(Nettavisen)

Brentford sikret seg en plass i opprykksfinalen etter en dramatisk opprykkssemifinale mot Bournemouth i Vest-London, hvor den walisiske landslagsspilleren Chris Mepham ble utvist i første omgang og hjemmelaget vant 3-1. Dermed vant the Bees 3-2 sammenlagt.

Her kan du skrape Flax på nett

Swansea på sin side vant 2-1 sammenlagt mot Barnsley. De vant 1-0 på bortebane etter en scoring av Andre Ayew, og spilte 1-1 hjemme i Wales.

Det betyr at Steve Cooper og Thomas Frank lørdag møtes til den mest lukrative fotballkampene i verden.

Champions League-finalen spilles også lørdag kveld, men kampen som starter på Wembley fem timer tidligere er mer verdifull.

Det er enorme kontraster mellom Englands to øverste divisjoner, og opprykksfinalen i Championship kalles ofte «verdens mest lønnsomme fotballkamp».

Da Swansea rykket opp til Premier League med Brendan Rodgers som manager i 2011 var finalen mot Reading døpt milliardkampen. Den gangen var et opprykk verdt 90 millioner pund, eller drøye 1,1 milliarder norske kroner.

At Brentford vinner mot Swansea gir 1,82 i odds

Ti år senere har tallene økt drastisk. Basert på estimatene for finalen i 2020 mellom Fulham og Brentford, som ble gjort av Deloitte’s Sports Business Group, ville hver av klubbene øke inntektene med minst 135 millioner pund. Det tilsvarer 1,7 milliarder kroner. Summen ville stige til 265 millioner pund hvis de unngikk nedrykk i den første sesongen.

Det klarte ikke Fulham. De er tilbake i Championship neste sesong.

Et opprykk vil også innebære betydelig større sponsorinntekter og kommersielle avtaler. Det betyr at det er mye som står på spill for Swansea og Brentford lørdag.

Brentford - Swansea 1,82 - 3,10 - 4,20 H (spillestopp lørdag kl. 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Playoff-finale. Spilles på Wembley. Vinneren spiller i Premier League neste sesong.

Disse to klubbene møttes i semifinalen i playoffen sist sesong. Den gangen gikk Brentford seirende ut av duellen, før de tapte mot Fulham i finalen på Wembley. Denne sesongen har begge kampene mellom de to lagene endt 1-1. Det ligger an til en jevnspilt finale på Wembley lørdag.

Her kan du skrape Flax på nett

Syv sesonger i Premier League

Swansea City spilte syv sesonger i Premier League fra 2011 til 2018, men Brentford, som ble stiftet for 131 år siden, har aldri spilt i Premier League.

Sist gang the Bees spilte i den engelske toppdivisjonen var tilbake i 1946-1947-sesongen. Det var første sesongen etter 2. verdenskrig. Selv om de har spilt i den øverste divisjonen i England, så har de aldri spilt i Premier League som ble etablert i 1992.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Brentford rykket ned fra toppdivisjonen i England i 1947 sammen med Leeds. Yorkshire-klubben rykket opp til Premier League før denne sesongen. Neste sesong kan Brentford følge etter. Dette er andre sesongen på rad Brentford er i opprykksfinalen. Sist sesong tapte de mot Fulham etter ekstraomganger. Denne gangen er det Swansea som er motstander.

Gjerrige walisere

The Bees er favoritter, og det med rette. Thomas Franks menn har vært et av de beste lagene i i Championship de siste sesongene. 1,82 i odds på at Brentford vinner etter 90 minutter er greit. De skal være i stand til det, men Swansea er solide defensivt. Det kan skape problemer for the Bees. I 70 prosent av kampene til Brentford ble det scoret under 2,5 mål.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Nå møter de laget som scoret flest mål i Championship denne sesongen. De scoret 79 mål. Brentford har spilt uavgjort i 15 kamper denne sesongen. Kun Nottingham Forest har spilt uavgjort flere ganger enn dem. Begge kampene mellom Brentford og Swansea denne sesongen endte 1-1. Ikke nok med det. I to av de fire siste playoff-finalene har det stått uavgjort etter 90 minutter. Det er argumenter for å gå U etter ordinær spilletid.

Men Brentford har tatt ledelsen i fem av de seks siste kampene mot Swansea, og denne gangen tror vi ikke at den glipper.

The Bees har også vært sterkere på bortebane denne sesongen enn de forrige sesong. Ikke nok med det. De har vært i denne situasjonen før. Vest-London-klubben er i sin andre playoff-finale på rad. Vi tror de vinner til 1,82 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset