QPR HB