Gå til sidens hovedinnhold

Så lenge siden er det Liverpool sist tapte mot Brighton

Det er 39 år siden sist Liverpool tapte mot Brighton i ligaen. Vi tror ikke de taper onsdag heller.

(Nettavisen)

Liverpool er ubeseiret i tolv kamper på rad mot Brighton. Det siste tapet til Anfield-laget kom i fjerde runden i FA-cupen i januar 1984.

Onsdag er det ca. 115 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Men i ligaen er det enda lenger siden de røde fra Merseyside gikk på et nederlag mot the Seagulls. Brighton har ikke vunnet mot Liverpool i ligaen siden mars 1982. I denne perioden har lagene møttes ni ganger. Anfield-laget har vunnet syv ganger og to kamper har endt uavgjort.

Liverpool har vunnet åtte av de siste ni hjemmekampene mot Brighton, og vi tror de tar en ny seier onsdag.

Liverpool - Brighton (Over/Under ant. mål fulltid 2.5) - Under 2,25 (spillestopp onsdag kl. 21.10)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Engelsk, Premier League. Da midtstopperen Aymeric Laporte ble skadet i 2019-2020 ødela det for Manchester Citys tittelambisjoner, og Virgil van Dijk-skaden har hatt samme innvirkning på Liverpool denne sesongen.

At Diogo Jota også er utilgjengelig, har ikke hjulpet på situasjonen. I helgens kamp mot West Ham måtte Liverpool klare seg uten Sadio Mané, Fabinho og Joel Matip. Et kraftig svekket Liverpool-lag banket likevel West Ham 3-1 søndag.

Hentet to nye stoppere

Liverpool skaffet seg to nye midtstoppere på Deadline Day, men mistet én. De regjerende Premier League-mesterne bekreftet sent mandag at Joel Matip er ute resten av sesongen med en ankelskade. Fra før mangler Jürgen Klopp midtstopperne Virgil van Dijk og Joe Gomez.

Men mandag kveld hentet Liverpool inn to nye midtstoppere, Ben Davies fra Preston og Ozan Kabak på lån fra Bundesliga-klubben Schalke.

Onsdag er det ca. 115 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Ingen av nysigneringene er ventet å være i troppen mot Brighton. Det betyr at Nat Phillips og Jordan Henderson fortsetter på midtstopperplassene.

Offensivt er det usikkert om Sadio Mané blir spilleklar, men Roberto Firmino vil antakeligvis være tilbake i startelleveren etter å ha startet på benken mot West Ham. Mohamed Salah, som var i kjempeform mot West Ham, starter garantert mot Brighton.

Sliter med skader

Brighton tok sesongens første hjemmeseier, da de søndag slo Tottenham 1-0. Graham Potters menn har kun tapt én av de siste syv kampene i alle turneringer.

Brighton har høstet applaus for måten de spiller fotball på. Pep Guardiola har uttalt at han ville elske å spille for et lag som spilte på samme måten som the Seagulls. Men det hjelper så lite når resultatene har uteblitt. Laget fra den engelske sørkysten ligger nede på 17.-plass, plassen over nedrykksstreken. Deler av fansen har vendt seg imot Graham Potter.

De har ikke tapt mot noen av de ni lagene nederst på Premier League-tabellen, men de har hatt problemer med å avgjøre kamper.

Joel Veltman måtte gå av banen med en muskelskade i helgens kamp mot Tottenham og er usikker mot Liverpool. Alexis Mac Allister sliter med et glutenproblem. The Seagulls mangler allerede Tariq Lamptey, Alireza Jahanbakhsh, Florin Adone og Danny Welbeck.

Ingen målfest på Anfield

Liverpool har ledet både til pause og etter 90 minutter i de fire siste hjemmekampene mot Brighton i alle turneringer. Etter det Liverpool viste mot West Ham er det ingen grunn til å tro at Klopps menn ikke skal klare det mot Brighton.

At Liverpool går til pause med ledelse og vinner kampen mot Brighton gir 1,90 i odds

Men statistikken mellom Liverpool og Brighton tyder ikke på at TV-seerne vil bli vitner til et målkalas. Det har nemlig vært scoret under 2,5 mål i tre av de fire siste kampene mellom Liverpool og Brighton. Det har også vært scoret under 2,5 mål i syv av Brightons ni ligakamper.

I de tre siste hjemmekampene til Liverpool har det også vært scoret under 2,5 mål.

Vi tror Liverpool vinner denne kampen. 1-0 eller 2-0? Oddsen på at det scores under 2,5 mål er 2,25.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset