(Nettavisen)

Åtte kamper fra gruppespillet i Champions League og fire kamper fra midtukerunden i engelsk Championship er innholdsfortegnelsen på ukens midtukekupong. Bonuspotten ble som kjent delt ut til alle med 12 rette på lørdagskupongen og er således på "kun" ca 350 000 kr på midtukekupongen. Merk at innleveringsfristen er kl 18.50 onsdag.

Onsdag er det ca 221 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Liverpool - Atalanta
Bortsett fra det fortsatt helt ubegripelige 2-7 tapet borte mot Aston Villa i fjerde serierunde av Premier League, har Liverpool levert bunnsolid denne sesongen. 6-2-0 på de åtte øvrige seriekampene og i gruppespillet i Champions League står Liverpool med full pott og ni poeng etter maktdemonstrasjonen og 5-0 seier borte mot Atalanta i forrige runde for tre uker siden. Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold og Naby Keita er helt sikkert ikke med onsdag. Mohamed Salah er friskmeldt etter corona, og Jordan Henderson skal også være friskmeldt. Så får vi hvordan Jürgen Klopp velger å komponere sin startellever til denne hjemmekampen.

Atalanta har feid inn mål de siste sesongene, men opplever nå en liten måltørke. Måtte nøye seg med 0-0 borte mot Spezia lørdagens Serie A-kamp og står med "kun" 18 scoringer på sine åtte første seriekamper. Ble avkledde hjemme mot Liverpool for tre uker siden, men har fortsatt håp om om andreplassen i gruppe i kamp med Ajax. Ruslan Malinovskiy testet positivt for corona under landslagspausen og uvisst om han er med i onsdagens kamp.

Liverpool gjør omtrente ikke annet enn å vinne på Anfield og blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

2. Ajax - FC Midtjylland
Til tross for gjentatte spillersalg etter hver eneste sesong, fortsetter Ajax å hente frem nye stjernespillere. Topper nederlandsk Eredivisie med 24 poeng og står med formidable 31-3 i målforskjell på sine fem siste seriekamper. Gjorde jobben borte mot FC Midtjylland i forrige runde og vant 2-1 og tok også et meget viktig bortepoeng mot Atalanta i runde 2. Davy Klaassen måtte ut med skade i søndagens seriekamp og er høyst usikker.

FC Midtjylland innledet med 0-4 tap hjemme mot Atalanta, men gjorde en mye bedre kamp borte mot Liverpool i den andre runden og tapte "kun" 0-2. Ga Ajax bra match hjemme i forrige runde, men tapte 1-2. Har nok vært litte preget av Champions league i hjemlig serie, men overtok tabellteten etter sin kruttsterke 2-1 seier borte mot AGF Aarhus i søndagens seriekamp. Evander har testet positivt for corona og går glipp av onsdagens kamp.

I likhet med Liverpool blir også Ajax blytunge favoritter på midtukekupongen. H.

3. Bayern München - Salzburg
Regjerende Champions League-vinner Bayern München står som ventet med full pott og ni poeng i gruppe A etter de tre første rundene. Gikk dog på et lite glipptak i hjemlig Bundesliga i helgen med kun 1-1 hjemme mot Werder Bremen. Joshua Kimmich er ute til over nyttår med skade, ellers er det ikke nevneverdige fravær for hjemmelaget.

FC Salzburg med kun ett poeng på sine tre første gruppespillkamper. Det poenget kom hjemme mot Lokomotiv Moskva i åpningsrunden. Ga deretter Atletico Madrid kamp til døra i bortekampen i andre runde, men Joao Felix scoret vinnermålet for Atletico fem minutter før slutt. Tok ledelsen tidlig hjemme mot Bayern i forrige runde, men endte opp med 2-6 tap.

Midtukekupongen innledes med fire storfavoritter og det ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne. H.

4. Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva
Atletico Madrid med 1-0 seier hjemme mot Barcelona i lørdagens seriekamp og er ubeseiret på sine åtte første seriekamper (6-2-0). Det er tre poeng opp til serieleder Real Sociedad, men de har spilt to kamper mer. Har langtfra vært like overbevisende i gruppespillet. Innledet med 0-4 tap borte mot Bayern München, og måtte slite for å slå Salzburg 3-2 hjemme i andre runde. Tross massiv dominans borte mot Lokomotiv for tre uker siden, endte det 1-1. Luis Suarez er coronasmittet og uaktuell, i tillegg er Lucas Torreira skadet.

Lokomotiv Moskva har vært en positiv overraskelse i denne gruppa. Innledet med et sterkt bortepoeng mot FC Salzburg (2-2) og tapte kun 1-2 hjemme for Bayern München i andre runde. For tre uker siden holdt de Atletico Madrid til 1-1 hjemme i Moskva. Skulle de gå hen å vinne i Madrid, er de i førersetet i kamp om andreplassen.

Ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier her. H.

5. Inter - Real Madrid
Inter har vært en gedigen skuffelse i gruppespillet de to foregående sesongene. Har ved begge tilfellene hadde hjemmekamp i siste runde, men ikke klart å vinne og dermed heller ikke tatt seg videre til sluttspillet. Er i trøbbel også denne gang med kun to poeng på de tre første gruppespillkampene. Men med seier onsdag, overtar de andreplassen. Aleksandar Kolarov, Marcelo Brozovic og Danielle Padelli er i isolasjon grunnet corona og ikke med onsdag.

Real Madrid har heller ikke fått noen god start i denne gruppa og står med kun fire poeng på de tre første kampene. Innledet med sjokktap hjemme mot Shaktar Donetsk og var i kjempetrøbbel borte mot Borussia Mönchengladbach i andre runde, men scoret to mål i sluttfasen og berget ett poeng. 3-2 seier hjemme mot Inter i forrige runde. Lagkaptein Sergio Ramos er ute med skade, det samme gjelder for Federico Valverde og Karim Benzema.

Inter må vinne, men har sviktet under press før. HU.

6. Borussia Mönchengladbach - Shaktar Donetsk
Etter 2-2 borte mot Inter og 2-2 hjemme mot Real Madrid i sine to første gruppespillkamper, smalt Borussia Mönchengladbach med hele 6-0 seier borte mot Shaktar Donetsk for tre uker siden. Leder gruppa med fem poeng og vil ta et langt steg mot avansement til sluttspill med tre poeng onsdag kveld. Ikke imponert allverden i Bundesliga hittil, tre av fire hjemmekamper er endt med poengdeling. Viktige Alassane Plea har testet positivt for corona og går glipp av onsdagens kamp.

Shaktar Donetsk innledet gruppespillet med en sensasjonell 3-2 seier borte mot Real Madrid og fulgte opp med 0-0 hjemme mot Inter. Gikk så på en stjernesmell hjemme mot Borussia Mönchengladbach for tre uker siden og tapte 0-6. Men er på andreplass i gruppa når det gjenstår tre runder. Viktor Kovalenko har testet positivt for corona, men likevel er fraværslisten mindre for bortelaget nå.

Det er mange store favoritter på midtkukekupongen og noen må falle om det skal bli litt futt i premiene. HU.

7. Marseille - FC Porto
Fryktelig start for Marseille på gruppespillet. Det er verken blitt scoringer eller poeng på de tre første kampene. Må nok vinne sine tre siste for å kunne nå andreplassen. Røk 0-1 i åpningskampen borte mot Olympiakos, deretter ble det 0-3 tap hjemme mot Manchester City og for tre uker siden, ble det 0-3 tap borte mot Porto. Manager Andre Villas-Boas kan i det minste glede seg over skadefri tropp.

FC Porto fortsetter å imponere i Europa. Tapte riktignok åpningskampen borte mot Manchester City med 1-3, men har slått tilbake med to overbevisende hjemmeseire. 2-0 mot Olympiakos i andre runde og altså 3-0 mot Marseille for tre uker siden. Forsvarsspillerne Pepe og Ivar Marcano er trolig ute til onsdagens kamp.

Marseille må ha tre poeng, mens bortelaget lever svært godt med ett poeng. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Olympiakos - Manchester City
Olympiakos er fortsatt i posisjon til å ta seg videre til tross for at de står med to tap og kun en seier. Innledet gruppespillet med 1-0 seier hjemme mot Marseille, men har deretter tapt to bortekamper med hhv 0-2 mot Porto og 0-3 mot Manchester City. Mathieu Valbuena er skadet, mens spissen Youssef El-Arabi har testet positivt for corona.

Manchester City med solid dominans i banespillet borte mot Tottenham søndag, men ble kontret i senk og tapte 0-2. Har fått en svak start i Premier League og står med kun 12 poeng på åtte spilte seriekamper. Men i gruppespillet i Champions League står City med full pott og ni poeng etter de tre første og overbeviste med 3-0 seier mot Marseille i den ene spilte bortekampen. Fernandinho, Nathan Ake, Benjamin Mendy og Oleksandr Zinchenko er de eneste spillerne på skadelisten, så Pep Guardiola kan mønstre et sterkt lag.

Manchester City må uansett ikke vinne, så vi tar med en godt betalt halvgardering. UB.

9. Middlesbrough - Derby
De fire siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra midtukerunden i engelsk Championship.

Middlesbrough innledet sesongen med 0-1 tap borte for Watford, men gikk deretter de ti neste seriekampene uten tap (4-6-0). Lørdag kom sesongens andre tap da serieleder Norwich vant 1-0 på Riverside stadium. Ligger på 8. plass med 21 poeng og med meget spesielle 9-6 i målforskjell. Velkjente Neil Warnock kan glede seg over få skader i troppen.

Elendigheten fortsetter for Derby, også etter at Cocu fikk sparken. Wayne Rooney og Liam Rosenior leder laget inntil videre, men det endte med 0-1 tap borte for Bristol City lørdag. Derby ligger faktisk helt sist med kun seks poeng og de tolv første seriekampene har kun gitt en seier. Den seieren kom av alle ting borte mot serieleder Norwich i fjerde serierunde. Med mannskapet ser det bra ut.

Vi merker oss at det står 0-2-1 på de tre siste tilsvarende på Riverside. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Millwall - Reading
Tre strake poengdeling for Millwall etter lørdagens 1-1 kamp hjemme mot Cardiff. Ligger på 19. plass med 18 poeng og kun to tap på de tolv første seriekampene (4-6-2). Hjemme på the Den har fire av seks kamper endt med poengdeling (1-4-1). Mahlon Roome og Shane Ferguson er de eneste fraværene av betydning.

Reading innledet sesongen med sensasjonelle 22 poeng på de åtte første seriekampene. Men har som ventet "fått det" og gikk på sitt fjerde strake tap lørdag borte mot Bournemouth. Ledet faktisk 2-0 til pause i den kampen, men fikk juling i andre omgang og tapte tilslutt 2-4. Har falt til sjetteplass og står fortsatt med 22 poeng.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Men Millwall har spilt veldig mye uavgjort hittil, så vi halvgarderer. HU.

11. Bristol City - Watford
Det er som ventet meget tett i toppen av Championship. Mellom serieleder Norwich og Stoke på 7. plass skiller det kun tre poeng.

Bristol City er oppe på 3. plass etter sin 1-0 seier hjemme mot Derby lørdag. Det var lagets tredje strake seier. Sterke borteseire mot hhv Huddersfield (2-1) og Cardiff (1-0) i de to siste seriekampene før landslagspausen. Litt ustabile 3-1-2 på seks spilte hjemmekamper.

Watford rykket som kjent ned fra premier League etter forrige sesong, men er med i opprykkskampen for fullt. Ligger på 5. plass med 22 poeng, men det er kun to poeng opp til serieleder Norwich. Knallsterke 5-1-0 hjemme på Vicarage Road, men har slitt mer på bortebane og kun vunnet en av sine seks første der (1-3-2). Christian Kabasele og Tom Cleverly mistet begge lørdagens seriekamp borte mot Queens Park Rangers og er meget usikre til onsdagens kamp.

Vidåpen toppkamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Swansea - Sheffield Wednesday
Til tross for kun 14 scorede mål på sine 12 første seriekamper, har Swansea sanket sammen 22 poeng og ligger på 4.plass. Det er kun to poeng opp til serieleder Norwich. Sju baklengsmål er nest best i divisjonen. De tre siste hjemmekampene er alle vunnet uten at laget har sluppet inn baklengsmål. Andre Ayew og Marc Guehi måtte begge stå over lørdagens hjemmekamp mot Rotherham og er usikre til onsdagens kamp.

Sheffield Wednesday nå med velkjente Tony Pulis som manager fikk Josh Windass utvist allerede etter 17 minutter borte mot Preston lørdag og det ble for tøft. Det endte med 0-1 tap for Wednesday som fortsatt ligger nest sist med seks poeng, men da skal man også huske at laget er trukket seks poeng. Totalen viser 3-3-6 og 2-0-4 på seks spilte bortekamper. Nevnte Windass må sone karantene etter sin utvisning lørdag. Jack Marriot er ute til over nyttår.

2-1 seier til Swansea i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. H.

96-rekker:
1. Liverpool - Atalanta H

2. Ajax - FC Midtjylland H

3. Bayern München - Salzburg H

4. Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva H

5. Inter - Real Madrid HU

6. Borussia Mönchengladbach - Shakhtar Donetsk HU

7. Marseille - FC Porto HU

8. Olympiakos - Manchester City UB

9. Middlesbrough - Derby HUB

10. Millwall - Reading HU

11. Bristol City - Watford U

12. Swansea - Sheffield Wednesday H

432-rekker:
1. Liverpool - Atalanta H

2. Ajax - FC Midtjylland H

3. Bayern München - Salzburg H

4. Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva H

5. Inter - Real Madrid HU

6. Borussia Mönchengladbach - Shakhtar Donetsk HU

7. Marseille - FC Porto HU

8. Olympiakos - Manchester City UB

9. Middlesbrough - Derby HUB

10. Millwall - Reading HU

11. Bristol City - Watford U

12. Swansea - Sheffield Wednesday H