Hvorfor er det viktig med stor videregående skole i sentrum?

SENTRUMSSKOLE: Leserbrevskribenten undrer seg over at så mange ønsker en utvidelse av St. Olav videregående skole.

SENTRUMSSKOLE: Leserbrevskribenten undrer seg over at så mange ønsker en utvidelse av St. Olav videregående skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi ser stadig når lokalavisene omtaler prosessen rundt fylkets skolebruksplan at det er viktig for Sarpsborg å ha en stor videregående skole i sentrum - hvorfor er det det?

Både det at skolen skal lokaliseres til sentrum og det at den bør være stor er noe problematisk å forstå. Jeg kjenner ikke til noe forskning som dokumenterer at effekten på ungdommenes læring bedres når læringsarenaen er lokalisert til et bysentrum, enda mindre til at det er en statistisk sammenheng mellom skoleresultater og skolestørrelse. Så hva er man ute etter?

Jeg bruker man - da jeg ikke har noe kunnskap om det er sivilsamfunnet, byråkratiet eller/og politikere som mener at dette er viktig. Med utgangspunkt i elevenes kunnskaps- og kompetanseutvikling ser jeg ikke noe verdifullt i dette - så jeg med flere mener at det må være noe annet som da anses som viktigere enn å få til en optimal opplæring. 

Er det noen som kan opplyse oss om hvorfor det er viktig med en stor videregående skole i Sarpsborg sentrum?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.