Disse er nominert til Østfoldprisen i år

NOMINERT: 
Ildsjelene i Standup Sarpsborg er godt fornøyd med å være i gang med en ny sesong på Glenghuset. Nå er gjengen og syv andre sarpinger nominert til Østfoldprisen 2017. Fra venstre ser vi Rune Vold, Laurits Lundgaard, Mats Bristol og Anders Thorkildsen.

NOMINERT: Ildsjelene i Standup Sarpsborg er godt fornøyd med å være i gang med en ny sesong på Glenghuset. Nå er gjengen og syv andre sarpinger nominert til Østfoldprisen 2017. Fra venstre ser vi Rune Vold, Laurits Lundgaard, Mats Bristol og Anders Thorkildsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Standup Sarpsborg, Leif Skaar, Carl Einar Kure og Kai Robert Johansen er blant de nominerte til Østfoldprisen 2017.

DEL

Østfold fylkeskommunes hederspris «Østfoldprisen» deles ut i år igjen, og flere sarpinger er nominert.

– Mange østfoldinger gjør en strålende jobb for hjemfylket. Flere av dem er foreslått til Østfoldprisen 2017, skriver Østfold fylkeskommune.

I løpet av kort tid skal juryen plukke ut finalekandidatene blant de 45 navnene som er nominert.

Deretter er det opp til publikum å stemme på sin kandidat. Den som får flest stemmer vinner Østfoldprisen 2017.

I år skal juryen også finne fram til et knippe finalister. Disse legges ut i en avstemming på Østfold fylkeskommunes nettsider og publikum skal deretter stemme fram vinneren.

HISTORIE: Carl-Einar Kure er nominert for sitt arbeide i Sarpsborg Historielag.

HISTORIE: Carl-Einar Kure er nominert for sitt arbeide i Sarpsborg Historielag. Foto:

Det er totalt 8 av 45 kandidater fra Sarpsborg som kan vinne den gjeve hedersprisen. Se hvilke sarpinger som er nominert her:

  • Kai Robert Johansen fra Grålum. Har i 40 år arbeidet med barn og unge med alvorlige psykososiale lidelser, gjennom sitt arbeid i skoleverket i Sarpsborg kommune. Han dannet et spesialpedagogisk forum for rektorer, lærere og foreldre i Sarpsborg, med månedlige møter og inviterte fagsterke forelesere.
  • Carl-Einar Kure, Sarpsborg. Legger ned et enormt arbeide i Sarpsborg Historielag. Han er også Styreleder i Stiftelsen Borgarsyssel Museum.
  • Ziba Amind, Sarpsborg. Ziba Amind er en integrerings-ildsjel og har vært aktiv bidragsyter til å fremme integrering og mangfold gjennom flere armaienaer og har vist seg å være en inspirasjon for de unge. Hun kjemper mot æresdrap, tvangsekteskap og vold i nære relasjoner.
  • Sammen for Østfold, Sarpsborg. Dette er en frivillig gruppe som hjelper familier med klær, mat, gaver o.l.. De står på hele tiden og er bare helt fantastiske.

  • Sarpsborg 08. De har for andre gang på tre år kommet til cupfinalen på Ullevål. Sarpsborg 08 setter Sarpsborg og Østfold på kartet, og de gjør det på en utmerket måte. De framstår som en profesjonell, stabil og moderne fotballklubb, preget av gode verdier.

  • Standup Sarpsborg, Oslo/Moss/Larkollen. Bidrar meget positivt til kulturlivet i Moss og er den første standupklubben som har fått solid fotfeste i byen. Drives utelukkende nonprofit av frivillige.

  • Ole Dørje, Solli. Han har drevet opp Solli Bruk til å bli en institusjon i Østfold som trekker mennesker langveis fra for å se/ kjøpe og diskutere kunst ved flere anledninger hvert år. Han arrangerer kultursamlinger og musikktreff.

  • Leif Skaar, Sarpsborg. Mannen bak eventyret Kjerringåsen alpinsenter – han som trodde det umulige var mulig, og viste at det var nettopp det. Og nå er han også i gang med nye utvidelser av barnebakken.

KJERRINGÅSEN: Leif Skaar er mannen bak eventyret Kjerringåsen Alpinsenter. Nå er han nominert til Østfoldprisen 2017.

KJERRINGÅSEN: Leif Skaar er mannen bak eventyret Kjerringåsen Alpinsenter. Nå er han nominert til Østfoldprisen 2017. Foto:

Resten av de nominerte med begrunnelse finnes på Østfold fylkeskommunes nettsider.

Artikkeltags