(Nettavisen)

Thomas Drage er inne i sin tredje sesong i Fredrikstad. 29-åringen fra Mosjøen spilte 13 seriekamper og scoret to mål da laget rykket opp sist sesong.

Fredag er det ca. 780 millioner i Eurojackpot-potten.

Drage har god erfaring med OBOS-ligaen, og spesialist i å rykke opp til eliteserien.

– Jeg har faktisk rykket opp både med Tromsø, Bodø-Glimt og Sogndal, så målet bør jo være å gjøre det med FFK også, sa Drage til Helgelendingen i fjor.

Det er flere eksperter som mener at Fredrikstad kan være med å kjempe i toppen, kanskje ikke om en direkte opprykksplass, men om å spille kvalifisering.

Her kan du skrape Flax på nett

Bjørn «Bummen» Johansens menn viste i treningskampene før sesongen at de kan hevde seg mot Eliteserie-lagene. De banket Strømsgodset 6-1, og de slo Mjøndalen 4-1. Så kanskje Thomas Drage kan rykke opp til Eliteserien med sin fjerde klubb. Vi tror uansett FFK vinner mot Sandnes Ulf torsdag.

Fredrikstad - Sandnes Ulf 1,70 - 3,85 - 3,80 H (spillestopp torsdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

En sterk sesongoppkjøring og tre poeng i sesongstarten mot Åsane på bortebane, ville fotballgale Fredrikstad-folk gått mann av huse for å fylle opp Fredrikstad Stadion torsdag.

Men koronapandemien tillater ikke det. I stedet blir det kun 100 tilskuere på tribunene som har plass til over 12.500 tilskuere.

FFK leverer foran mål

Fredrikstad fortsette der de slapp i treningskampene. Etter å ha scoret 16 mål på fire treningskamper før sesongen, fulgte de opp med tre scoringer i sin første kamp i OBOS-ligaen siden 2017.

Etter to scoringer i løpet av de første 45 minuttene ledet FFK 2-1 på Myrdal, men Håkon Lorentzen brakte balanse i regnskapet etter vel timen. Gleden var imidlertid kortvarig for hjemmetilhengerne, som måtte se Riki Alba sette inn 3-2 få minutter senere. Åsane prøvde seg etter hvert på en sluttspurt, men de oransje kom aldri nærmere enn et frekt skuddforsøk fra Simen Lassen minutter før full tid.

Fredag er det ca. 780 millioner i Eurojackpot-potten.

Aristokratene tok en grei trepoenger, men de fikk god hjelp av en uheldig Mark Jensen i Åsane-målet.

Jakob Lindström, som forlot banen få minutter ut i 2. omgang mot Åsane lørdag, er ventet tilbake i kamptroppen torsdag. Håvard Åsheim var suspendert i første seriekampen, men er klar til hjemmekampen mot Sandnes Ulf.

Svake på bortebane

Sandnes Ulf tapte 1-2 mot Start, som er en av opprykksfavorittene i OBOS-ligaen denne sesongen. Basert på ballinnehav og sjanser kan det nok diskuteres hvor fortjent denne seieren var. Men det er laget som scorer flest mål som tar poengene, og der var sørlendingene best i sesongåpningen.

Steffen Landro og Sandnes Ulf manglet ett poeng fra å spille opprykkskvalifisering sist sesong, og ambisjonen til rogalendingene er også denne sesongen å kjempe i toppen av OBOS-ligaen.

Her kan du skrape Flax på nett

Skal de klare det, må de bli bedre på bortebane.

Sandnes Ulf var sterke på hjemmebane hvor de sto med 10-3-2, men på bortebane var de forferdelig svake. De vant kun én av 15 bortekamper sist sesong. Ingen på nest øverste nivå i Norge vant færre bortekamper i 2020-sesongen.

Suksess-spissene Magnus Grødem og Kent Håvard Eriksen skal spille i Eliteserien denne sesongen for henholdsvis Molde og Lillestrøm. Duoen scoret 14 mål hver i fjor. Spørsmålet er om trener Steffen Landro har klart å erstatte dem. Landro hadde lite penger å rutte med i Nest-Sotra, men klarte likevel å få mye ut av det lille han hadde. Det kan virke som han klarer det samme i Sandnes.

At Fredrikstad vinner hjemme mot Sandnes Ulf gir 1,70 i odds

Torbjørn Heggem og Fredrik Pålerud har kommet fra Ranheim og Kongsvinger, og han har fått inn Mathias Bringaker har kommet fra Start, Jørgen Øveraas fra Stabæk, Erlend Hustad fra Brann og Ståle Sæthre er hentet fra Aalesund. Alle fire har erfaring fra Eliteserien. Det er en del nytt i Sandnes, og det er mulig Landro & co vil bruke litt tid på å få laget samspilt. Bortehistorikken gjør at det er vanskelig å stole på dem.

Fredrikstad har faktisk aldri tapt mot Sandnes hjemme på nest øverste nivå. Fasiten viser tre seire og én uavgjort. Det eneste hjemmetapet mot laget fra byen innerst i Gandsfjorden kom i Eliteserien.

Vi tror Fredrikstad tar sin andre strake seier i torsdagens kamp. 1,70 i odds på hjemmeseier er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset