(Nettavisen)

Samtlige kamper på ukens midtukekupong spilles onsdag. Kupongen består av seks kamper fra Premier League, Eliteseriekampen mellom Stabæk og Odd og fem kamper fra midtukerunden i OBOS-ligaen. Bonuspotten vokser videre og er på ca 2,4 mill kr. Innleveringsfristen er kl 17.55.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Everton - Wolverhampton
Nest siste serierunde i Premier League spille nå i midtuken og de fleste lagene er ferdigspilt for sesongen.

Everton har fortsatt en viss sjanse på å nå Europa League. De ligger på 8. plass med 56 poeng og har tre poeng opp til Tottenham på 6. plassen som gir Europa League. Formen er dog svak med kun 2-4-4 på de ti siste seriekampene og søndag presterte laget å tape 0-1 hjemme for tabelljumbo Sheffield United. Normalt hjemmesterke Everton har faktisk ikke bedre enn 5-4-9 hjemme på Goodison Park denne sesongen. Yerry Mina og Joshua King er begge friskmeldt for Everton.

Wolverhampton med en sesong helt på det jevne og har vært hemmet av langtidsskaden til Raul Jimenez. Jimenez er endelig friskmeldt, men neppe med i kveldens kamp. Ligger på 12. plass med 45 poeng og ender også rundt 12. plass. Har i likhet med Everton vist svak form i det siste og står med 3-2-5 på de ti siste seriekampene. Totalt moderate 5-5-8 på bortebane. Pedro Neto, Daniel Podence og Jonny er alle uaktuelle.

3-2 og 1-3 i tilsvarende kamp på Goodison Park de to foregående sesongene. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Tottenham - Aston Villa
Tottenham ender på 6 eller 7. plass. Sjetteplassen gir Europa League neste sesong, men usikker hvor mye det trigger i de to siste seriekampene. Har vært gode på hjemmebane i det siste og tatt tre strake på Tottenham Hotspur stadium, men sviktet på bortebane og kun en seier på de fem siste borte (1-2-2). Gareth Bale er usikker til kveldens hjemmekamp, mens Ben Davies er eneste bekreftede fravær

Aston Villa kjempet mot nedrykk helt til det siste forrige sesong, men har levert klart bedre denne sesongen. Ligger på 11. plass med 49 poeng, men kun to seire på de ti siste seriekampene (2-3-5). Men klart respektable 8-3-7 totalt på bortebane. Midtstopper Tyrone Mings pådro seg en smeli kneet mot Crystal Palace i helgen, og er usikker. Morgan Sanson, Matty Cash og Trezeguet er alle uaktuelle.

3-1 seier til Tottenham i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi bruker Tottenham som en av våre sikre på midtukekupongen. H.

3. Newcastle - Sheffield United
Variable takter av Newcastle i det siste med 3-2-2 på de sju siste seriekampene. Smalt til med en meget overraskende 4-2 seier borte mot Leicester nest sist og tapte kun 3-4 hjemme mot seriemester Manchester City fredag kveld. Totalt 39 poeng og ender rundt 16. plass. Moderate 5-5-8 hjemme på St. James Park. Fabian Schär er fortsatt ute med karantene, mens toppscorer Callum Wilson er ferdigspilt for sesongen med en hamstringsskade.

Sheffield United er forlengst klare for nedrykk, men tok likevel en meget overraskende 1-0 seier borte mot Everton søndag. Det var lagets andre borteseier for sesongen, hele 15 av 18 bortekamper er tapt. 17 år gamle Daniel Jebbison ble matchvinner for Sheffield United mot Everton og får trolig sin andre kamp fra start i kveld. Sander Berge, Oliver Burke, Ethan Ampadu, Jack O'Connell, Oli McBurnie og Billy Sharp alle er uaktuelle.

3-0 til Newcastle i tilsvarende kamp forrige sesong. Siste hjemmekamp for sesongen for Newcastle, vi tror på tre poeng. H.

4. Crystal Palace - Arsenal
Palace og Roy Hodgson har stort sett vært langt unna nedrykksstreken i Premier League også denne sesongen. Snudde 1-2 til 3-2 seier hjemme mot Aston Villa søndag og er oppe på 44 poeng. Roy Hodgson gir seg som manager etter denne sesongen og dette vil altså bli hans avskjedskamp på Selhurst Park. Hodgson må unnvære langtidsskadde Mamadou Sakho, James McArthur og Connor Wickham i kveld. Palace med totalt 6-5-7 hjemme på Selhurst Park denne sesongen.

Arsenal med en skuffende sesong. Røk ut i semifinalen av Europa League og er også mer eller mindre ute av kampen om Europa League når to serierunder gjenstår. Ligger på 9. plass med 55 poeng og har fire poeng opp til Tottenham på 6. plass. Men anstendige 5-3-2 på de ti siste seriekampene og brukbare 9-3-6 på bortebane. David Luiz er eneste fravær for Arsenal.

Det står 1-2-2 på de fem siste tilsvarende på Selhurst Park. Under tvil bruker av Arsenal som en våre sikre på midtukekupongen. B.

5. Burnley - Liverpool
2-0 seieren borte mot Fulham nest sist gjorde at Burnley sikret en ny sesong i Premier League neste sesong. Burnley bar åpenbart preg av det med en slett forestilling hjemme mot Leeds lørdag der de tapte hele 0-4. Førstekeeper Nick Pope var ute med kneskade mot Leeds og er trolig også ute i kveld. Dale Stephens, Phil Bardsley, Robbie Brady og Kevin Long er alle ferdigspilte for sesongen.

Liverpool med en knallsterk 4-2 seier borte mot Manchester United torsdag kveld og sikret også tre poeng borte mot West Bromwich søndag kveld etter seiersmål fem minutter på overtid av keeper Allison. I og med at Leicester tapte 1-2 borte mot Chelsea tirsdag, tyder alt på at Liverpool tar topp fire med seier i sine to siste seriekamper. Har en "sikker" trepoenger hjemme mot Crystal Palace i siste serierunde søndag. Diogo Jota er usikker til kveldens kamp, mens James Milner kan være tilbake.

Liverpool står med tre strake seire på Turf Moor og ferdigspilte Burnley er normalt en svært overkommelig oppgave onsdag kveld. B.

6. West Bromwich - West Ham
West Bromwich har vært klare for nedrykk en stund nå, men de ga likevel Liverpool kamp om poengene helt inn i søndagens hjemmekamp. Seiersmålet til Liverpool kom fem minutter på overtid. Sam Allardyces menn skal ihvertfal gå ned med stil. Robert Snodgrass og Branislav Ivanovic er de eneste fraværene til hjemmelaget.

Som ventet så "kollapset" West Ham i kampen om topp fire. Kun fire poeng er det blitt på de fem siste seriekampene for David Moyes og hans West Ham. Har falt ned på 7. plass og nå handler det om å berge Europa League. Klart akseptable 8-4-6 totalt på bortebane. Manuel Lanzini er eneste fravær for West Ham.

West Ham avslutter hjemme mot ferdigspilte Southampton søndag og har et klart grep om 7. plassen. Men ikke gitt at de tar tre poeng i kveld. UB.

7. Stabæk - Odd
Åtte av lagene i Eliteserien har allerede gjort unna tre kamper, mens seks lag spilte sin første seriekamp for sesongen 16. mai. Onsdag kveld er det endelig seriestart også for Stabæk og Odd.

Stabæk gjorde en ganske ålreit sesong i fjor og endte på 8. plass med 39 poeng. Det har vært en god utskiftinger i troppen til Jan Jönsson. Emil Bohinen er solgt til CSKA Moskva og lånespillerne Gustav Valsvik, Erik Botheim og Markus Antonsson er også borte. Herolind Shala og Simen Wangberg er de to mest meritterte nykommerne. Jan Jönsson har skadefri tropp til seriepremieren hjemme på Nadderud, der Stabæk leverte 5-6-4 forrige sesong.

Store utskiftinger er det også i Odd. Midtstopper Fredrik Semb Berge har lagt opp, mens Fredrik Nordkvelle har trappet ned. Vebjørn Hoff er solgt til Rosenborg, mens Elba Rashani er solgt til tyrkisk fotball. Veteranen Espen Ruud er ute i flere måneder med brudd i akillesen. Magnus Lekven er ankommet fra Vålerenga. Odd endte på . plass 43 poeng forrige sesong. Som vanlig klart best hjemme i Skien der totalen endte opp med 8-2-5. Sleit mer på bortebane med totalt 5-2-8.

Det står for sikkerhets skyld 2-1-2 på de fem siste tilsvarende på Nadderud, og det ser åpent ut også denne gang. Men vi gir Stabæk er forsiktig utgangstips. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Bryne - Ranheim
Nyopprykkede Bryne er spådd en tøff sesong i OBOS-ligaen og innledet da også med forventet 1-2 tap borte mot opprykksfavoritt Aalesund. Men hang godt med i den kampen og nå er det Bryne stadion som gjelder. Ti av ti hjemmekamper ble vunnet i opprykkssesongen.

Ranheim var blant de største opprykkskandidatene forrige sesong. Endte tilslutt på 4. plass og playoff mot Sogndal, men tapte den kampen 1-3. Svein Maalen står fortsatt ved roret i Trondheims-klubben og veteranen Mads Reginiussen holder fortsatt koken. Har forsterket stallen med blant andre Marcus Mehnert fra Brann. Er sammen med Sogndal den klare utfordreren til Start og Aalesund i kampen om direkte opprykk. Var storfavoritt hjemme mot Grorud i seriepremieren lørdag kom først to minutter på overtid. Leverte moderate 5-4-6 på bortebane forrige sesong.

Vrien kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

9. KFUM Oslo - HamKam
KFUM Oslo endte på en strålende 4. plass i sin første sesong i OBOS-ligaen i 2018, men klarte ikke å følge opp den prestasjonen i fjorårssesongen og endte på en litt skuffende 8. plass. Har slitt på bortebane og tross 4. plass i 2018, presterte ikke laget bedre enn 3-7-5 borte da. Endte opp med enda svakere 3-4-8 i fjorårssesongen. Dyktige Jørgen Isnes er fortsatt trener. Innledet med 1-1 borte mot Jerv lørdag og skal si veldig godt fornøyd med at de fikk med seg poeng fra Grimstad. Har vært solide på hjemmebane i de to foregående sesongene i OBOS-ligaen.

Kjetil Rekdal fikk sving på HamKam etter at han overtok midtveis i fjorårssesongen og hamarsingene gikk ubeseiret på de sju siste seriekampene og endte tilslutt på 9. plass. Markus Solbakken har gått til Stabæk, en del nye spillere har kommet til. HamKam er spådd rundt midten denne sesongen. Leverte en flott seriepremiere hjemme mot Stjørdals Blink lørdag og vant 3-0. Nå er det bortebane mot et sterkt hjemmelag.

Det endte 1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror hjemmelaget unngår tap. HU.

10. Raufoss - Aalesund
Raufoss endte på 11. plass i 2018-sesongen, men forbedret seg forrige sesong og endte på en sterk 6. plass. Er ventet rundt midten av tabellen denne sesongen. Avsluttet sesongen flott med kun ett tap på de åtte siste. Det har vært store utskiftninger foran denne sesongen og de er vanskelig å plassere. Innledet med 1-1 borte mot Strømmen. Tapte kun to hjemmekamper forrige sesong (6-7-2).

Aalesund med sliteseier hjemme mot Bryne i seriepremieren hjemme lørdag, men det holder med 2-1 seier for å ta tre poeng. Sleit fryktelig på bortebane i Eliteserien i fjor og vant kun en bortekamp (1-2-12). Solide 10-4-1 på bortebane i opprykkssesongen fra OBOS-ligaen i 2018-sesongen.

Ingen lett bortekamp for Aalesund dette, men feelingen er at Lars Arne Nilsens menn minimum får med seg ett poeng. UB.

11. Start - Jerv
Start fortsetter å rykke opp og ned annenhver sesong. Endte nest sist i Eliteserien forrige sesong, mest takket være elendige prestasjoner på bortebane der kun en kamp ble vunnet (1-3-11). Har mistet Kevin Kabran til Viking og Kasper Skaanes til Brann før denne sesongen, men har en solid tropp og er altså blant de heteste opprykksfavorittene. Imponerte med å snu 0-1 til 2-1 seier borte mot Sandnes Ulf i seriepremieren lørdag. Solide 11-2-2 på hjemmebane i opprykkssesongen fra OBOS-ligaen i 2018.

Jerv har vært i OBOS-ligaen siden 2015 og flørtet med både opp- og nedrykk i de foregående seks sesongene. Arne Sandstø leder fortsatt Grimstad-klubben som endte på 11. plass forrige sesong. Noen spillere har forsvunnet og noen nye er kommet til. Ekspertene spår en plass på nedre halvdel. Innledet med 1-1 hjemme mot KFUM-Oslo lørdag. Har vært meget svake på bortebane de to foregående sesongene med 2-4-9 både i 2018 og 2019.

Start vant både hjemme og borte mot Jerv i OBOS-ligaen i 2018-sesongen og vi tror de vinner kveldens kamp. H.

12. Stjørdals-Blink - Sogndal
Stjørdals-Blink rykket opp til OBOS-ligaen foran forrige sesong og var spådd en snarlig retur til 2. divisjon. Åpnet sesongen forrykkede, men sloknet totalt utover sesongen og tok kun en seier på de 13 siste seriekampene. Mats Lillebo scoret mål på bestilling for trønderne forrige sesong og er blitt værende. Ekspertene er samstemte i at Stjørdals-Blink er den største nedrykkskandidaten også foran denne sesongen. De tipsene fikk vann på mølla etter lørdagens svake seriepremierer borte mot HamKam der det ble 0-3 tap. Avsluttet med 1-1-4 på de seks siste hjemmekampene forrige sesong.

Sogndal var ikke langt unna retur til Eliteserien forrige sesong. Endte på 3. plass og tilslutt i kvalikfinale mot Mjøndalen. Sju minutter på overtid avgjorde Markus Nakkim for Mjøndalen og dermed ny sesong for Sogndal i OBOS. Som er blant de største opprykksfavorittene. Eirik Bakke har fåttt beholde stortalentet Sivert Mannsverk og denne uken ble det også klart Per Egil Flo vender hjem til gamleklubben etter proffopphold. Var store favoritter hjemme mot Ull/Kisa i lørdagens seriepremiere, men fikk Andreas Hoven utvist allerede etter 21 minutter. Kom etterhvert under 0-1, men Peter Michael utlignet fem minutter på overtid. Svake 4-4-7 på bortebane forrige sesong.

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror ikke Sogndal taper i kveld heller. UB.

96-rekker:
1. Everton - Wolverhampton HB

2. Tottenham - Aston Villa H

3. Newcastle - Sheffield United H

4. Crystal Palace - Arsenal B

5. Burnley - Liverpool B

6. West Bromwich - West Ham UB

7. Stabæk - Odd H

8. Bryne - Ranheim HUB

9. KFUM Oslo - HamKam HU

10. Raufoss - Aalesund UB

11. Start - Jerv H

12. Stjørdals-Blink - Sogndal UB

432-rekker:
1. Everton - Wolverhampton HUB

2. Tottenham - Aston Villa H

3. Newcastle - Sheffield United H

4. Crystal Palace - Arsenal B

5. Burnley - Liverpool B

6. West Bromwich - West Ham UB

7. Stabæk - Odd HUB

8. Bryne - Ranheim HUB

9. KFUM Oslo - HamKam HU

10. Raufoss - Aalesund UB

11. Start - Jerv H

12. Stjørdals-Blink - Sogndal UB