Snart blir det bedre oversikt i dette veikrysset

SNART KLART: Utbedringen av veikrysset i 109-veien fra Torsbekkveien og ned mot krysset St. Halvards vei - Storgata er klart innen noen uker. Det er Statens vegvesen som opplyser om dette.

SNART KLART: Utbedringen av veikrysset i 109-veien fra Torsbekkveien og ned mot krysset St. Halvards vei - Storgata er klart innen noen uker. Det er Statens vegvesen som opplyser om dette. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Innen få uker vil veikrysset på 109-veien der en svinger fra Torsbekkveien og ned mot Krysset St. Halvards vei – Storgata være tryggere og mer oversiktlig for trafikantene.

DEL

Siden desember i fjor har Fosby anlegg AS på oppdrag for Statens vegvesen utført veiarbeider i Torsbekkveien som blant annet har sørget for at framkommeligheten under Sandesundsbrua har blitt redusert. Fartsgrensen har også vært satt ned til 50 kilometer i timen forbi anleggsområdet.

Ferdig om få uker

Arbeidene skulle etter planen ha vært ferdig innen utgangen av 2017.

Nå opplyser Statens vegvesen at veikrysset vil være tryggere enn tidligere i løpet av noen uker.

– Det er riktig at vi skulle ha vært ferdig med dette tiltaket til jul – men dessverre så har vår underentreprenør ikke hatt mulighet til å sette nytt permanent rekkverk. Det kommer selvsagt – og vi håper det ikke drøyer for lenge, forhåpentligvis innen noen uker. Inntil videre vil derfor det bli stående slik det står i dag, forteller Trude Stenberg i Statens vegvesen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Bedrer sikten

SA opplyste i desember i fjor at bakgrunnen for arbeidene var at svingfeltet som brukes når en kommer sørfra Alvim på fylkesvei 109, i retning Sarpsborg og skal svinge ned mot krysset St. Halvards vei – Storgata, skulle fjernes for å bedre sikten og oversikten i veikrysset.

Siden 2012 har det vært ni ulykker med lettere personsskader i nevnte veikryss.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken