(Nettavisen)

Ukens midtukekupong er av det litt spesielle slaget i og med at fire av kampene spilles torsdag og sju av kampene spilles fredag. En kamp trekkes. De fire første kampene på midtukekupongen er returoppgjørene i kvartfinalen i Europa League. Fredag er det en kamp fra Premier League, en kamp fra Championship, en kamp fra tysk Bundesliga, to kamper fra 2. bundesliga, en kamp fra dansk superliga og en kamp fra franske Ligue 1, mens kampen Sandhausen - Hamburger SV blir trukket. Bonuspotten er på ca 2,1 mill kr, mens innleveringsfristen er torsdag kl 20.55.

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

1. Manchester United - Granada
Manchester United med 2-0 seier i Spania forrige torsdag og er storfavoritt til å ta seg videre til semifinalen. Smalt til med 4-0 seier borte i første 16-delsfinale mot Real Sociedad og kontrollerte inn 0-0 i returoppgjøret hjemme på Old Trafford. 1-1 hjemme og 1-0 seier borte mot AC Milan i åttedelsfinalen. Meget sterk snuprestasjon borte mot Tottenham i søndagens Premier League-kamp der United snudde 0-1 til 3-1 seier. Ole Gunnar Solskjært må klare seg uten trioen Luke Shaew, Harry Maguire og Scott McTominay som aller soner karantene. Marcus Rashford er usikker, mens Anthony Martial trolig er ute for resten av sesongen.

Granada ga Manchester United bra match i hjemmemøtet forrige torsdag, men å hente opp 0-2 på Old Trafford synes meget vrient. Tok en sjelden borteseier i La Liga søndag med 2-1 seier mot nedrykkstruede Valladolid. Yan Eteki og Domingos Duarte soner begge karantene torsdag kveld.

Manchester United blir blant midtukekupongens aller største favoritter. Må ikke vinne, men får full tillit av oss uansett. H.

2. Slavia Praha - Arsenal
Tsjekkiske Slavia Praha tok seg greit videre sammen med tyske Bayer Leverkusen fra gruppespillet i fjor høst og overrasket med å slå ut Leicester i 16-delsfinalen til tross for at første kamp hjemme i Praha endte 0-0. Vant 2-0 i returkampen på King Power Stadium. Imponerte også i åttedelsfinalen. 1-1 i første kamp hjemme mot Rangers, men vant 2-0 på Ibrox i returkampen. Og fikk altså med seg 1-1 på Emirates forrige torsdag, etter at Thomas Holes utlignet for laget fire minutter på overtid. Ondrej Kudela er i lagt ti kampers karantene for rasistiske uttalelser i kampen mot Rangers.

Arsenal vant alle kampene i høstens gruppespill, men fikk kamp av Benfica i 16-delsfinalen med 1-1 borte og sent seiersmål i returkampen. 3-1 seier borte mot Olympiakos i den første åttedelsfinalen, men tapte 0-1 i returkampen hjemme på Emirates. Komfortabel 3-0 seier borte mot Sheffield United i søndagens Premier League-kamp. David Luiz og Kieran Tierney er bekreftede fravær for Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang og Martin Ødegaard er begge usikre og testes nærmere på kampdagen.

Vrien kamp dette. Det kan bli en lang kveld i Praha. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Roma - Ajax
Overraskende nok vant Roma 2-1 i første oppgjør i Amsterdam. Ajax ledet 1-0 i den kampen og i tillegg brente Dusan Tadic et straffespark for Ajax på stillingen 1-0.

Roma ble gruppevinner i høstens gruppespill i Europa League og vant både borte og hjemme mot portugisiske Braga i 16-delsfinalen. Det ble samme oppskrift i åttedelsfinalen med 3-0 seier hjemme og 2-1 seier borte mot Shaktar Donetsk. Det går tyngre i hjemlig Serie A der laget ligger på 7. plass med 54 poeng og har sju poeng opp til den viktige 4. plassen. Men står med meget solide 11-3-2 hjemme på Stadio Olimpico. Viktige Henrikh Mkhitaryan gjorde comeback etter en måneds fravær i helgens seriekamp, mens Bruno Peres soner karantene.

Ajax måtte nøye seg med 3. plass gruppespillet i Champions League og dermed ble det sluttspill i Europa League. Tok seg veldig greit av den franske serielederen Lille i 16-delsfinalen der det ble 2-1 seier både borte og hjemme. I åttedelsfinalen ble det lett match mot sveitsiske Young Boys med 3-0 seier hjemme og 2-0 seier borte. I den hjemlig nederlandske serien har Ajax stø kurs mot enda ett seriegull med 11 poeng ned til PSV på 2. plass og en kamp mindre spilt i tillegg. Daley Blind er skadet, mens Sebastian Haller ikke er spilleberettiget i Europa League.

Ajax var best i Amsterdam i første møtet, men Roma har vært fantastisk gode på Stadio Olimpico denne sesongen. HU.

4. Villarreal - Dinamo Zagreb
Villarreal dominerte til tider stort i det første møtet og fikk med seg en 1-0-seier hjem til returmøtet. Vant sin gruppe i høst uten å tape. Imponerte med 2-0 seier borte og 2-1 seier i returkampen hjemme i 16-delsfinalen mot RB Salzburg og tok seg komfortabelt av Dynamo Kiev i åttedelsfinalen med 2-0 seier både borte og hjemme. Overraskende 1-2 tap hjemme mot Osasuna i helgens seriekamp, men hadde nok mest fokus på dette returoppgjøret.

Dinamo Zagreb gikk ubeseiret gjennom gruppespillet (4-2-0) og var heldige med trekningen i 16-delsfinalen. Russiske Krasnodar ble slått både borte og hjemme. Dermed ventet Tottenham i åttedelsfinalen. Tapte 0-2 i første kamp på Tottenham Hotspur Stadium, men slo tilbake hjemme og vant 2-0 etter ordinær tid. Dermed ble det ekstraomganger som Dinamo gikk seirende ut av.

Villarreal blir store favoritter på midtukekupongen, men må ikke vinne for å ta seg videre til semifinalen. HU.

5. Everton - Tottenham
Premier League og denne spilles fredag. Kun to poeng på de fire siste seriekampene for Everton som sakker akterut i kamp om 4. plassen. Står med 48 poeng på 30 spilte kamper og har sju poeng opp til West Ham på 4. plass, riktignok med en kamp mindre spilt. Svært moderate 5-3-7 hjemme på Goodison Park denne sesongen. Bernard, Abdoulaye Doucoure and Fabian Delph er alle fortsatt ute for Everton og er par tre andre spillere er usikre.

Tottenham er også på hæla i kampen om topp fire. Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Manchester United søndag, men ble trykket tilbake i 2. omgang og tapte fortjent 1-3. Ligger på 7. plass med 49 poeng, men seks poeng opp til West Ham på 4. plass og med likt antall kamper spilt. Jose Mourinho kan i det minste glede seg over tilnærmet skadefritt mannskap hos Tottenham som står med 7-4-5 totalt på bortebane.

Det står 0-2-2 på de fire siste tilsvarende på Goodison Park. Ingen enkel kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

6. Reading - Cardiff
Det drar seg til i Championship, der alt tyder på at Norwich og Watford rykker direkte opp. Lagene fra 3 til 6. plass går til playoff om den tredje opprykksplassen. Med fem kamper igjen å spille ligger Reading på 7. plass med 66 poeng, de har fem poeng opp til Bournemouth og Barnsley på de to nederse playoffplassene. Kun to poeng på de fire siste bortekampene, men ti poeng på de fire siste hjemmekampene og har tre av fem siste hjemme. Solide 12-1-7 totalt på hjemmebane.

Cardiff på 8. plass med 59 poeng på 41 spilte kamper, men med tolv poeng opp til 6. plassen, er nok toget gått i forhold til playoff. 7-3-0 på de ti første seriekampene under Mick McCarthy, men har ikke bedre enn 1-2-3 på de seks siste seriekampene. Brukbare 9-6-5 totalt på bortebane.

3-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Reading har klart mest å spille for og står ugardert. H.

7. RB Leipzig - Hoffenheim
Meget solide 8-1-1 på de ti siste seriekampene for RB Leipzig. "Problemet" er at tapet kom hjemme mot serieleder Bayern München nest sist. Solid 4-1 seier borte mot Werder Bremen sist helg, og i og med at Bayern München måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Union Berlin ble avstanden opp til Bayern redusert til fem poeng. Med seks serierunder igjen å spille er det likevel vanskelig å se at RB Leipzig tar gullet.

Hoffenheim nede på 12. plass med 31 poeng. Det er ikke mer enn fem poeng ned til Arminia Bielefeld på kvalifiseringsplass. Etter tre strake tap, ble det i det minste ett poeng hjemme mot Bayer Leverkusen mandag kveld. Beskjedne 3-4-7 totalt på bortebane.

3-1 seier til RB Leipzig i tilsvarende kamp forrige sesong, mens det endte 1-1 i 2018/19-sesongen. Hjemmelaget må være en solid favoritt her. H.

8. Darmstadt - Greuther Fürth
Det er litt ulikt antall kamper spilt i 2. bundesliga, men stort sett har lagene spilt 27/28 kamper, det skal spilles 34 serierunder. De to øverste rykker direkte opp, mens 3. plassen gir playoff. De to nederste rykker direkte ned, mens laget som ender tredje sist må ut i nedrykkskvalik.

Med sin overraskende 2-1 seier borte mot topplaget Hamburger SV forrige fredag, tok Darmstadt et avgjørende steg bort fra nedrykksstriden. Ligger på 12. plass med 35 poeng på 28 spilte kamper, og har ni poeng ned til Osnabrück på kvalifiseringsplass. Pene 3-1-2 på de seks siste seriekampene, men ikke bedre enn 5-2-7 totalt på hjemmebane.

Håvard Nielsen og hans Greuther Fürth er med i kampen om direkte opprykk for fullt. Ligger på 3. plass med 50 poeng, men er a poeng med Hamburger SV på 2. plass og har også en kamp mindre spilt. Kun fire poeng opp til serieleder Bochum og også en kamp mindre spilt enn serielederen. Sterke 6-3-1 på de ti siste seriekampene og 3-2-1 på de seks siste seriekampene. Kun ett bortetap hittil (8-5-1).

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Darmstadt, men denne sesongens utgave av Greuther Fürth er vesentlig sterkere. B.

9. Sandhausen - Hamburger SV
Denne kampen er utsatt grunnet koronautbrudd hos Sandhausen og avgjøres ved tendenstrekning. Torsdag morgen viser tegnfordelingen 21-26-53. UB.

10. Eintracht Braunschweig - Paderborn
Det er litt ulikt antall kamper spilt i 2. bundesliga, men stort sett har lagene spilt 27/28 kamper, det skal spilles 34 serierunder. De to øverste rykker direkte opp, mens 3. plassen gir playoff. De to nederste rykker direkte ned, mens laget som ender tredje sist må ut i nedrykkskvalik.

Eintracht Braunschweig ligger fjerde sist med 29 poeng på 28 spilte kamper. Det er tre poeng ned til Osnabrück på kvalifiseringsplassen og fire poeng ned til Sandhausen på direkte nedrykksplass og begge de to lagene har en kamp mindre spilt enn Eintracht Braunschweig. Formen er bra med 3-3-1 på de sju siste seriekampene og hjemme står laget med godkjente 6-3-5.

Paderborn ligger trygt plassert på 9. plass med 38 poeng på 28 kamper og kan verken rykke opp eller rykke ned. Likefullt vant laget overbevisende 3-0 hjemme mot serieleder Bochum sist lørdag. Moderate 3-4-7 totalt på bortebane.

Eintracht Braunschweig har klart mest å spille for, har vist form i det siste og må få et klart utgangstips i denne. Vi spiller ugardert H.

11. Vejle - Aalborg
Nedrykksserie dansk Superliga. Den danske superligaen ble delt i to etter 22 serierunder og de seks nederste havnet i nedrykksserie. Lagene har med seg poengene fra grunnserien. Det nederste laget rykker direkte ned, mens laget som ender nest sist må ut i nedrykkskvalik.

Vejle ligger tredje sist med 28 poeng og har seks poeng ned til Lyngby på kvalikplassen når det gjenstår åtte runder. 0-0 borte mot Lyngby og sterk 1-0 seier borte mot Odens i de to første kampene i nedrykksserien.

Aalborg topper nedrykksserien med sine 32 poeng, men har kun fire poeng ned til Vejle på 4. plass. Vinneren av nedrykksserien spiller playoff til nyinnstiftede European Conference League. Innledet nedrykksserien med 3-2 seier hjemme mot Sønderjyske, mens det ble 2-2 borte mot Lyngby mandag.

Det endte 0-2 i tilsvarende kamp i Vejle i grunnserien. Den kampen ble spilt for en måned siden. Vejle har vist fin form i det siste og får et knepent utgangstips. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Lille - Montpellier
Seks serierunder før slutt topper Lille franske Ligue 1 med 69 poeng og har tre poeng ned til Paris Saint-Germain på 2. plass, fire poeng ned til Lyon på 3. plass og fem poeng ned til Monaco på 5. plass. Har bortekamp mot Lyon i neste runde, men ellers ett overkommelig gjenstående program. Stod med moderate 2-3-1 på seks kamper, før det ble en meget overraskende 1-0 seier borte mot PSG nest sist. Fulgte opp med 2-0 seier borte mot Metz forrige fredag. 9-5-2 totalt på hjemmebane.

Montpellier ligger på 8. plass med 46 poeng og har forsåvidt lite å spille for i sesonginnspurten. Fem uavgjorte og 3-1 seier hjemme mot Bordeaux i de seks siste seriekampene. Sist helg ble det 3-3 hjemme mot Montpellier. Kun tre av lagets femten bortekamper er tapt (5-7-3).

2-2-0 på de fire siste tilsvarende. Lille blir en av de største favorittene på midtukekupong, men Montpellier har vist seg vanskelig å slå i det siste. HU.

96-rekker:
1. Manchester United - Granada H

2. Slavia Praha - Arsenal U

3. Roma - Ajax HU

4. Villarreal - Dinamo Zagreb HU

5. Everton - Tottenham HUB

6. Reading - Cardiff H

7. RB Leipzig - Hoffenheim H

8. Darmstadt - Greuther Fürth B

9. Sandhausen - Hamburger SV UB

10. Eintracht Braunschweig - Paderborn H

11. Vejle - AaB HU

12. Lille - Montpellier HU

432-rekker:
1. Manchester United - Granada H

2. Slavia Praha - Arsenal HUB

3. Roma - Ajax HU

4. Villarreal - Dinamo Zagreb HU

5. Everton - Tottenham HUB

6. Reading - Cardiff H

7. RB Leipzig - Hoffenheim H

8. Darmstadt - Greuther Fürth B

9. Sandhausen - Hamburger SV UB

10. Eintracht Braunschweig - Paderborn H

11. Vejle - AaB HUB

12. Lille - Montpellier HU